„Pirmas kėlinys buvo nervingas. Po pertraukos pakeitėme taktiką ir pavyko perimti iniciatyvą. Turėjome kelias realias progas įmušti, o varžovai tokių beveik nesukūrė“, - pasakojo rinktinės treneris D. Butkus.

Greitoje ir tikslioje kontratakoje po Tautvydo Bracevičiaus perdavimo lietuvius į priekį išvedė Edvinas Baniulis. Tačiau jau netrukus teisėjas skyrė abejotiną 11 metrų baudinį į mūsiškių vartus ir Azerbaidžano komanda rezultatą išlygino.

Vis tik lietuviai nepasidavė ir baigiantis rungtynių laikui išplėšė pergalę. Dominykas Donėla uždirbo baudos smūgį apie 16 metrų nuo vartų, po Ričardo Šveikausko smūgio kamuolys kliudęs „sienelę“ atiteko D. Donėlai, ir šis iš arti pasiuntė kamuolį į vartus.

Lietuviai turnyre iš viso sužaidė keturias rungtynes. Grupės varžybose iškovojo pergalę prieš Kiniją rezultatu 2:1, sužaidė lygiosiomis 0:0 su Kirgizija ir buvo priversti nusileisti šeimininkų Kazachstano rinktinei - 0:1.

„Išbandėme jėgas su skirtingų tradicijų ir stilių futbolą propaguojančiomis komandomis. Turnyras buvo nelengvas, tačiau davė daug naudos“, - teigė D. Butkus.

Nuo 2008 metų organizuojamas turnyras Kazachstane sukvietė jaunimo futbolo rinktines iš Europos ir Azijos šalių. Turnyro nugalėtojais tapo šeimininkai Kazachstano futbolininkai, kurie finale įveikė Iraną, o penktą vietą iškovojo Gruzija.

Lietuvos U-17 rinktinės pagrindą šiame turnyre sudarė Nacionalinės futbolo akademijos filialo Panevėžyje auklėtiniai. Lietuviai ruošėsi rudenį mūsų šalyje vyksiančioms Europos čempionato atrankos varžyboms.

Statistika:

Azerbaidžanas U-17 - Lietuva U-17 1:2 (0:0).

Įvarčiai: Edvinas Baniulis, Dominykas Donėla (Lietuva U-17)

Lietuva U-17: Marius Adamonis, Erlandas Juška, Ričardas Šveikauskas, Martin Maroz, Dominykas Barauskas, Giedrius Matulevičius, Klaidas Janonis, Jonas Skinderis (Linas Mėgėlaitis), Rimvydas Balčiūnas (Dominykas Donėla) Aurimas Jurgelevičius (Tautvydas Bracevičius), Edvinas Baniulis (Markas Kardokas). Atsarginiai: Edgaras Miškėnas, Justas Lasickas, Mantas Kuneika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)