„Wembley“ stadione susirinkę žiūrovai nepamatę daug įvarčių, tačiau rungtynėse akivaizdžiai dominavo kontaktinis futbolas.

„Crystal Palace“ gretose vis išsiskirdavo vasarą į „Manchester United“ klubą persikelsiantis Wilfriedas Zaha, kurio reidai dešiniajame krašte keldavo galvos skausmą varžovų gynėjams.

Savo ruožtu „Watford“ pavojingiausias žaidėjas Matėjus Vydra tylėjo ir turėjo vienintelę galimybę pirmajame kėlinyje, po to, kai jo smūgis 33 minutę buvo blokuotas Damieno Delaney.

Antrojoje rungtynių dalyje netrūko tolimų smūgių, o ir reidų abi ekipos atlikdavo dažniau, palyginus su pirmuoju kėliniu, kur futbolas buvo labiau gynybinio plano. W. Zaha turėjo puikią galimybę pagrindiniam laikui einant į pabaigą, tačiau puikiai žaidęs vartininkas Manuelis Almunia atrėmė smūgį.

Visgi abiems komandoms nepavyko išsiaiškinti santykių per pagrindinį laiką ir buvo žaidžiamas pratęsimas. Pirmojo pratęsimo pabaigoje įvyko incidentas „Watford“ baudos aikštelėje, kur Marco Casetti nugriovė W. Zahą ir arbitras skyrė 11 m baudinį.

Jį stojo realizuoti 39 metų komandos veteranas Kevinas Phillipsas, kurio smūgiuoto smūgio nesugebėjo atremti vartininkas ir „Palace“ išsiveržė į priekį. Vėliau „širšės“ bandė išgelbėti rungtynes, tačiau „ereliai“ atsilaikė ir iškovojo kelialapį į „Premier“ lygą. Į ja grįžta ir treneris Ianas Holloway'us, prieš kelis metus su „Blackpool“ klubu vos nesugebėjęs joje išlikti.

Rungtynės:

„Crystal Palace“ 1 – 0 „Watford“
105' [1 – 0] Kevin Phillips (11 m)