Besiruošdami susitikimui su „Dainava", ekraniečiai treniruotes jau perkėlė ant tikros vejos. „Ekrano" fizinio rengimo treneris Rolandas Čepkauskas sako, kad prieš antrojo rato startą taip pat buvo išanalizuota ir statistika bei padarytos klaidos.

- Rolandai, kaip komanda ruošiasi sekmadienį prasidėsiančiam antrajam čempionato ratui?

- Tam ruošiamės praktiškai jau nuo rungtynių su „Šiauliais". Įvyko jau kelios treniruotės. Taip pat šiandien su komanda susirinkome analizuoti pirmojo rato statistikos. Treneris Valdas Dambrauskas atliko analizę, kartu su žaidėjais aptarėme klaidas, stipriąsias ir silpnąsias puses, situacijas, kuriose dar reikėtų pasitempti. Pirmojo rato duomenys rodo, kad lyginant su praėjusiais metais, šiemet pirmame rate sukūrėme mažiau atakų, laimėjome mažiau dvikovų. Pagal tai darome korekcijas ir stengiamės, kad žaidimas pagerėtų.

- Kur šiuo metu futbolininkai treniruojasi?

- Pastaruoju metu treniruojamės ant tikros vejos. Kadangi mūsų klubo stadione dar šiek tiek per šlapia, vykstame į Karaliaus Mindaugo motorizuotąjį pėstininkų batalioną. Naudojamės kariškių stadionu. „Aukštaitijos" stadioną norime pasaugoti, ten surengsime tik paskutinę treniruotę prieš mačą su „Dainava".

- Ar skiriasi treniruotės ant dirbtinės ir natūralios dangos?

- Ant sintetinės dangos lengviau atlikti taktines treniruotes. Kamuolys tiksliau rieda, aikštė lygi. Jei kalbėtume apie fizinį krūvį žaidėjams, tuomet vienareikšmiškai geriau treniruotis ant tikros vejos. Ji minkštesnė, mažiau apkraunami sąnariai.

- Kaip žaidėjai adaptavosi prie pasikeitusių treniruočių?

- Na, dar sunku spręsti, kai turėjome vos kelias treniruotes. Adaptuotis komanda turi ne tik prie pasikeitusios dangos, bet ir prie pokyčių trenerių štabe. Šį laikotarpį visomis prasmėmis dabar galėčiau pavadinti pereinamuoju.

- Turbūt tikra veja taps pranašumu žaidime?

- Kol kas spręsti sunku, nes tikros vejos aikštės kol kas dar yra kiek šlapokos. Birželį, manau, šios aikštės jau bus geros būklės, tačiau kol kas būtume nieko prieš sužaisti vieną kitą mačą ir ant sintetikos.

- Kokia žaidėjų fizinė būklė šiuo metu?

- Šiek tiek poilsio dėl smulkių traumų turėjo Vaidas Slavickas ir Aurimas Vertelis, tačiau jie abu šiandien jau treniravosi su komanda. Kol kas žaisti negali Egidijus Varnas ir Fernando de Abreu. Pastarajam rungtynėse su "Šiauliais" atsinaujino trauma, todėl sekmadienį jis nežais. Ir, aišku, didžiausiu praradimu išlieka Aurimas Kučys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)