"Šiandien priimtas protokolinis sprendimas, kad būtų baigtas statyti skubos tvarka nacionalinis stadionas. (...) Mes sieksime, kad stadionas būtų baigtas iki 2016 metų", - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė D. A. Barakauskas.

Pasak jo, statyboms baigti prireiks apie 270 mln. litų, kurių didžioji dalis bus skirta iš Europos Sąjungos fondų.

"Trūksta iš viso 270 mln. litų, finansuojamas pagrinde būtų iš europinių pinigų", - tvirtino D. A. Barakauskas. Pasak jo, pinigai bus skirti iš įvairių fondų, todėl nenukentės ministerijų kuruojami projektai.

Ministras teigė, kad stadionas priklausys Vilniaus miesto savivaldybei.

"Sutartis turėtų būti pasirašyta tarp Vidaus reikalų ministerijos, savivaldybės. Savininkas būtų Vilniaus miesto taryba ir savivaldybė", - sakė D.A.Barakauskas. Jis kol kas negalėjo atsakyti, kada bus paskelbtas stadiono statybų rangovo konkursas.

Dailis Alfonsas Barakauskas
Politikas tvirtino, kad stadionas būtų naudojamas ne vien sportui, bet ir kultūros ar kitiems renginiams. "Stadionas yra reikalingas ne vien futbolui. Jis turi būti, kad juo galėtų naudotis visos ministerijos, visos savivaldybės nacionaliniams renginiams įvairiems rengti. Ir tai pačiai Dainų šventei, ir sporto varžyboms, ir kultūriniams renginiams", - teigė ministras.

Vilniaus meras Artūras Zuokas pernai rudenį teigė, kad Nacionalinio stadiono statybos galėtų atpigti 100 mln. litų iki maždaug 240 mln. litų, o jo statyba vėl galėtų prasidėti 2015 metais, skyrus pinigų iš naujos ES finansinės perspektyvos.

Vyriausybė 2007 metais projektui jau skyrė 100 mln. litų. Tada statybų darbai pajudėjo, bet 2008 metais dėl lėšų stygiaus jie vėl sustojo.

2009 metų lapkritį Aukščiausiasis Teismas paskelbė, jog įmonių "Vilniaus kapitalinė statyba" ir "Veikmė" sutartis dėl nacionalinio stadiono Vilniuje statybos buvo pasirašyta neteisėtai ir yra niekinė.

Nacionalinis stadionas Vilniuje suprojektuotas dar 1985 metais, o pradėtas statyti 1987 metais - per ketverius metus buvo sumontuoti tribūnų pamatai ir dalis rėmų, bet po kelerių metų konstrukcijos buvo užkonservuotos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)