Pirmadienį Lietuvos rinktinės vairininkas pristatė žaidėjų, kurie ruošis kitą penktadienį LFF stadione vyksiančioms pasaulio čempionato atrankos rungtynėms, sąrašą.

Cs. Laszlo leido suprasti, jog, neskaitant priverstinių keitimų, praėjusį kovą lygiosiomis 1:1 išvykoje su slovakais sužaidusios komandos sudėtis turėtų išlikti panaši ir mače su graikais.

Peties traumą besigydantis Ž. Karčemarskas vietą lietuvių vartuose veikiausiai užleis naujajam Belchatovo GKS klubo (Lenkija) aistruolių numylėtiniui E. Zubui, gynybos grandyje vėl galės rungtyniauti Arūnas Klimavičius ir M. Stankevičius, praėjusį savaitgalį nuo atsarginių suolo stebėjęs, kaip jo atstovaujama Romos „Lazio“ ekipa šventė pergalę Italijos taurės finale.

Tuo tarpu vieta atakų smaigalyje vėl turėtų būti patikėta Deivydui Matulevičiui.

Kartu su Tirgu Žiu „Pandurii“ legionieriumi į rinktinę pakviesti du Klaipėdos „Atlanto“ puolėjai: Evaldas Razulis ir Tadas Eliošius. Jiems kompaniją nacionalinės komandos treniruotėse palaikys ir uostamiesčio klubo saugas Andrius Bartkus.

Paklaustas, kodėl rinktinėje vėl nėra trečioje pagal pajėgumą Italijos lygoje „Latina“ klube rungtyniaujančio puolėjo T. Danilevičiaus, Cs. Laszlo teigė galvojantis apie rinktinės ateitį.

„Nusipelnė žaisti tie, kurie kovojo Slovakijoje: D. Matulevičius, Mindaugas Kalonas. Prieš T. Danilevičių neturiu nieko asmeniško, labai jį gerbiu. Jis – mūsų tikras ir vienintelis kapitonas. Bet šįkart pasirinkau kitus žaidėjus, nes turiu galvoti apie komandos perspektyvą, apie jaunimą“, – aiškino specialistas iš Vengrijos, čia pat pridūręs, kad veterano karjera rinktinėje dar nėra baigta.

Rinktinės rezerve paliktas ir Panevėžio „Ekrano“ snaiperis Artūras Rimkevičius bei dar keturi A lygoje rungtyniaujantys žaidėjai: Aurimas Vertelis, Mantas Kuklys, Marius Papšys ir Nerijus Valskis.

Graikijos rinktinė savo žaidėjų sąrašą turėtų paskelbti penktadienį.

Cs. Laszlo pabrėžė, jog žaisdami namuose ant daugeliui svečių neįprastos dirbtinės vejos, lietuviai kausis tik dėl pergalės. Jei jos pasiekti nepavyks, vengras juokais prižadėjo kitoje spaudos konferencijoje prabilti lietuviškai.

„Apie tokią komandą kaip Graikija nėra ką daug kalbėti, viską ir taip puikiai žinote. Kaip sako mano žvalgai, jie atsiveš stipriausią sudėtį. Graikai labai rimtai ruošiasi šiam mačui, jie čia nevažiuos pasimėgauti dirbtine aikšte ar oru Vilniuje. Bet mums labai svarbu pelnyti tris taškus, kurie paliktų galimybių tęsti kovą dėl antros vietos grupėje.

Kokie mūsų komandos koziriai šiose rungtynėse? Aikštės ypatybės (šypsosi – DELFI). Taip pat komandinė dvasia. Visi graikų žaidėjai rinkoje verti nuo kelių ar keliolikos milijonų eurų, todėl mes turime kovoti su jais ne pavieniui, o kaip komanda“, – dėstė Cs. Laszlo.

Primename, kad pirmoje komandų tarpusavio akistatoje Pirėjuje praėjusį rugsėjį lietuviai šeimininkams nusileido 0:2.

Atrankos į 2014 metų planetos pirmenybes G grupėje Lietuvos ekipa po 5 rungtynių tarp šešių komandų užima ketvirtą vietą (5 taškai), graikai žengia antri (10 taškų).

Lietuvos futbolo rinktinės sąrašas rungtynėms su Graikija (birželio 7 d.)

Vartininkai:

Paulius Grybauskas (Rygos „Skonto“, Latvija)
Emilijus Zubas (Belchatovo GKS, Lenkija)
Armantas Vitkauskas (Vilniaus MFD „Žalgiris“)


Gynėjai:

Tadas Kijanskas (Kelcų „Korona“, Lenkija)


Tomas Mikuckis (Chabarovsko „SKA-Energija“, Rusija)


Vytautas Andriuškevičius (Stokholmo „Djurgarden“, Švedija)


Arūnas Klimavičius (Taldikorgano „Žedysu“, Kazachstanas)
Marius Stankevičius (Romos „Lazio“, Italija)
Saulius Mikoliūnas (FC „Sevastopol“, Ukraina)

Valdemaras Borovskis (Rygos „Daugava“, Latvija)
Mantas Fridrikas („Šiauliai“)

Saugai:

Deividas Česnauskis (FC „Baki“, Azerbaidžanas)


Edgaras Česnauskis (FC „Rostov“, Rusija)


Mindaugas Panka (Chožuvo „Ruch“, Lenkija)


Arvydas Novikovas (Edinburgo „Hearts“, Škotija)


Mindaugas Kalonas (Baku „Ravan“, Azerbaidžanas)


Kęstutis Ivaškevičius (Tel Avivo „Bnei Yehuda“, Izraelis)


Vytautas Lukša (Varšuvos „Polonia“, Lenkija)


Fiodoras Černychas (Mogiliovo „Dnepr“, Baltarusija)


Andrius Bartkus (Klaipėdos „Atlantas“)
Artūras Žulpa („Žalgiris“)

Puolėjai:

Deivydas Matulevičius (Tirgu Žiu „Pandurii“, Rumunija)
Evaldas Razulis („Atlantas“)
Tadas Eliošius („Atlantas“)