Kalbos apie tai, kad M. Gomezas paliks komandą netilo jau kurį laiką. Praėjusį sezoną klubą papildžius Mario Mandžukičiui, futbolininkas prarado vietą startinėje sudėtyje ir panoro išvykti rungtyniauti svetur.

„Bayern“ klube puolėjas rungtyniavo nuo 2009-ųjų metų, kuomet už jį „bavarai“ sumokėjo 30 milijonų eurų „Stuttgart“ ekipai.

Vokietijos čempionų gretose M. Gomezas rungtyniavo ketverius metus, per kuriuos sužaidė 174 mačus ir įmušė 113 įvarčių.

„M.Gomezas norėjo palikti „Bayern“ ir išvykti į Florenciją. Mes išpildėm jo norus. Savo įvarčiais jis prisidėjo prie dviejų „Bundesliga“ ir dviejų „DfB-Pokal“ titulų“, - kalbėjo klubo pirmininkas Karlas-Heinzas Rummenigge.

„Svarbiausias epizodas, be abejo, buvo pergalė Čempionų lygoje ir trys titulai praėjusį sezoną. Norėčiau jam padėkoti už jo pastangas čia ir palinkėti sėkmės „Fiorentina“ klube“, - teigė vokietis.

Perėjimo suma kol kas nežinoma, tačiau kalbama, kad M. Gomezas su „Fiorentina“ pasirašys ketverių metų trukmės kontraktą.

"Borussia" laimėjo kovą dėl H. Mchitaryano

Dortmundo „Borussia“ klubas laimėjo kovą prieš „Liverpool“ klubą dėl Donecko „Shaktar“ ekipos saugo Henricho Mchitaryano.

Jurgeno Kloppo vadovaujama vokiečių ekipa surado pamainą į Miuncheno „Bayern“ klubą išvykusiam komandos lyderiui Mario Goetzei.

Buvo kalbama, kad armėnu taip pat domisi anglų „Liverpool“ klubas, tad lenktynės dėl šio futbolininko parašo vyko tarp šių dviejų klubų.

Neoficialiais duomenimis, Dortmundo „Borussia“ ukrainiečiams paklos apie 25 milijonų eurų.

J. Kloppas į komandą šią vasarą jau prisiviliojo „Saint-Etienne“ puolėją Pierre'ą-Emericką Aubameyangą (13 mln. eurų) ir „Werder“ gynėją Sokaratį Papastathoupoulos (9,5 mln. eurų).

„Shakhtar“ ekipos gretose H.Mhitaryanas pradėjo rungtyniauti 10-aisias metais, kuomet iš to paties miesto „Metalurg“ komandos persikėlė už beveik 6 milijonus eurų.

Praeitas sezonas futbolininkui buvo itin sėkmingas – per 29 mačus Ukrainos čempionate armėnas įmušė 25 įvarčius ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

E. Abidalis grįžta į Monaką

Pirmadienio popietę dar vieno pastiprinimo sulaukė pinigų šią vasarą negailintis „AS Monaco“ klubas.

Į komandą po daugiau nei dešimtmečio sugrįžo „Barcelona“ klubui nereikalingu tapęs gynėjas Ericas Abidalis.

„AS Monaco“ klube šis prancūzas rungtyniavo nuo 2000 iki 2002-ųjų metų ir spėjo sužaisti už šią komandą 23 mačus.

Prancūzijoje futbolininkas taip pat rungtyniavo „Lille“ ir „Lyon“ klubuose, o 2007-aisias metais iš gimtinės už 15 milijonų eurų persikėlė į Ispaniją ir pasirašė sutartį su „Barcelona“.

Katalonų gretose E. Abidalis sužaidė 193 rungtynes ir tapo vienu gerbiamiausių futbolininkų klubo gretose.

Deja, pastaruosius porą sezonų gynėjas turėjo rimtų sveikatos problemų. Jam buvo išoperuotas kepenų auglys, tačiau vėliau jis atsinaujino, todėl reikėjo šį organą persodinti.

2012-2013-ųjų sezone E. Abidalis grįžo į aikštę, tačiau žaidė tik epizodiškai ir „Barcelona“ klubo vadovai, pasitarę su gydytojais, nusprendė nepratęsti sutarties su šiuo futbolininku.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)