Kaune, S. Dariaus ir S. Girėno futbolo stadione, vykusiose A grupės rungtynėse iniciatyvą nuo pat pat pradžių perėmė olandai, kurie per pirmąjį pusvalandį susikrovė dviejų įvarčių persvarą. Vis dėl to Lietuvos futbolininkai pasinaudojo varžovų klaida gynyboje ir pirmo kėlinio pabaigoje sušvelnino rezultatą (1:2).

Antrame kėlinyje žaidimas vyko aikštės centre ir tik rungtynėms artėjant prie pabaigos abi komandos ėmė kurti progas. 83-ą rungtynių minutę išlyginamąjį įvartį iš baudos aikštelės pelnė puikiu prasiveržimu pasižymėjęs Gratas Sirgedas. Vis dėl to sėkmė nuo lietuvių nusisuko - 5-ą teisėjo pridėtą minutę olandai po kampinio pelnė pergalingą įvartį. Rungtynės baigėsi apmaudžia Lietuvos rinktinės nesėkme - 2:3.

Pirmąją lietuvių dvikovą stadione stebėjo apie 8000 žiūrovų.

Rungtynės:

Lietuva 2 - 2 Olandija
10' [0 - 1] Anass Achahbar
29' [0 - 2] Anass Achahbar
38' [1 - 2] Lukas Artimavičius
83' [2 - 2] Gratas Sirgedas
90+5' [2 - 3] Rai Vloet

Lietuvos rinktinės starto sudėtis: Tomas Švedauskas, Džiugas Petrauskas, Julius Aleksandravičius, Lukas Artimavičius, Lukas Čerkauskas (20' Rolandas Baravykas), Deimantas Petravičius (84' Justinas Januševskis), Lukas Narbutas, Donatas Kazlauskas, Vykintas Slivka, Simonas Stankevičius ir Lukas Spalvis (61' Gratas Sirgetas).

Nuo pat rungtynių pradžios lietuviams teko daugiau laiko praleisti gynyboje ir jau 4-ą minutę komandą nuo pirmojo įvarčio išgelbėjo vartininkas Tomas Švedauskas. Olandų puolėjas atsidūrė vienas prieš Lietuvos vartus, tačiau mūsų šalies vartininkas sėkmingai išėjo iš vartų ir atėmė kamuolį varžovui iš po kojų.

Jau po trijų minučių įspūdingą ataką surezgė saugas Lukas Spalvis, kuris vieną po kitų paguldė Olandijos futbolininkus ir smūgiavo į vartus, tačiau pataikė tiesiai į varžovų vartininką.

Vis dėl to pirmieji šiose rungtynėse pasižymėjo olandai, kuomet 10-ą minutę puolėjas Anassas Achahbaras po perdavimo į baudos aikštelę sėkmingai kyštelėjo koją ir nuginklavo bejėgį likusį Lietuvos vartininką.

16-ą minutę kontratakoje dar vieną pavojingą ataką sukūrė varžovai - šį kartą lietuviams pasisekė ir Mimoun Mahi smūgis skriejo šalia vartų.

19-ą minutę Lukas Čerkauskas prie savo komandos baudos aikštelės pavojingai pargriovė varžovą ir gavo geltoną kortelę. Baudinį atlikęs olandas A. Achahbaras kamuolį pasiuntė virš vartų.

29-ą minutę antrą savo ir komandos įvartį galva pelnė Anassas Achahbaras. Jam rezultatyvų perdavimą iš dešiniojo atakos krašto atliko Bilalas Basacikoglu.

Triukšmingai sirgalių palaikomi lietuviai po truputį bandė perimti iniciatyvą ir 38-ą minutę pastangos atsipirko. Po kampinio sėkmingai galva kamuolį į vartus pasiuntė komandos kapitonas Lukas Artimavičius.

Įmušę įvartį lietuviai dar šiek tiek paspaudė varžovus, bet tuoj pat pristabdė žaidimą ir ramiai užbaigė pirmąjį kėlinį, po kurio atsiliko rezultatu 1:2.

Antro kėlininio pradžioje abi komandos ėmė žaisti aktyviai, o pirmieji pavojingesnį epizodą sukūrė šeimininkai. Simonas Stankevičius sėkmingai įsiveržė į baudos aikštelę. Nors puolėjas ir prarado kamuolį, kamuolys atšoko tiesiai Lukui Narbutui. Tiesa, pastarojo smūgis skriejo virš vartų.

Po šio epizodo tiek lietuviai, tiek olandai ėmė labiau tausoti kamuolį, o žaidimas persikėlė į aikštės vidurį, kur abiejų komandų žaidėjai kovingai grūmėsi dėl kiekvieno aikštės ploto. Tiek šeimininkams, tiek svečiai iš Olandijos kelis kartų pavyko priartėti prie varžovų, tačiau nieko pavojingo sukurti nepavyko.

Po 30 minučių tylos, vėl padirbėti teko T. Švedauskui, kuris atrėmė olandų žaidėjo smūgį į artimąjį vartų kampą. Po minutės Olandijos futbolininkai pavojingai pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę, tačiau prie jo ir vėl pirmas suskubo Lietuvos rinktinės vartininkas.

Sėkmė lydėjo lietuvius ne tik gynyboje, bet ir puolime. 83-ią minutę įspūdingą reidą atlikęs Gratas Sirgedas baudos aikštelėje paguldė gynėją ir pelnė išlyginamąjį įvartį.

87-ą minutę savo komandą dar kartą gelbėjo T. Švedauskas, atrėmęs tolimą Lucaso Woudenbergo šūvį. Ir kai jau atrodė, kad lietuviams pavyks iškovoti tašką, sėkmė nusisuko. 95-ą minutę (teisėjas buvo pridėjęs 4 minutes) po pakelto kampinio įvartį galvą pelnė Rai Vloet.

Išspyrus kamuolį nuo vidurio aikštės, nuaidėjo teisėjo švilpukas, kuris paskelbė, kad pirmąsias Europos čempionato rungtynes Lietuvos futbolininkai pralaimėjo labai apmaudžiai - 2:3.

Kiti rezultatai:

A grupė

Ispanija 1 - 0 Portugalija
19' [1 - 0] Ramrez
88' Hector Bellerin (Ispanija) gavo raudoną kortelę

Turnyro lentelė:

1.Olandija11003213
2.Ispanija11001013
3.Lietuva100123-10
4.Portugalija100101-10

B grupė

Serbija 2 - 1 Turkija
17' [1 - 0] Andrija Lukovič
54' [2 - 0] Aleksandar Mitrovič
88' [2 - 1] Recep Niyaz

Gruzija 0 - 0 Prancūzija

Turnyro lentelė:

1.Serbija11002113
2.Prancūzija10100001
3.Gruzija10100001
4.Turkija100112-10

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (421)