Antras įvartis įmuštas po puikaus Neymaro reido kairiu atakos kraštu ir itin tikslaus perdavimo po keitimo aikštėje pasirodžiusiam Jo.

Meksikiečiai anksti praleidę įvartį greitai atsitokėjo ir beveik visas rungtynes atkakliai priešinosi grėsmingiems varžovams. Po antrų grupės rungtynių, kuriose Italija 4:3 (1:2) įveikė Japoniją, paaiškėjo, kad brazilai ir italai žais pusfinalyje, o meksikiečiai ir japonai palaidojo visas viltis patekti į turnyro kitą etapą.

Brazilai sunkiai įrodė savo pranašumą

Aikštės šeimininkai iš karto varžovus bandė priblokšti atakų lavina ir net pelnė įvartį, kurio teisėjas neįskaitė. Netrukus krito pirmas susitikimo įvartis - 9-ą minutę Dani Alvesas perdavė kamuolį į baudos aikštelę, meksikietis nesėkmingai jį atmušė ir Neymaras pasinaudojo proga pasižymėti - 1:0.

Po kelių minučių C. Salcido bandė atsakyti šūviu iš toli ir kamuolys praskriejo šalia vartų. Felipe Scolari auklėtiniai vėl aktyviai žaidė puolime - Neymaras šįsyk buvo netaiklus.

35-ą minutę nosies traumą patyrė brazilas Davidas Luizas, ir nors gynėjas vėliau sugrįžo į aikštę, šeimininkų žaidimas buvo išsiderinęs. Antro kėlinio pradžioje Tiago Silva nuginklavo J. Coroną, tačiau teisėjas užfiksavo nuošalę ir vietos fanų liūdesiui rezultatas nepasikeitė.

Po dešimties minučių Hulkas iššoko vienas prieš meksikiečių vartų sargą ir mušė pro šalį.

Meksikos rinktinė atsakė pavojingomis atakomis, tačiau rezultatas nesikeitė. Susitikimo pabaigoje galutinį žodį tarė Neymaras - suklaidino du varžovus, atliko perdavimą Jo ir po keitimo aikštėje pasirodęs futbolininkas nesuklydo - 2:0.

Įvarčių lietus italų ir japonų mūšyje

Vėlyvu metu Fonte Nova stadione susitiko Italijos ir Japonijos futbolininkai. Apmaudžią pergalę iš savo rankų A grupėje išleido japonai, kurie rezultatu 3:4 (2:1) pralaimėjo italams ir prarado visas galimybes patekti į pusfinalį.

Pirmas kėlinys Japonijos komandai sekėsi sėkmingiau ir jau nuo pat pirmos minutės Azijos garbę ginantys futbolininkai spaudė italus. Pirma pavojinga proga prie Italijos rinktinės vartų buvo sukurta 5-ą minutę, kuomet kamuolį galva smūgiuodamas vos į vartus nepasiuntė Shinji Kagawa.

Japonai po pavojingo epizodo ir toliau įrodinėjo savo pranašumą. Po dešimties minučių tas pats „Man Utd“ klubo saugas dar kartą patikrino Gianluigi Buffono budrumą tolimu smūgiu, tačiau įvarčio pasiekti nepavyko.

20-ą minutę Italijos rinktinės kapitonas bei vartininkas G. Buffonas baudos aikštėje pargriovė Japonijos futbolininką ir teisėjas skyrė 11 metrų baudinį, kuri sėkmingai realizavo Keisuke Honda.

Japonai po įvarčio neatsipalaidavo ir toliau spaudė Europos vicečempionus. Jau 33-ią minutę rezultatą padvigubino pirmas 20 minučių žibėjęs S. Kagawa, kuris pasižymėjo po italų gynėjų klaidos - 2:0.

Vis dėlto Cesare Prandelli auklėtiniai rankų nenuleido ir 41-ą minutę sušvelnino rezultatą, kuomet po puikaus Andrea Pirlo kelto kampinio pasižymėjo nedažnai galva įvarčius mušantis Daniele De Rossi. Kėlinio pabaigoje Italijos rinktinė turėjo puikią galimybė išlyginti rezultatą, tačiau Emanuele Giaccherini smūgiuotas kamuolys pataikė į japonų vartų virpstą.

Antrame kėlinyje pabudo Italijos komanda, kuri per kelias minutes jau įsiveržė į priekį. Pirmiausia 50-ą minutę į savus vartus kamuolį nukreipė Atsuto Uchida, o po dviejų minučių prie japonų vartų buvo paskirtas 11 metrų baudinys, kurį realizavo Mario Balotelli - 3:2.

Japonai po dviejų greitų įvarčių nepalūžo ir dėjo visas pastangas pergalei pasiekti. Rezultatą ir viltis Japonijos rinktinei sugrąžino puikus Shinji Okazaki įvartis, kuomet rezultatyvų perdavimą atliko Yasuhito Endo.

Tačiau Azijos čempionų viltis paskandino po keitimo pasirodžiusio Sebastiano Giovinco įvartis, kuris japonams ir meksikiečiams lėmė paskutines vietas turnyro lentelėje, nors dar A grupėje liko paskutinis turas.

Rezultatai:

Brazilija 2 - 0 Meksika

9' Neymar [1 - 0]
90+3' Jo [2 - 0]

Italija 4 - 3 Japonija

21' Keisuke Honda [0 - 1] (iš 11 metrų baudinio)
33' Shinji Kagawa [0 - 2]
41' Daniele De Rossi [1 - 2]
50' Atsuto Uchida [2 - 2] (Japonija, į savo vartus)
52' Mario Balotelli [3 - 2] (iš 11 metrų baudinio)
69' Shinji Okazaki [3 - 3]
86' Sebastian Giovinco [4 - 3]

A grupės turnyro lentelė:

1.Brazilija22005-0+56
2.Italija22006-4+26
3.Meksika20021-4-30
4.Japonija20023-7-40

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)