Po pirmojo mačo, sklando nuomonė, kad katalonams nepavyks įmušti keturių įvarčių į geležinės vokiečių gynybos vartus. Tačiau stebuklų šiame pasaulyje būna. Galbūt jį pavyks sukurti nepatogioje situacijoje atsidūrusiems Ispanijos lyderiams?

Turnyras: UEFA Čempionų lyga
Laikas: 21:45
Stadionas: „Camp Nou
Teisėjas: Damiras Skomina (Slovėnija)

Pirmasis mačas ir galimybės

Miunchene bavarai tiesiogine to žodžio prasme pasismagino – po Thomaso Mullerio dublio ir Arjeno Robbeno bei Mario Gomezo įvarčių, jie praktiškai paliko tik teorines viltis atsigriebti „Barcai“.

Šiandien pastarajai komandai reikia pergalės keturių įvarčių persvara (kad bent jau būtų žaidžiamas pratęsimas), o jeigu „Bayern“ įmuš įvartį, „blaugranai“ tektų sukrapštyti net šešis tikslius smūgius vien dėl varžovų svečiuose įmušto įvarčio.

„Barcelona“

Čempionų lygos pusfinalio antrąjį mačą „Barcelona“ pasitinka, suprantama, prastomis nuotaikomis. Kone vienintelė šiame sezone likusi dilema jiems yra būtent šis mačas Europoje – jų oponentai jau beveik tvirtai stovi ant finalo slenkščio.

Vietiniame fronte Ispanijos komanda ramiai žygiuoja link čempionų titulo, kurį turėtų perimti iš MadridoReal“ komandos. 11 taškų pranašumas yra pakankamai solidus, likus tik penkiems turams iki „La Liga“ pirmenybių pabaigos. Tuo tarpu Karaliaus taurės pirmenybėse jie iškrito pusfinalio etape.

Praeitą savaitgalį Barselonos klubas galėjo priartėti prie čempionų titulo, kai žaidė su „Athletic Bilbao“ klubu. Visgi, pirmaudami 1-2, „San Mames“ stadione jie nesugebėjo išlaikyti iniciatyvos ir paskutinėmis minutėmis praleido įvartį į savus vartus, o tai reiškė, jog katalonai namo parsivežė vos tašką.

Grįžtant prie Čempionų lygos temos, „Barca“ su tokiu sunkesniu išbandymu susidūria ne pirmą kartą – dar aštuntfinalyje jie tik atsakomojoje dvikovoje panaikino dviejų įvarčių deficitą su kaupu, įveikdami „Milan“ bendru rezultatu 4-2. O dvikovoje su PSG sugebėjo išnešti sveiką kailį tik dėl svečiuose įmuštų įvarčių.

Komandos naujienos ir trenerio komentaras:

Prieš rungtynes jau žinoma, kad nežais net keturi gynybinio plano žaidėjai – dėl traumų mačą praleis Ericas Abidalis, Carlesas Puyolis, Sergio Busquetsas bei Jordi Alba, gavęs diskvalifikacijos baudą. Visgi rungtynėse nuo mačo pradžios tikrai žais rezultatyviausias ekipos futbolininkas Lionelis Messi, kurio dėka „Barcos“ žaidimas pagyvėjo mače su „Athletic“.

Tito Vilanova kalbėjo: „Kol žaisime gerą futbolą, turėsime mušti įvarčius. Jeigu prasileisime, tai bus dar sunkiau padaryti. Mano žaidėjai supranta užduoties sunkumą. Bet mes esame „Barcelona“ ir negalime nuleisti rankų ir sakyti, kad ši dvikova pralaimėta. Turime laikyti aukštai pakeltas galvas ir nenuvilti fanų.

Prognozuojama „Barcelona“ sudėtis:
Valdés;
Alves – Piqué – Bartra – Adriano;
Xavi – Song – Iniesta;
Pedro – Messi – Sánchez.

„Bayern“

Naujai karūnuoti Vokietijos čempionai sezono finiše tiesiog mėgaujasi dominavimu visur, kur tik įmanoma tai daryti. Dabar beliko padėti paskutinius taškus ant „i“ ir užbaigti sezoną kaip stipriausiai žemyno komandai.

„Bundesliga“ titulą vokiečiai užsitikrino jau seniai, prieš penkis turus. „Bayern“ išlieka geriausiai besiginanti komanda tarp visų stipriausių Europos lygų – jie šį sezoną praleido tik 14 įvarčių. O jų įvarčių santykis yra tiesiog stulbinantis - +76 įvarčiai.

Turbūt geriausią formą Europoje demonstruojantis klubas taip pat žais Vokietijos taurės finale, o Čempionų lygoje jiems trūksta vienintelio žingsnio – atsilaikyti „Camp Nou“ stadione. Ar tai įmanoma? Žiūrint į komandos statistinius rodiklius, galima manyti, jog bavarai neleis išsityčioti iš jų.

Savaitgalį Juppo Heynckeso auklėtiniai žaidė su „Freiburg“ komanda, ir ten antroji „raudonųjų“ sudėtis iškovojo pergalę rezultatu 1-0, kai pasižymėjo jaunasis Xherdanas Shaqiri.

Komandos naujienos ir trenerio komentaras:

Spaudos konferencijoje treneris teigė, kad jie turi mažų problemų – be ilgai nežaisiančių Toni Krooso ir Holgerio Badstuberio, gynėjas Dante, kamuojamas kojos problemų, tikisi spėti atsigauti iki mačo. Tuo tarpu pasibaigus Mario Mandžukičius suspendavimui, jis jau bus įtrauktas į klubo sudėtį.

J.Heynckesas kalbėjo: „Galiu pasakyti tik tiek, kad „Barcelona“ vis dar yra geriausia komanda pasaulyje, tad mes tam atitinkamai pasiruošime. Jie gali pasidyoti įspūdingai „Camp Nou“ stadione ir mes norime to išvengti. Žaisime taip, kaip tai darėme Miunchene, atakuosime ir tikėsimes įmušti – pažiūrėsime, ar tai išeis į naudą. Nesame gynybinio plano komanda, net jei turime puikią gynybą.“

Prognozuojama „Bayern“ startinė sudėtis:

Neuer
Lahm – Boateng – Dante – Alaba;
Martínez – Schweinsteiger;
Robben – Müller – Ribéry;
Gomez.

Įdomūs faktai:

- Tik trys klubai UEFA istorijoje sugebėjo panaikinti keturių įvarčių deficitą – ir tai jau savo kailiu patyrė J.Heyckesas. Jis su „Monchengladbach“ komanda 1986 metais sugebėjo nugalėti „Real“ klubą namuose 5-1, po pralaimėtų rungtynių Madride 4-0. Kitos komandos tai padariusios – Portugalijos „Leixoes“ (1962 metai) ir Belgrado „Partizan (1985).

- „Barcelona“ namuose laimėjo paskutinius dešimt žaistų mačų prieš vokiečių komandas. Istorija rodo, kad jie pergales šventė 19 kartų, vieną kartą sužaidė lygiosiomis bei 6 kartus pripažino svečių pranašumą. Galima prisiminti, kaip katalonai praeitame sezone pasismagino su Lėverkuzeno „Bayer“ ekipa, kai juos sutraiškė 7-1.

- Jei Victoras Valdesas šiandien pasirodys aikštėje, jis taps 17-u žaidėju, kuris sužaidė 100 Čempionų lygos rungtynių. Priminsime, kad debiutą jia atliko 2002 metų rugsėjį, kai „Barca“ namuose priimė „Brugge“ ekipą.

- „Bayern“ yra rezultatyviausia turnyro komanda, įmušusi 26 įvarčius. Jie atliko mažiausiai smūgių (90) į vartų plotą tarp visų pusfinalio komandų, tačiau daugiausiai smūgių pro šalį (80). Taip pat jie kėlė daugiausia kampinių – tai bavarai darė 100 kartų.

- Miuncheno komanda visuose turnyruose, savo paskutiniuosiuose 22 mačuose, pergalę šventė 21 kartą.

- „Bayern“ rezultatyviausias žaidėjas Čempionų lygos istorijoje – Mario Gomezas, įmušęs 23 įvarčius.