Po 11 sezono pergalės „Ekranas“ surinko 35 taškus ir pavijo antroje vietoje esantį Klaipėdos „Atlantą“. Klaipėdiečių geresnis tarpusavio mačų su „Ekranu“ santykis.

Tuo metu „Tauras“ patyrė jau 14-ą nesėkmę ir su 4 taškais lieka paskutinis - devintas.

Rungtynės

Ekraniečiai rungtynes pradėjo itin jauna sudėtimi. Mačui registruotų žaidėjų amžiaus vidurkis – 23-eju metai. Iš itin aktyvaus panevėžiečių žaidimo pirmojo kėlinio pradžioje galima daryti išvadą, kad čempionai siekė greito įvarčio. Tuo metu „Tauras“ rungtynių pradžioje ne tik neturėjo progų, bet ir retai priartėdavo prie „Ekrano“ baudos aikštelės.

Panevėžiečiai ne kartą bandė nuginkluoti „Tauro“ vartininką, bet galutinėse atakų fazėse mėlyniems ir raudoniems vis pritrūkdavo tikslumo. Įvartis į „Tauro“ vartus brendo iki 20-os minutės. Būtent tuo metu A. Buinickis sulaukė Ryčio Piloto perdavimo iš dešinio krašto ir nedvejodamas pasiuntė kamuolį į „Tauro“ vartus - 0:1.

Prabėgus septynioms minutėms po „Ekrano“ įvarčio pasižymėjo ir tauragiškiai, tačiau prieš tai teisėjas užfiksavo šeimininkų nuošalę. Dar vieną pusprogę „Tauras“ turėjo pirmo kėlinio pabaigoje, kai suklydus „Ekrano“ gynėjui O. Reyesui, panevėžiečius nuo nemalonumų apsaugojo Tadas Kauneckas.

Bene realiausią progą padvigubinti persvarą „Ekranas“ turėjo 56-ą minutę, kai A. Buinickis bandė permesti kamuolį per varžovų vartininką, tačiau jo bandymas sudrebino „Tauro“ vartų skersinį. 66-ą minutę panašią situaciją sukūrė D. Norvilas, po kurio smūgio kamuolį praktiškai nuo vartų linijos išmušė „Tauro“ gynėjas.

Rungtynėms einant pabaigos link vis labiau į puolimą metėsi ir „Tauro“ ekipa. Vienas iš šeimininkų bandymų privertė „Ekrano“ vartų sargą T. Kaunecką pademonstruoti fantastišką šuolį.

Tačiau „Ekranas“ neleido aikštės šeimininkams perimti iniciatyvos ir netrukus nubraukė jų viltis išlyginti rezultatą. Po Egidijaus Varno perdavimo galva pasižymėjo A. Buinickis.

90-ą minutę labai klastingu smūgiu „Tauro“ vartų skersinį dar kartą sudrebino D. Norvilas, tačiau įvarčio pelnyti jam nepavyko. Kai atrodė, kad mačas taip ir baigsis, į „Tauro“ vartus teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį, kurį realizavo A. Buinickis. Puolėjas ne tik pasiekė „hat-trick'ą“, bet ir padėjo komandai iškovoti tris labai svarbius taškus.

Rezultatas:

„Tauras“ 0 - 3 „Ekranas“

20' Arsenijus Bunickis [0 - 1]
77' Arsenijus Bunickis [0 - 2]
90+3' Arsenijus Bunickis [0 - 3] (iš 11 metrų baudinio)

„Tauras“: E. Gertmonas, M. Lėkis, T. Vyšniauskas, L. Trakšelis, V. Dragūnevičius, M. Eiza, L. Ankudinovas, M. Lukaševičius, A. Campanella, R. Vulpe, D. Rizoli.

Atsargoje: M. Matuzas, E. Savickas, D. Malkevičius, H. Eskis, S. Babilius, E. Bajorinas.

„Ekranas“: T. Kauneckas, V. Slavickas, O. Reyesas, E. Girdvainis, R. Pilotas, E. Baranauskas (87' R. Stanulevičius), A. Ribokas, D. Norvilas, A. Vertelis (58' E. Varnas), U. Umeh (82' I. Kozlovas) ir A. Buinickis.

Atsargoje: K. Timofejevas, T. Markevičius, L. Čerkauskas ir G. Tomkevičius.

Kovingoji „Kruoja“ iš Šiaulių parsivežė pergalę

Kitose trečiadienio rungtynėse Šiaulių „Šiauliai“ jėgas išmėgino su Pakruojo „Kruoja“ ir dramatiškai pralaimėjo 3:4 (2:1). Šiauliečiai dukart pirmavo dviejų įvarčių skirtumu (2:0 ir 3:1), bet savo persvaros neišsaugojo. „Kruoja“ iškovojo 6-ą pergalę ir įsitvirtino penktoje vietoje, tuo metu „Šiauliai“ patyrė 7-ą nesėkmę ir liko šešti.

Nors kamuolį nuo dvikovos pradžios dažniau kontroliavo „Kruoja“, tačiau jau 5-ą minutę į svečių vartus krito įvartis, kai po puikaus perdavimo iš aikštės gilumos vienas prieš vartus išbėgo Dovydas Medžiaušis ir stipriu smūgiu nepaliko Mariui Eltermaniui jokių šansų.

20-ą minutę dar vieną kontrataką surengę „Šiauliai“ pelnė antrą įvartį. Dešiniu kraštu prasiveržęs Rolandas Lėščius atliko perdavimą į baudos aikštelę, o Tomas Birškys, neleisdamas gynėjų nesėkmingai atmuštam kamuoliui nusileisti ant žemės, techniškai jį pasiuntė į tolimą vartų kampą.

„Kruoja“ sušvelninti rezultatą galėjo jau po minutės, tačiau po labai stipraus tolimo Nerijaus Astrausko smūgio prieš save kamuolį atmušusį Edgarą Jonaitį išgelbėjo laiku prie vartininko suskubę gynėjai.

Ričardas Beniušis galėjo pelnyti labai lengvą įvartį, 33-ią minutę, kai tarpusavyje nesusikalbėjo „Šiaulių“ gynėjai ir vartininkas, išbėgęs pasitikti kamuolio. Puolėjas pirmas suskubo prie kamuolio, tačiau į vartus pataikyti nesugebėjo. Po trijų minučių šiauliečius po galingo N. Astrausko smūgio išgelbėjo tik skersinis.

37-ą minutę Tautvydas Eliošius pamatė, kad M .Eltermanis paliko vartus ir beveik nuo aikštės vidurio pabandė pelnyti įvartį. „Kruojos“ legionierius iš Latvijos ištaisė savo klaidą, numušdamas kamuolį į kampinį, bet tuo pačiu įkrisdamas į tinklą ir jį nutraukdamas. Stadiono darbuotojams prireikė kelių minučių sutvarkyti vartams.

Ilsėtis Pakruojo komanda išėjo geresnės nuotaikos. A. Lipskis kėlinio pabaigoje pabandė atlikti aukštą perdavimą į vartininko aikštelę, tačiau, perdavimui nepavykus, kamuolys netikėtai atsidūrė tolimame vartų kampe.

Po pertraukos pasipylė tikras įvarčių lietus. 49-ą minutę R. Lėščius puikiu perdavimu surado į baudos aikštelę įkirtusi Arminą Vaskelą, kuriam beliko nukreipti kamuolį į vartus iš kelių metrų.

Po keturių minučių rezultatas jau buvo lygus. „Kruoja“ surengė dvi labai panašias atakas dešiniu kraštu ir abi jos baigėsi R. Beniušio ir Aivaro Bagočiaus, nesunkiai aplenkusiais gynėjus, įvarčiais.

62-ą minutę svečiai įsiveržė į priekį. R. Beniušis dar kartą aplenkė gynėją ir nestipriu smūgiu į savo sąskaitą įsirašė dublį po N. Astrausko prasiveržimo ir perdavimo iš dešinio krašto.

Persvėrusi rezultatą, „Kruoja“ atsitraukė, atiduodama iniciatyvą aikštės šeimininkams, ir rengė pavojingas kontratakas. Po keitimo rungtynėse pasirodęs Robertas Šumnauskas galėjo įtvirtinti komandos pergalę dvikovos pabaigoje, tačiau, atsidūręs vienas prieš šiauliečių vartininką, į vartus pataikyti nesugebėjo.

Rezultatas:

„Šiauliai“ 3 - 4 „Kruoja“

5' Dovydas Medžiaušis [1 - 0]
20' Tomas Birškys [2 - 0]
42' Andrius Lipskis [2 - 1]
49' Arminas Vaskela [3 - 1]
52' Ričardas Beniušis [3 - 2]
55' Aivaras Bagočius [3 - 3]
63' Ričardas Beniušis [3 - 4]

„Šiauliai“: E. Jonaitis, F. Zderičius (42' T. Rapalevičius), M. Fridrikas, T. Eliošius (46' M. Vorobjovas), T. Birškys (58' R. Gedminas), V. Gašpuitis, A. Vaskela, R. Lėščius, K. Gusočenka, A. Kazakevičius, D. Medžiaušis.

„Kruoja“: M. Eltermanis, V. Pocevičius, D. Strockis, G. Balašauskas, A. Skroblas, N. Mačiulis, A. Lipskis, G. Slavickas, R. Beniušis, A. Bagočius (81' R. Šumnauskas), N. Astrauskas.

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris16132147-6+4141
2.Atlantas16112329-13+1635
3.Ekranas16112334-18+1635
4.Sūduva1674527-19+825
5.Kruoja1664621-24-322
6.Šiauliai1645722-29-717
7.Banga16421021-34-1314
8.Dainava16321118-41-2311
9.Tauras16111410-45-354

Rezultatyviausias lygos žaidėjas - 13 įvarčių - Kamilis Bilinskis („Žalgiris“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)