Ekipos nuo pat mačo pradžios be didesnės žvalgybos drąsiai metė savo pajėgas į puolimą. Pirmus pavojingus smūgius atliko Rytis Leliūga ir Kamilis Bilinskis. Abu sykius patikimai savo vartus apgynė buvęs „Žalgirio“ vartininkas Marius Rapalis.

„Neman“ ekipa stengėsi išnaudoti susikurtas standartines situacijas, bet vilniečių gynėjai su savo užduotimis susitvarkė patikimai.

Sužaidus 20 minučių, kairiame aikštės krašte aštriais reidais ir pavojingais perdavimais blykstelėjo Jakubas Wilkas, tačiau komandos draugams tęsiant atakas pritrūko tikslumo.

Pirmame kėlinyje pačią geriausią progą pasižymėti žali ir balti turėjo 35-ą minutę. Pavelas Komolovas įsiveržė į baudos aikštelę, buvo pargriautas vartininko, tačiau teisėjas leido žalgiriečiams tęsti ataką, kurios K. Bilinskiui baigti nepavyko.

Prieš pertrauką grėsmingu išpuoliu atsakė ir „Neman“ futbolininkai, klastingu smūgiu sudrebinę „Žalgirio“ vartų virpstą.

Vos tik prasidėjus antrai mačo pusei vilniečiai tvirtai perėmė rungtynių vadžias į savo rankas. Ilgai brendęs įvartis galiausiai krito 58-ą minutę. Iš kairio krašto Egidijus Vaitkūnas atliko perdavimą į baudos aikštelę, kur aukštai iššokęs K. Bilinskis labai gražiu smūgiu nukreipė kamuolį į vartų tinklą.

Pirmo įvarčio autorių pakeitęs V. Gercas netrukus pasižymėjo ir pats. Puolėjas 71-ą minutę varžovų aikštės pusėje laimėjo mikrodvikovą dėl kamuolio, pabėgo į priekį bei atsidūręs vienas prieš vartininką šaltakraujiškai padvigubino persvarą.

Nespėjęs atsikvėpti po praleisto antrojo įvarčio „Neman“ klubo vartų sargas M. Rapalis buvo priverstas vėl stoti į akistatą su V. Gercu. Šįsyk lietuviui pavyko išgelbėti komandą nuo dar vieno smūgio.

Į paskutinį šturmą kilę svečiai iš Baltarusijos kelis kartus galėjo sušvelninti atsilikimą, tačiau jiems pralaužti „Žalgirio“ gynybines užtvaras pasirodė neįveikiama užduotis.

Žalgiriečiai „Neringos taurės“ finale šeštadienį susitiks su Latvijos atstove Jūrmalos „Spartaks“ komanda, pusfinalyje po 11 metrų baudinių serijos rezultatu 5:3 palaužusia Rusijos Kaliningrado „Baltika“ klubo pasipriešinimą.

Rezultatas:

„Žalgiris“ 2 - 0 „Neman“

58' [1 - 0] Kamil Bilinski
71' [2 - 0] Vedran Gerc

VMFD „Žalgiris“: Aivaras Bražinskas, Andro Švrljuga, Andrius Skerla, Algis Jankauskas (46' Luka Peričius), Egidijus Vaitkūnas, Paulius Janušauskas, Rytis Leliūga (46' Ramūnas Radavičius), Pavelas Komolovas (82' Aurimas Tručinskas), Takuya Kanai (67' Povilas Krasnovskis), Jakubas Wilkas, Kamilis Bilinskis (60' Vedranas Gercas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)