Lažybų bendrovės favoritu laiko dabartinį „Everton“ ekipos strategą. D. Moyeso kontraktas su Liverpulio klubo baigs galioti vasarą, o naujas susitarimas iki šiol nebuvo pasiektas. 50-metis specialistas yra užsiminęs, kad pirmiausia norėtų užbaigti sezoną su „Everton“, kuris šiuo metu „Premier“ lygoje užima šeštą vietą (60 taškų).

Davidas Moyesas
Kaip ir A. Fergusonas, D. Moyesas yra vienas iš trenerių, nemėgstančių dažnai keisti komandų. „Everton“ klube jis darbuojasi jau daugiau nei dešimtmetį ir yra trečias „Premier“ lygoje pagal vienoje ekipoje praleistų sezonų skaičių. D. Moyeso priešingybė – J. Mourinho, kuris po sezono turėtų atsisveikinti su portugalą ne itin svetingai priėmusia Ispanija ir Madrido „Real“ klubu.

Netyla kalbos, kad ekscentriškasis specialistas norėtų grįžti į Londono „Chelsea“ komandą, su kuria 2004-2008 metais dusyk tapo Anglijos čempionu ir laimėjo vieną FA taurę. Tiesa, pranešama, kad „Chelsea“ savininkas Romanas Abramovičius nenusiteikęs mokėti „Real“ klubui 20 mln. svarų išpirkos mokesčio už anksčiau laiko nutrauktą trenerio kontraktą. Be to, klubo vadovybė norėtų turėti didesnę įtaką formuojant trenerių štabą nei 2004-aisiais, kai J. Mourinho atvyko į Londoną iš „Porto“ ekipos.

Todėl „ponas Ypatingasis“ esą gali pasukti A. Fergusono, su kuriuo visada palaikė draugiškus santykius, pėdomis ir savo būstine pasirinkti „Old Trafford“ stadioną.

Kita vertus, A. Fergusonas nuo kito sezono užims „Manchester United“ direktoriaus kėdę, tad su veterano autoritetu teks skaitytis bet kuriam jo įpėdiniui. Klausimas, ar tai sugebės daryti J. Mourinho, kurio charakterio savybės prasilenkia su „Manchester United“ deklaruojamomis vertybėmis.

Tarp kandidatų pakeisti 26 metus „raudoniesiems velniams“ dirigavusį A. Fergusoną taip pat minimas pastaraisiais mėnesiais kone visiems stipriausiems Europos klubams peršamas Dortmundo „Borrusia“ (Vokietija) ekipos vairininkas Jurgenas Kloppas ir buvęs „Manchester United“ fanų numylėtinis Ole Gunnaras Solskjaeras, dabar treniruojantis gimtosios Norvegijos „Molde“ komandą, o praeityje dirbęs su Mančesterio klubo rezervine ekipa. Žiniasklaida linksniuoja net ir po sezono Miuncheno „Bayern“ klubą paliksiančio vokiečio Juppo Heynckeso pavardę.

Primename, kad 71 metų A. Fergusonas su „Manchester United“ klubu laimėjo net 38 trofėjus. Tarp jų – trylika Anglijos čempionų titulų, du UEFA Čempionų lygos trofėjai, penkios Futbolo asociacijos (FA) taurės, keturios Anglijos lygos taurės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)