Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi rezultatyviomis lygiosiomis 2:2, o per pratęsimą komandoms pasižymėti nepavyko, todėl nugalėtojas sprendėsi 11 metrų baudinių serijoje.

Italai tokią seriją pralaimėjo pusfinalio susitikime su Ispanijos rinktine, tačiau rungtynėse dėl trečios vietos puikiai tris smūgius atrėmė Gianluigi Buffonas ir padovanojo Italijos rinktinei bronzos medalius.

Rungtynių eiga:

Mačo pradžioje Cesare Prandelli auklėtiniai daugiau kontroliavo kamuolį ir rengė pozicines atakas, tuo tarpu Oscaro Tabarezo treniruojami futbolininkai stengėsi išnaudoti galimybes kontraatakuoti.

Pirmasis mačo įvartis krito 24-ą minutę. Po Alessandro Diamanti baudos smūgio iš dešiniojo atakų krašto, kamuolys atšokęs nuo skersinio ir varžovų vartininko nugaros nusileido tiesiai Davide‘ui Astori po kojomis, kuriam jį tereikėjo priliesti ir pelnyti įvartį.

Po praleisto įvarčio Urugvajaus futbolininkai stengėsi ilgiau palaikyti kamuolį ir susikurti progų, tačiau pirmajame kėlinyje jiems to padaryti taip ir nepavyko.

Antrojo kėlinio pradžioje, kaip ir pirmojo pabaigoje, aktyvesni varžovų aikštės pusėje buvo urugvajiečiai. Jiems pavyko sukurti vis daugiau progų ir vieną iš jų 58-ą minutę išnaudojo Edinsonas Cavani, kuris gavęs kamuolį iš komandos draugo, nepaliko jokių vilčių Gianluigi Bufonui.

Po 15 minučių C. Prandelli auklėtiniams pavyko susigrąžinti pranašumą. 73-ą minutę puikų baudos smūgį atliko tas pats A. Diamanti. Šįkart kamuolys iškart atsidūrė F. Muslera ginamų vartų tinkle.

Vis dėlto, ilgai šia persvara italai nesidžiaugė, mat jau po 5 minučių rezultatą dar kartą išlygino E. Cavani, atsakęs A. Diamanti ne ką mažiau gražesniu baudos smūgiu, prieš kurį G. Buffonas buvo bejėgis.

Daugiau įvarčių per pagrindinį mačo laiką įmušta nebuvo, todėl komandos buvo priverstos žaisti papildomą pusvalandį.

Pratęsimo metu kiek aktyvesni buvo ir daugiau grėsmės varžovų vartininkui kėlė Urugvajaus futbolininkai. Italų situaciją komplikavo ir tai, kad 110-ą minutę iš aikštės buvo pašalintas saugas Riccardo Montolivo.

Tačiau Pietų Amerikos čempionams per likusias 10 pratęsimo minučių nepavyko išnaudoti kiekybinio pranašumo, todėl komandos stojo mušti 11 metrų baudinius.

Pirmasis savo jėgas išmėgino buvęs „Atletico“ ir „Inter“ puolėjas Diego Forlanas. Urugvajaus futbolininkų ir aistruolių nusivylimui, G.Buffonas atrėmė pirmą smūgį.

Italų gretose pirmasis mūšė Alberto Aquilani. Jo smūgis nepaliko vilčių vartininkui F. Muslera.

Rezultatą išlygino precižiškai tikslus visų rungtynių metu buvęs E. Cavani, tačiau netrukus Stephane‘as El Shaarawy sugrąžino persvarą italams.

Liverpool“ puolėjas Luisas Suarezas taip pat smūgiavo šaltakraujiškai, tuo tarpu Mattia De Sciglio smūgis vartų tinklo nepasiekė ir viskas turėjo prasidėti iš naujo.

Martinas Caceresas neišnaudojo tokios varžovų suteiktos dovanėlės, todėl po jo mušęs Emanuele Giaccherini sugrąžino italams įvarčio persvarą šioje serijoje.

Lemtingu tapo „Napoli“ saugo Walterio Gargano smūgis, kurį sėkmingai atrėmė G. Buffonas. Šis vartininkas 11 metrų baudinių serijos metu iš vis atrėmė 3 smūgius bei padėjo komandai iškovoti trečią poziciją Konfederacijų taurės turnyre.

Rezultatas:

Urugvajus 2 - 2 Italija
(baudinių serija 2:3)
24' [0 - 1] Davide Astori
58' [1 - 1] Edinson Cavani
73' [1 - 2] Alessandro Diamanti
78' [2 - 2] Edinson Cavani
110' Riccardo Montolivo (Italija) už antrą geltoną kortelę išvarytas iš aikštės

11 metrų baudinių serija:
[0 - 0] Diego Forlan
[0 - 1] Alberto Aquilani
[1 - 1] Edinson Cavani
[1 - 2] Stephan El Shaarawy
[2 - 2] Luis Suarez
[2 - 2] Mattia De Sciglio
[2 - 2] Martin Caceres
[2 - 3] Emanuele Giaccherini
[2 - 3] Walter Gargano

Turnyro pusfinalyje Urugvajus rezultatu 1:2 turėjo pripažinti brazilų pranašumą, o italai tik po 11 metrų baudinių serijos 6:7 nusileido Ispanijos futbolininkams.

Taurės savininkai paaiškės šiąnakt. Rungtynėse, kurios prasidės 1 valandą Lietuvos laiku, susitiks turnyro šeimininkė Brazilija ir Europos bei Pasaulio čempionė Ispanija.

***

Paskutinį kartą šiame turnyre 2009 metais Pietų Afrikoje triumfavo brazilai. Jie finale rezultatu 3:2 įveikė JAV rinktinę. Trečią vietą iškovojo Ispanijos futbolininkai, mažajame finale po pratęsimo 3:2 palaužę Pietų Afrikos rinktinę.

Nuo 1992 metų organizuojamas turnyras vyksta jau 9 kartą. Daugiausiai, 3 kartus, taurę į viršų kėlė Brazilijos futbolininkai (1997, 2005 ir 2009), 2 kartus - prancūzai (2001 ir 2003), po kartą - argentiniečiai (1992), meksikiečiai (1999) ir danai (1995).

Tiesa pirmieji du organizuoti turnyrai (1992 ir 1995 metais) vadinosi ne Konfederacijų taurė, o Karaliaus Fahdo taurė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)