- Treneri, antradienį laukia kol kas svarbiausias sezono mačas. Kokios mintys apie rungtynes jų išvakarėse?

- Na taip, rungtynės labai svarbios, bet iš karto norėtųsi akcentuoti, kad jos nėra vienerios. Tai yra mačas iš dviejų dalių. Antradienį bus pirmoji dalis. Manau, kad nesvarbu koks būtų rezultatas po pirmų rungtynių, poros nugalėtojas spręsis Islandijoje.

- Daug darbo įdėjote besiruošdami šiam mačui?

- Visą savaitę vyko kryptingas pasiruošimas, turėjome surinkę gana nemažai informacijos apie islandus. Žiūrėjome ir vaizdinę medžiagą, ir Islandijoje teko pabuvoti, pamatyti, kaip jie žaidžia. Manau, kad namų darbus atlikome, o toliau viskas priklausys nuo žaidėjų ir nuo aplinkybių, kaip sužaisime mes ir kaip sužais islandai.

- Kokį įspūdį paliko varžovai?

- Tikrai paliko neblogą įspūdį. Ir žaidėjams ir trenerių kolektyvui. Pamatėme galbūt kiek daugiau, nei tikėjomės. FH tikrai žaidžianti, kvalifikuota komanda, nemanau, kad prastesnio lygio, nei geriausios Lietuvos komandos. Turi jie ir individualiai stiprių žaidėjų, žaidžia gerą komandinį futbolą. Jaučiasi ir trenerio darbas bei įnašas, nes tikrai disciplinuotai, ypač gynyboje, jie žaidžia. Puikiai matosi kokiais būdais komanda siekia rezultato.

- Ar parankus mums jų žaidimo stilius?

- Nėra jų futbolo stilius visiškai angliškas-skandinaviškas. Daug kas priklauso ir nuo priešininko, su kuriuo jie žaidžia. Jeigu priešininkas yra subjektyviai silpnesnis ir leidžia jiems žaisti, jie gali žaisti tikrai gerą futbolą laikydami kamuolį ant žemės. Tačiau jų pagrindinė stiprioji pusė yra išėjimas į greitas kontratakas. Tam jie naudoja ilgus perdavimus į priekį, dažniausiai atakuoja 4 žaidėjai, kurie individualiai yra stiprūs, greiti ir techniški. Jie dažniausiai ir kelia daugiausia bėdos priešininkams.

- Ar analizuodami varžovus radote kažkokių spragų jų žaidime?

- Be abejo, netgi analizuojant pačias geriausias pasaulio komandas, galima atrasti kažkokių silpnų vietų. Bet to neužtenka. Dar reikia turėti savo komandoje žaidėjus, kurie galėtų jų silpnas vietas išnaudoti, neleisdami jiems išnaudoti mūsų silpnųjų vietų. Kažkokių landų randame, bet viskas priklausys nuo to, kaip mes jas išnaudosime antradienio rungtynėse.

- Ar yra praradimų sudėtyje?

- Buvo labai daug nerimo prieš tas rungtynes, nes daug žaidėjų po paskutinio mačo su „Kruoja“ turėjo kažkokių mikrotraumų, todėl dėl jų sveikatos abejonių buvo. Tačiau atrodo, kad į rungtynes su islandais ateisime maždaug optimalios sudėties, pagal tai, ką galime turėti šiandien. Aišku, neskaitant Aurimo Kučio traumos, kai jau dar prasidedant čempionatui žinojome, kad jis praleis visą sezoną. Donatas Petrauskas irgi dar negali treniruotis su pagrindine grupe ir rungtynėms registruotas nebus. Kiti žaidėjai maždaug sveiki, ir manau, kad bet kuris iš jų gali pasirodyti aikštėje.

- Komanda pasipildė dviem legionieriais. Kokio indėlio iš jų tikitės?

- Ne kartą jau esu sakęs, kad nesvarbu, jog į komandą ateina žaidėjas ar treneris, bet jie vieni nieko išspręsti negali. Mūsų naujokai Marko ir Dejanas gali tiktai padėti komandai, o ne viską išspręsti. Naivu tikėtis, kad vien tik jų duetas dabar išves mus į kitą etapą. Taip nebūna ir burtų lazdelės neturi niekas. Na, nebent tie žaidėjai būtų Messi ar Ronaldo.

Tai, kad legionieriai gali prisijungti prie komandinio darbo ir mums padėti – tuo niekas net neabejoja. Tai profesionalūs, patyrę žaidėjai, kurie įneš į mūsų žaidimą kokybės, bet vieni jie nieko neišspręs. Reikia pasakyti, kad Marko yra sužaidęs tik vieną kėlinį, o Dejanas oficialiai debiutuos. Vėlgi, ir to susižaidimo, tarpusavio supratimo reikės. Dirbom ta linkme treniruotėse, o kaip viskas bus - pažiūrėsime antradienį.

H. Gudjonssonas: Panevėžyje mus tenkins ir lygiosios

Pirmadienį vakare "Aukštaitijos" stadiono veją išbandė ir Islandijos čempionai - FH "Hafnarfjordur" ekipa. Čia kiek prieš devynioliktą valandą susirinkę svečiai surengė generalinę repeticiją prieš UEFA Čempionų lygos antrojo kvalifikacinio etapo rungtynes.

Prieš mačą fkekranas.lt pakalbino Islandijos čempionų vyriausiąjį trenerį Heimiras Gudjonssonas. Strategas atskleidė, kad jo auklėtiniai rytdienos mūšiui pasirengę, tačiau gretas kiek praretino traumos. Treneris sako, kad antradienio susitikime juos tenkintų ir lygiosios.

- Treneri, kokios nuotaikos komandoje prieš rytojaus rungtynes?

- Esame nusiteikę gerai. Kelionė labai neišvargino. Kaip matėte, šiandien šiek tiek lengvai pasitreniravome, tad esame pasiruošę susitikti su "Ekranu". Sunku prognozuoti kas bus rytoj, bet manau, kad turėtų būti įdomus mačas.

- Ką žinote apie "Ekraną"?

- Dar būdami Islandijoje mes skyrėme keletą valandų "Ekrano" žaidimo analizavimui. Turėjome vaizdo įrašų, todėl susidarėme nuomonę apie juos. Komanda gerai organizuota, todėl mums nebus lengva. Žinoma, mes taip pat nesame silpni, todėl esu optimistas ir tikiu, kad pasieksime teigiamą rezultatą.

- Ar ilgai ruošėtės akistatai su Lietuvos čempionais?

- Ketvirtadienį mes žaidėme rungtynes Islandijos čempionate, todėl pasiruošti būtent "Ekranui" turėjome tik keletą dienų. Ar to pakako, bus galima pasakyti rytoj vakare.

- Ar visi žaidėjai sveiki, ar turite ir netekčių?

- Turime šiek tiek praradimų. Penki žaidėjai šiuo metu yra iškritę iš rikiuotės ir nežais. Tačiau, manau, kad yra kam juos pakeisti, nes komandoje turime ir kitų gerai žaidžiančių vyrukų.

- Komandą tenkins tik pergalė ar svarstote ir lygiųjų scenarijų?

- Mus tenkintų ir lygiosios. Tai būtų geras rezultatas išvykoje, tačiau dar nuostabiau čia būtų švęsti pergalę. Vienas iš mūsų tikslų - išsaugoti sausus vartus.

- Užlipote ant "Aukštaitijos" stadiono vejos. Kokie jūsų įspūdžiai?

- Stadionas tikrai šaunus, dėl vejos jokių pretenzijų neturiu. Mus viskas tenkina. Čia yra viskas, ko reikia geram futbolui.