Abu įvarčius mūsiškiams pelnė 18-metis danų „Aalborg“ klubo puolėjas Lukas Spalvis, pasižymėjęs 53 ir 70 min., kurio taiklus smūgis nulėmė lietuvių pergalę ir prieš San Mariną (2:1).

Nors pačioje susitikimo pabaigoje, 90 min., rezultatą išlygino suomis Patrickas O'Shaughnessy, būtent L. Spalvis tapo šių rungtynių žvaigžde: jo įvartis kulnu 70 min. - vienas gražiausių per visą Lietuvos futbolo istoriją.

L. Spalvis atstovauja ir Lietuvos U-19 rinktinei, kuri liepos 20–rugpjūčio 1 d. žais Europos U-19 čempionate Lietuvoje.

Įdomu, kad antradienį įvarčiu kulnu pasižymėjo ir Nyderlandų rinktinės saugas Wesley Sneijderis, kuris tokiu būdu nuginklavo Kinijos rinktinės vartininką (rungtynės Pekine baigėsi rezultatu 2:0).

Vis dėlto internautai nė neabejoja, kad lietuvio L. Spalvio įvartis - vertesnis gražiausio savaitės smūgio titulo.

Įvarčiai kulnu - ne naujiena Lietuvos futbolininkams. Taip yra pasižymėjęs ir vyrų rinktinės puolėjas Tomas Danilevičius, kurio du įvarčiai lėmė lietuvių pergalę prieš Austriją (2:0) atrankos į 2010 metų pasaulio čempionato rungtynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)