Po pirmo kėlinio panikos „Daugava“ stovykloje neturėjo būti, kadangi varžovai pirmavo viso labo 1:0. Tačiau antroje mačo dalyje „Elfsborg“ futbolininkai paleido į darbą savo artileriją, net šešis kartus suvarpę Jevgenijaus Nerugalio ginamų vartų tinklą. Paguodos įvartį svečiams pelnė legionierius iš Nigerijos Ibrahimas Babatunde.

Į priešininkų vartų pusę „Elfsborg“ žaidėjai smūgiavo net 34 kartus (į vartus pataikė 13 kartų), o „Daugava“ atsakė tik 7 (2) smūgiais.

Bent iš dalies reabilituotis po triuškinančio pralaimėjimo „Daugava“, prie kurios neseniai prisijungė puolėjas Povilas Lukšys, galės kitą antradienį Latvijoje vyksiančiose atsakomosiose rungtynėse.

Šis sezonas Latvijos čempionams kol kas klostosi gerokai prasčiau nei praėjęs, kadangi šalies pirmenybėse jie užima tik ketvirtą vietą.

Antradienį ir trečiadienį Europos stadionuose sužaista ir daugiau dvikovų, pasibaigusių nepadoriais rezultatais. Tbilisio „Dinamo“ (Gruzija) namuose 6:1 nepasigailėjo „EB/Streymur“ komandos iš Farerų salų, o Zagrebo „Dinamo“ išvykoje sutriuškino „Fola“ (Liuksemburgas) komandą 5:0.

Estijos čempionams trečiadienio vakaras buvo kur kas sėkmingesnis nei latviams: Talino „Kalju“ Suomijoje išplėšė lygiąsias 0:0 žaisdama su HJK vienuolike.

Primename, kad Lietuvos čempionai Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai Čempionų lygos atranką taip pat pradėjo pralaimėjimu savoje aikštėje rezultatu 0:1 FH „Hafnarfjordur“ komandai iš Islandijos.

Rezultatas

„Elfsborg“ – „Daugava“ 7:1

21' [1 – 0] Marcusas Rohdenas
48' [2 – 0] Jurijus Sokolovas (į savo vartus)
61' [3 – 0] Larsas Nilssonas
62' [4 – 0] Marcusas Rohdenas
68' [5 – 0] Mohamedas Bangura
78' [5 – 1] Ibrahimas Babatunde
89' [6 – 1] Viktoras Claessonas
90+2' [7 – 1] Sebastianas Holmenas

Kiti trečiadienio Čempionų lygos atrankos rezultatai

„Shirak“ (Armėnija) - Belgrado „Partizan“ (Serbija) 1:1

Baku „Neftci“ (Azerbaidžanas) - KS „Skenderbeu“ (Albanija) 0:0

„Sligo Rovers“ (Airija) - „Molde“ (Norvegija) 0:1

The New Saints“ (Velsas) - Varšuvos „Legia“ (Lenkija) 1:3

Bratislavos „Slovan“ (Slovakija) - Razgrado „Ludogorets“ (Bulgarija) 2:1

Dėro ETO (Vengrija) - Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis) 0:2 (ETO klube žaidžiantis Linas Pilibaitis mačui registruotas nebuvo)

„Cliftonville“ (Šiaurės Airija) - Glazgo „Celtic“ 0:3

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)