Pirmieji į priekį išsiveržė „Chelsea“ futbolininkai, kai 59 min. individualiu reidu varžovų gynybą sudraskė Fernando Torresas. Tačiau jau mažiau nei po 10 minučių rezultatas tapo lygus.

11 metrų baudinį, skirtą už Cesaro Azpilicuetos žaidimą ranka, realizavo Oscaras Cardozo. Vis dėlto komandoms pratęsimo žaisti neteko: paskutinę teisėjo pridėtą, 93-ią, minutę po kampinio nuostabiu smūgiu galva pasižymėjo gynėjas Branislavas Ivanovičius - 2:1.

Apdovanojimų ceremonijoje Michelio Platini įteiktą taurę į viršų vieningai iškėlė Johnas Terry ir Frankas Lampardas.

Anglai ne tik iškovojo garbingą trofėjų, bet ir įgijo teisę rugpjūčio 30 dieną Prahoje mače dėl UEFA Supertaurės susigrumti su Čempionų lygos laimėtojais - Miuncheno „Bayern“ arba Dortmundo „Borussia“ futbolininkais, kurie savo santykius išsiaiškins gegužės 25 d. Londono „Wembley“ stadione.

Be to, „Chelsea“ tapo vos ketvirta komanda Europoje (po Turino „Juventus“, Amsterdamo „Ajax“ ir Miuncheno „Bayern“), laimėjusi visus tris didžiausius UEFA turnyrus - Londono klubas 1971 ir 1998 m. iškovojo UEFA Taurių laimėtojų taurę, o 2012 m. - ir UEFA Čempionų lygą (tiesa, šiemet „mėlynieji“ E grupėje užėmė tik trečią vietą ir nepateko net į aštuntfinalį).

Tuo metu „Benficai“ tai buvo jau antras nesėkmingas UEFA Europos lygos finalas: portugalai 1983 metais 1:2 nusileido Briuselio „Anderlecht“.

Rungtynių eiga:

„Chelsea“ futbolininkai džiaugiasi įvarčiu

53-ejų metų „Chelsea“ vyriausiasis treneris Rafaelis Benitezas, kuris po sezono veikiausiai paliks Londoną, įteikė anglų fanams įsimintiną atsisveikinimo dovaną.

Europos turnyrų specialistu vadinamas ispanas 2004 metais su CF „Valencia“ komanda laimėjo UEFA taurę (finale 2:0 įveiktas „Marseille“), o kitais metais persikėlęs į Angliją FC „Liverpool“ klubu iškart iškovojo UEFA Čempionų lygos trofėjų (finalas - 3:2 po 11 m baudinių prieš AC „Milan“). Be to, 2007 m. jo auklėtiniai vėl pasiekė turnyro finalą, bet jame 1:2 nusileido tam pačiam AC „Milan“.

Tarp skambiausių R. Benitezo pergalių - ir 2002 metais su CF „Valencia“ (75 tšk.) laimėtas Ispanijos „La Liga“ čempionų titulas, kai buvo įtikinamai aplenkti La Korunjos „Deportivo“ (68 tšk.), Madrido „Real“ (66 tšk.) ir FC „Barcelona“ (64 tšk.) ekipos. Beje, įdomu, kad tais metais Valensijos atstovai per 38 mačus pelnė tik 51 įvartį, bet ir praleido vos 27-is. Palyginti, šių metų čempionai FC „Barcelona“ futbolininkai iki pirmenybių pabaigos likus trims turams jau yra įmušę net 107 įvarčius.

Rungtynės:

Londono „Chelsea“ 2 - 1 Lisabonos „Benfica“
59' [1 - 0] Fernando Torres
68' [1 - 1] Oscar Cardozo (11 m)
90' [2 - 1] Branislav Ivanovič

Praėjusiais metais UEFA Europos lygos čempionu tapo Madrido „Atletico“ klubas, kuris Bukarešte vykusiame finale 3:0 pranoko kitą Ispanijos ekipą - Bilbao „Athletic“.