Šiauliečiai į priekį išsiveržė pirmieji. 8-ąją minutę po tolimo smūgio pasižymėjo Arminas Vaskela.

Lietuvos jaunimas netruko rezultatą išlyginti - 17-ąją minutę Deivydas Lunskis baudos aikštelėje neleistinai sustabdė Gratą Sirgėdą. Prie 11 metrų žymos stojęs nukentėjusysis smūgiavo tiksliai (1:1).

Nuo 24-osios minutės vėl pirmavo aikštės šeimininkai. Pirmasis prie Edvino Gertmono atmušto kamuolio suskubo Tomas Birškys ir dar kartą išvedė „Šiaulius“ į priekį.

32-ąją minutę G. Sirgėdas po kontratakos pelnė antrąjį savo ir komandos įvartį - 2:2.

Lietuvos U-19 rinktinei nepadėjo į U-21 komandą pakviesti Donatas Kazlauskas, Simonas Stankevičius, Lukas Spalvis ir Tomas Švedkauskas. Dėl atkrintamųjų U-19 rungtynių Turino „Juventus“ neišleido Vykinto Slivkos.

„Šią savaitę labai sunkiai dirbome. Į Šiaulius atvykome po pasirengimo savaitės. Rungtynės buvo labai reikalingos ir naudingos. Ačiū „Šiauliams“, kad sutiko sužaisti. Išbandėme daug naujų žaidėjų. Likau patenkintas visos ekipos kovingumu, valia, bet žaidimą dar tikrai gerinsime“, - žadėjo lietuvius treniruojantis Antanas Vingilys.

Trenerio teigimu, į rinktinę pateks tie, kurie prieš pat Europos čempionatą bus optimalios sportinės formos.

Lietuvos U-19 rinktinė savaitę ilsėsis, o nuo birželio 18 dirbs itin intensyviai - dalyvaus treniruočių stovyklose Lenkijoje, Šiauliuose ir Kaune. Europos U-19 čempionatas Kaune, Marijampolėje ir Alytuje vyks liepos 20-rugpjūčio 1 dienomis.

„Manau, rinktinei padės namų sienos ir ji garbingai atstovaus Lietuvai, - įsitikinęs „Šiaulių“ vyriausiasis treneris Tomas Kančelskis. - Šiandien kai kurie mūsų žaidėjai atidavė visas jėgas, kai kurie - gal ne. Nors to ir reikalauju, sunku priversti, kad per draugiškas rungtynes taip pat stengtųsi, kaip per svarbų mačą. Tačiau pirmajame kėlinyje žaidėme geriau, po pertraukos išleidome jaunimą. Jis norėjo įrodyti savo vertę. Nenusivyliau. Manau, tie futbolininkai ateityje papildys mūsų komandą“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)