22-ejų metų futbolininkas šiuo metu priklauso buvusiam J. Guardialos klubui „Barcelona“.

„Taip. Tikimės su juo pasirašyti sutartį, tačiau nežinau, kas nutiks. Kalbėjau su Karlu Heinzu Rummenigge ir Mathiasu Sammeriu. Kol kas negalime pasakyti nieko konkretaus. Bet kai treniravau „Barceloną“, Thiago mane įtikino“, – sakė J. Guardiola.

„Mathiasas ir Karlas Heinzas žino, kodėl aš noriu Thiago. Jis puikus žaidėjas, galintis rungtyniauti 3-5-iose skirtingose pozicijose ir moka žaisti vienas prieš vieną. Žinau jo galimybes. Arba Thiago – arba nieko“, – tvirtino strategas.

P. Guardiola spaudos konferencijos metu taip pat pažėrė kritikos „Barcelona“ prezidentui Sandro Rosellui, teigdamas, jog šis bandė pakenkti trenerio reputacijai, kai pastarasis buvo išėjęs metinių atostogų.

„Barcelona“ prezidento prašiau tik vieno. Buvau už 6 tūkst. kilometrų ir norėjau būti paliktas ramybėje. Bet jie netesėjo savo žodžio. Pasinaudoti Tito Vilanova liga ir taip pakenkti... Tai šlykštu, niekada to nepamiršiu“, – piktinosi jis.

Radijo stotis „Cadena Cope“ pranešė, jog „Barcelona“ saugas Thiago jau sutiko sudaryti sutartį su UEFA Čempionų lygos nugalėtojais. Pranešama, jog Thiago „Bayern“ klube uždirbtų 4 mln. eurų per metus (77 tūkst. eurų per savaitę).

„Niekas nepalieka „Barcelonos“. Nebent jie jaučia, jog gaus mažai laiko aikštelėje. Thiago nori žaisti. Todėl ir pasiūliau klubui jį įsigyti“, – sakė J. Guardiola.