D. Djeničius pastaruosius tris sezonus žaidė vienoje pajėgiausių Serbijos aukščiausios lygos komandų FK „Jagodina“. Puolėjas šioje komandoje iš viso sužaidė 63 mačus ir įmušė 10 įvarčių. Gegužės pabaigoje finišavusiame šalies čempionate „Jagodina“ klubas antrus metus iš eilės užėmė 4-ą vietą, o taip pat laimėjo ir šalies taurę.

„Ekrano“ naujokas pirmus futbolininko žingsnius žengė savo gimtojo Čačako miesto klube FK „Remont“. 2006-ais jis išvyko į Slovėniją, kur ilgai neužsibuvo, nes persikėlė į Olandiją, SC „Heerenveen“ klubą, kur pusę metų rungtyniavo B komandoje, o likusią sezono dalį baigė vėl Serbijoje, pirmos lygos klube FK „Novi Pazar“.

Čia jis tapo vienu iš pagrindinių komandos žaidėjų ir sėkmingas puolėjo žaidimas netrukus neliko nepastebėtas Baku „Standard“ klubo žvalgų iš Azerbaidžano. Visgi čia jam nepavyko įsitvirtinti ir 2007-ais grįžo į Serbiją, kur rungtyniavo FK „Sloga Kraljevo“ ekipoje.

2008-ais puolėjas vėl mėgino laimę rungtyniaudamas užsienyje ir šįkart jis išvyko į Makedonijos aukščiausios lygos klubą FK „Jedinstvo Bijelo Polje“, bet po pusmečio D. Djeničius jau atsidūrė Lenkijos aukščiausios lygos klube Lodzės LKS. Nors komanda vėliau iškrito iš aukščiosio diviziono, serbas rungtyniavo šiame klube ir žemesnėje lygoje, tačiau po pusmečio jis vėl grįžo į tėvynę, kur ilgiau ir apsistojo, o 2010-ų vasarą puolėjas pasirašė kontraktą su Serbijos Superlygos klubu „Jagodina“, kuriame ir praleido tris sėkmingiausius savo karjeros metus.

FK „Ekranp“ sporto direktorius Deimantas Bička tiki, kad naujokas pastebimai sustiprins komandos puolimo grandį.

„Kaip žinote, birželio mėnesį į Aziją rungtyniauti išvyko puolėjas Artūras Rimkevičius, todėl ieškojome, kas galėtų kompensuoti jo trūkumą. Mes tikime, kad D. Djeničius gali jį visapusiškai pakeisti. Tai aukštos klasės puolėjas, kurio sugebėjimais jau įsitikinome peržiūros metu, todėl tikimės, kad Dejanas taps reikšmingu pastiprinimu UEFA Čempionų lygos turnyro atrankoje bei antroje sezono pusėje“, - kalbėjo D. Bička.

Tai jau antras „Ekrano“ naujokas šią vasarą. Praėjusį ketvirtadienį Lietuvos čempionai sukirto rankomis su vidurio saugu iš Serbijos Marko Vučetičiumi. Šis universalumu pasižymintis 26-erių metų futbolininkas nuo 2011-ų metų rungtyniavo Makedonijos aukščiausiosios lygos „Bregalnica Štip 0147 klube. Šį mėnesį pasibaigusiame čempionate serbo atstovaujama ekipa užėmė 6-ą vietą, o M. Vučetičius abu šioje komandoje praleistus sezonus buvo tvirtas starto sudėties žaidėjas, per 59 rungtynes įmušęs 6 įvarčius.

Prieš persikeldamas į Makedoniją, saugas dvejus metus žaidė „Indjija“ klube, kuriame rungtyniavo kartu su buvusiu ekraniečiu Marko Andjelkovičiumi. Su šia komanda serbas per dvejus metus iškopė į aukščiausią Serbijos lygą ir per 38 rungtynes pelnė 5 įvarčius.

Abu serbai turėtų debiutuoti šio sekmadienio (liepos 7 d.) rungtynėse su Pakruojo „Kruoja“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)