Į Lietuvą meksikietis atvyko prieš keletą savaičių ir dalyvavo ekipos peržiūroje. Prieš tai futbolininkas rungtyniavo JAV miesto Šarlotės „Vallense“ klube, kuriame gynė U-20 ekipos garbę ir buvo rezultatyviausias lygos žaidėjas. Neįpusėjus sezonui J. Rea per devynis susitikimus buvo įmušęs 13 įvarčių.

Pirmuosius žingsnius futbole jaunuolis žengė gimtinėje Meksikoje, kur gynė šios šalies grando „Atlas“ jaunimo komandų garbę, vėliau žaidė „Cruz Azul“ bei „Cobanaros de Navojoa“ jaunimo sistemose, kol galop persikėlė į JAV.

Būtent Šarlotėje J. Rea ir buvo pastebėtas, kai į čia vykusią atranką atvyko buvęs Madrido „Real“ jaunimo ekipų treneris Rodolfo de la Rubia Garcia ir atrinko keletą, jo nuomone, perspektyviausių žaidėjų. Planuojama, jog kol kas tiesiog Gato vadinamas meksikietis pagrinde žais už dublerių ekipą ir lauks savojo šanso.

„Esu labai laimingas, tai mano pirmas profesionalus kontraktas. Degu noru ir pažadu, jog atiduosiu jėgas kiekvienoje treniruotėje ir rungtynėse. Visada dirbu papildomai, noriu tobulėti. Būti pastebėtam už Atlanto – gerokai sunkiau. Man dar reikia laiko priprasti prie kitokio futbolo, čia daugiau kietos kovos, tai mano pirmoji patirtis Europoje. Tačiau esu nusiteikęs optimistiškai, viskas bus gerai“, - fkkruoja.lt tikino J. Rea.

Prieš savaitę „Kruoją“ papildė ir dar vienas egzotiškos šalies atstovas – puolėjas iš Mali Yamadou Keita, kuris jau debiutavo pergalingame susitikime (3:1) Panevėžyje prieš „Ekraną“.

Šiuo metu „Kruoja“ atostogauja po UEFA Europos lygos dvikovų su Minsko „Dinamo“. Trumpos atostogos baigsis liepos 22 d., o jau liepos 26 d. 17 val. Kėdainiuose komanda draugiškose rungtynėse susitiks su „Nevėžiu“.