Pasak olando, šis sezonas „Bayern“ ekipai buvo puikus. „Sezonas buvo beveik tobulas. O kitą savaitę turime šansą puikiai finišuoti. Jei nugalėsime taurės finale, būsime iškovoję net tris svarbius trofėjus. Tiesa, dabar Čempionų lygos taurė mums yra pati svarbiausia, dabar mes galime švęsti“, – teigė futbolininkas.

„Šis trofėjus yra kiekvieno futbolininko tikslas. Teisėjo švilpukas, skelbiantis, jog esi Čempionų lygos nugalėtojas, daugumai iš „Bayern“ futbolininkų buvo vienintelė trūkstama detalė. Po nusivylimo praėjusiais metais mes nenorėjome būti žinomi kaip pralaimėtojų komanda. O dėl to, ką padarėme šiandien, galime leisti sau bent trumpam pamiršti ankstesnes nesėkmes“, – pažymėjo jis.

Arjenas Robbenas ir Thomas Muelleris

A.Robbenas nebuvo linkęs sureikšminti fakto, jog būtent jo įvartis išplėšė pergalę „Bayern“. „Žaisdamas futbolą visada jaučiu atsakomybę, tačiau tai vis tiek yra komandinis sportas. Viską darome kaip komanda. Finalą pasiekėme todėl, jog buvome tikra komanda. Mes kovojome vienas už kitą, bėgome vienas už kitą. Mūsų gynyba šį sezoną buvo neįtikėtinai stipri, mes turėjome žaidėjų, kurių veiksmai gali nulemti mačo rezultatą. Lemiamą įvartį įmušiau aš, bet tik komandos draugų dėka. Didžiuojuosi, jog esu „Bayern“ narys“, – sakė olandas.

Čempionų lygos taurę šeštadienį kėlęs Miuncheno „Bayern“ treneris Juppas Heynckesas negailėjo pagyrų savo auklėtiniams bei pranašavo apie prasidedančią „Bayern“ erą.

Tuo tarpu pralaimėtojų – Dortmundo „Borussia“ ekipos strategas Jurgenas Kloppas neslėpė nusivylimo ir netgi išreiškė abejonių dėl galutinio rezultato, tačiau gyrė savo varžovus ir tikėjo, jog „Borussia“ artimiausiu metu vėl žais finale.

J.Heynckesas siūlė „Borussiai“ pasimokyti iš pralaimėjimo

„Rungtynių pradžioje mums sunkiai sekėsi rasti priešnuodžių agresyviai atakavusiems Dortmundo futbolininkams, o mes neradome savo ritmo. Galiausiai perėmėme kontrolę ir išnaudojome savo šansus. Buvome pajėgesni ir sukūrėme daugiau progų – antrame kėlinyje užsitarnavome pergalę“, – sakė J.Heynckesas.

„Bayern“ treneris guodė varžovus iš patirties teigdamas, jog ir iš pralaimėjimo galima pasimokyti. „Abiem ekipoms tai buvo be galo sunkus mačas. Abi norėjo laimėti ir abi kovojo. Didžiausi komplimentai Dortmundo klubui. Jie turėjo fantastišką sezoną. Žinoma, skaudu pralaimėti finalą būtent tokiomis aplinkybėmis, tačiau karjeroje yra pakilimų ir nuotolių, bet visada galima iš to pasimokyti. Pažiūrėkite į mus, pernai pralaimėjome, tačiau šiais metais sugebėjome atsitiesti. Pakėlėme savo kartelę ir rezultatas aiškiai matomas.Labai tikėtina, jog nuo šiol Europoje prasidėjo naujoji „Bayern“ era“, – pažymėjo strategas.

Juppas Heynckesas

„Tai, ką pasiekėme šį sezoną tiesa, vis dar nesibaigusį – kitą savaitgalį mūsų laukia Vokietijos taurės finalas, – buvo nepakartojama. Mūsų komanda sezono metu augo, stiprėjo, mes išugdėme puikią komandinę dvasią. Turime 22-23 aukščiausios klasės profesionalius, kurie įrodė savo vertę. Turėti tokio aukšto kalibro žaidėjus yra didžiausias džiaugsmas“, – sakė jis.

Pasak. J.Heynckeso, jis nujautė, jog Arjenas Robbenas lemiamu momentu gali iššauti. „Pastarosiomis savaitėmis aš daug dirbau su Arjenu. Rūpinausi jo sportine forma, norėjau užtikrinti, kad jis negautų traumos. Be galo džiaugiuosi dėl jo. Praėjusių metų finalas ir jam, ir mums visiems, susiklostė tragiškai. Bet šiandien jis buvo kertinis žmogus. Penktadienį aš jam netgi pasakiau: „Arjenai, tu esi labai geroje formoje ir rytoj tai bus vienas iš kertinių faktorių,“ – atskleidė treneris.

„Šiandien mano komandai buvo lemta laimėti. Pažiūrėkite į Philippo Lahmo, Bastiano Schweinsteigerio kartą – jiems atėjo metas laimėti kažką tokio. Jie gyvenime pasiekė daug, bet jiems tai buvo pirmasis tokio aukšto lygio tarptautinio turnyro trofėjus“, – pridūrė jis.

Jurgenas Kloppas užsiminė apie Berlyną

Pralaimėtojų treneris J.Kloppas buvo mažiau kalbus ir teigė, jog mačo baigtis galėjo būti kitokia. „Turiu pasveikinti „Bayern“ ir J.Heynckesą. Manau, jog jis nusipelnė šio trofėjaus. Mačas buvo įtemptas ir buvo akimirkų, kai mes galėjome laimėti. Mūsų gynyba buvo labai gera, tai leido mums žaisti atvirą futbolą. Buvo dalykų, kuriuos mes galėjome atlikti kitaip, tačiau rezultatas yra toks – „Bayern“ įmušė du kartus, o mes vieną. Esu matęs daug Čempionų lygos finalų ir dauguma iš jų pasibaigė rezultatu, kuris kėlė mažų abejonių“, – pažymėjo jis.

Jurgenas Kloppas

„Aš didžiuojuosi savo komanda, nors šiuo metu nusivylimas yra stipresnis. Tai normalu. Skaudu, kai kažko labai nori, bet negauni. Komanda atidavė viską, ką galėjo. Jie tikėjo savo jėgomis. Mes nusipelnėme būti finale“, – teigė J.Kloppas.

Jo teigimu, rungtynės su „Bayern“ jo auklėtiniams buvo pačios geriausios. Kalbėdamas apie klubo ateitį, J.Kloppas užsiminė, kad vėl norėtų kuo greičiau sugrįžti į finalą, galbūt į Berlyną po dvejų metų. „Dortmundo ekipai tai buvo puikus sezonas. Sužaidėme daug gerų mačų – geriausias, ko gero, šis mačas prieš „Bayern“. Dabar viską pradėsime iš naujo. Po dvejų metų Čempionų lygos finalas vyks Berlyne – tai būtų puiki vieta sugrįžimui. Tikiuosi, jog kitą sezoną mes būsime dar stipresni ir žaidimas tęsis“, – sakė J.Kloppas.