Pasak Lietuvos U-19 rinktinės vyriausiojo trenerio Antano Vingilio, lietuviai nusiteikę kovingai. Strategas išsiskyrė Ispanijos komandos vidurio saugus – Pablo Iniguezą ir Jose Rodriguezą.


 

„Jie organizuoja žaidimą. Tai – labai stiprūs, galingi, techniški žaidėjai“, – vertino A. Vingilys. – Apskritai ispanų komanda paliko labai gerą įspūdį. Manau, ji mūsų grupėje turėtų užimti pirmą vietą“.

Lietuvos rinktinės saugas Vykintas Slivka mano, kad ispanų žaidimo stilius nesikeis.

„Jie stengsis atakuoti. Mes bandysime varžovus užpulti netikėtai – rengti kontrišpuolius. Esame pajėgūs pasiekti teigiamą rezultatą. Tikiu savo komanda“.

Jam antrino ir gynėjas Julius Aleksandravičius. Jo nuomone, lietuvių stiprybe gali būti ne tik kontratakos, bet ir kampiniai bei standartinės padėtys.

„Visi žino, kad Ispanijos rinktinė – stipri komanda. Manau, bus sunku su jais žaisti. Tačiau išeisime į aikštę, kovosime ir stengsimės pasiekti teigiamą rezultatą“, – žadėjo Jonavos „Lietavai“ atstovaujantis J. Aleksandravičius.

Lietuvos rinktinė negalės rungtyniauti pajėgiausios sudėties. Tikriausiai nežais traumuotas saugas Deimantas Petravičius. Ne visiškai sveikas ir puolėjas Lukas Spalvis.

Laukia audringo palaikymo

Iš Panevėžio kilusio, o dabar Turino „Juventus“ (Italija) žaidžiančio V. Slivkos nuomone, visi Ispanijos rinktinės žaidėjai – pavojingi. Nepaisant to, Lietuvos rinktinės žaidėjai nusiteikę kovingai ir laukia žiūrovų susidomėjimo.

„Prisiminus pirmąsias rungtynes, ypač, kai giedojome himną, šiurpuliukai nukrečia. Tikiuosi, šįkart bus dar daugiau žiūrovų, juk žaisime prieš pasaulio ir Europos čempionus, – vylėsi V. Slivka. – Ne kiekvieną dieną yra galimybė žaisti už tai, ką myli – savo šalį.“

Pasak V. Slivkos, šeštadienio pralaimėjimas 2:3 Olandijos bendraamžiams nuteikia optimistiškai. Paskutinėmis minutėmis varžovams nusileidę lietuviai įgavo daugiau pasitikėjimo savimi, suprato, kad gali kovoti ir su stipriausiomis Europos komandomis.

„Palaikymas buvo nuostabus“, – reziumavo J. Aleksandravičius.

Ispanus tenkins tik pergalė

„Mums geras rezultatas bus tik pergalė. Spėju, laimėsime 2:0“, – mačo su lietuviais išvakarėse buvo drąsus 18-metis Ispanijos U-19 rinktinės puolėjas Alexas Serrano.

Jo nuomone, šeimininkai didžiausią dėmesį skirs gynybai, tačiau tai ne priežastis ispanams keisti žaidimo filosofiją.

„Privalome žaisti savo futbolą, nepriklausomai nuo to, ką aikštėje demonstruoja varžovai. Turime laikyti kamuolį, atlikti daugybę perdavimų, ieškodami plyšių ar spragų tam, kad įmuštume“, – komandos draugui antrino 19-metis puolėjas Ikeras Hernandezas.

Pasak A. Serrano ir I. Hernándezo, lietuvių koziris – namų sienos ir savų fanų palaikymas.

„Mačas turėtų būti įtemptas. Mačiau, kaip lietuviai žaidė su olandais, tad artėjančiai akistatai ruošiamės rimtai ir atsakingai, – tvirtino ispanus treniruojantis Luisas de la Fuente. – Žinome, kad Lietuvos rinktinė – stipri ekipa. Jos galybė – komandinis žaidimas. Lietuviai bando kompaktiškai gintis.“

Ispanai pirmose rungtynėse 1:0 nugalėjo kaimynus portugalus. A. Serrano teigimu, varžovai žaidė puikiai, tad laimėjusiai Ispanijos rinktinei tai prideda daugiau pasitikėjimo.

Mače su lietuviais nerungtyniaus Hectoras Bellerínas. Jam rungtynėse su Portugalijos komanda parodyta geltona kortelė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)