Į simbolinį vienuoliktuką jų pateko net penki. Du žaidėjus simbolinėje rinktinėje turi Vilniaus „Žalgiris“, po vieną – Panevėžio „Ekranas“, Pakruojo „Kruoja“, „Šiauliai“ ir Marijampolės „Sūduva“.

Į rato svajonių komandą C. Laszlo, futbolo komentatoriai Nerijus Kesminas, Paulius Jakelis, Giedrius Vaitkevičius, žurnalistai Evaldas Gelumbauskas ir Donatas Puslys išrinko „Kruojos“ vartininką Marį Eltermanį, gynėjus Kazimierą Gnedojų, Andrių Jokšą (abu „Atlantas“), Luką Peričių („Žalgiris“) ir Giedrių Tomkevičių („Ekranas“), saugus Andrių Bartkų, Marių Papšį (abu „Atlantas“), Jakubą Wilką („Žalgiris“) ir Nerijų Valskį („Sūduva“), puolėjus Evaldą Razulį („Atlantas“) ir Georgijų Alaverdašvilį („Šiauliai“). Visų respondentų sąrašuose paminėtos keturių žaidėjų – L. Peričiaus, A. Bartkaus, M. Papšio ir E. Razulio – pavardės.

Iš viso plebiscito dalyvių dėmesio sulaukė 22 futbolininkai. Be patekusių į simbolinę komandą žaidėjų, paminėti vartininkai Armantas Vitkauskas („Žalgiris“) ir Vitalijus Mirnyjus (Gargždų „Banga“), gynėjai Marius Kazlauskas („Atlantas“), Algis Jankauskas ir Georgas Freidgeimas (abu „Žalgiris“), Vaidas Slavickas ir Rytis Pilotas (abu „Ekranas“), saugai Tadas Eliošius („Atlantas“), Mantas Kuklys („Žalgiris“), Igoris Kozlovas („Ekranas“) ir Karolis Chvedukas („Sūduva“).

Lietuvos futbolo A lygos I rato rinktinė

Žygiai, kuriuos per pirmą ratą atliko jų laureatai, yra tokie:

M. Eltermanis. Pagrindinis laimėtų rungtynių su „Sūduva“ didvyris ir žmogus, nemenkai prisidėjęs prie to, kad „Žalgiris“ į „Kruojos“ vartus neįmuštų. Latvio manevrai ant vartų linijos „Sūduvos“ žaidėjui Rafaeliui Ledesmai mušant 11 metrų baudinį tapo ne tik „A lygos“ pirmo rato klasika, bet ir tarptautinio susidomėjimo objektu virtualioje erdvėje.

A. Jokšas. Didžiulė 34-erių metų veterano patirtis ir patikimas žaidimas leido jam pranokti visus konkurentus kairiojo gynėjo pozicijoje.

L .Peričius. Nuolatinė grėsmė varžovams standartinėse situacijose, jau atnešusi „Žalgiriui“ du įvarčius, pora rezultatyvių perdavimų per du trečdalius aikštės ir nepriekaištingas griovimas savo baudos aikštelės prieigose. Šio sezono pradžioje vilniečių kroatas tapo tikru nuožmiausios lygos gynybos linijos lyderiu.

K. Gnedojus. Vienintelė nekintanti konstanta čempionato lyderio vidurio gynėjų poroje – traumą patyrus Edgarui Žarskiui, K. Gnedojus buvo priverstas ieškoti žaidybinių ryšių su M. Kazlausku, bet „Atlantui“ problema tai netapo. Gynėjo didžiausios šlovės minutės užfiksuotos Panevėžyje, kai K .Gnedojaus įvartis atnešė pergalę klaipėdiečiams per teisėjo pridėtą laiką, o pats rungtynių didvyris į klausimą, ar tikėjosi laimėti prieš čempionus, rėžė: „Šiemet mes tikimės laimėti prieš visus“.

G. Tomkevičius. „Ekrano“ žmogus – orkestras, per savo karjerą pažaidęs, ko gero, visose pozicijose, išskyrus vartininko, lieka svarbus Panevėžio komandai ir šį sezoną. G. Tomkevičiumi tradiciškai užkišama bet kuri atsivėrusi skylė, o rungtynėse su Tauragės „Tauru“ šešiskart Lietuvos čempiono įvartis atnešė „Ekranui“ pergalę.

M. Papšys. Tikras uraganas aikštės krašte. Jei netikite, žiūrėkite „Atlanto“ rungtynių su „Kruoja“ įrašą. Kartu su Andriumi Urbšiu, Donatu Kazlausku, Donatu Naviku M. Papšys yra pagrindinė kuriamoji klaipėdiečių galia aikštės viduryje. Kol kas „Atlantas“ puola taip, kad net T. Eliošiaus trauma neatrodo nepataisomas nuostolis.

A. Bartkus. Stabilus atraminis saugas, kuriam smūgio jėgos galėtų pavydėti vidutinio galingumo patranka. Tai, kad A. Bartkus sulaukė daugiau plebiscito dalyvių simpatijų nei stiprūs konkurentai M. Kuklys ir I. Kozlovas – irgi iškalbingas faktas.

N. Valskis. Nuimame etiketę „Sūduvos“ lyderis“ nuo R. Ledesmos ir klijuojame ją N. Valskiui. Taip, pirmo rato pradžią „Sūduvos“ brazilas praleido dėl traumos, bet ir Rafai grįžus į aikštę ryškiausia figūra marijampoliečiams atakuojant lieka rezultatyviausias šio sezono komandos žaidėjas. Greitas ir į varžovų vartus nuolat nusitaikęs N. Valskis įmuštų įvarčių skaičiumi „A lygoje“ kol kas nusileidžia tik puolėjams – E. Razuliui ir G. Alaverdašviliui.

J. Wilkas. Galingas lokomotyvas, vis labiau įsisiūbuojantis kairiame „Žalgirio“ atakos krašte. Jei sezono pradžioje kam nors ir galėjo kilti klausimų, ką šis skustagalvis lenkas veikė savo šalies rinktinėje ar Poznanės „Lech“ klube, kuriame žaidė kartu su dabartine Dortmundo „Borussia“ klubo superžvaigžde Robertu Lewandowskiu, rato pabaigoje atsakymai skeptikams buvo pateikti. 3 įvarčiai ir 4 rezultatyvūs perdavimai – vien ši J. Wilko statistika nemažai pasako.

G.Alaverdašvili. Lengvas, plastiškas, greitai mąstantis ir puikiai matantis aikštę, lyg žuvis vandenyje besijaučiantis ir tada, kai yra atsisukęs veidu į vartus, ir tada, kai būna nugara į juos. Pačioje sezono pradžioje gruzino įvarčiais mėgavosi „Kruojos“ gerbėjai, vėliau - „Šiaulių“. G. Alaverdašvili šį sezoną yra vienintelis „A Lygos“ žaidėjas, kuris drąsiai galėtų užsisakyti marškinėlius su užrašu: „Atlanto“ žudikas“. Į čempionato lyderių vartus gruzinas dukart įmušė debiutuodamas „Šiaulių“ komandoje.

E. Razulis. 10 įvarčių. Negana to - visi jie įmušti per pastarąsias penkerias rungtynes. Nuo penkto turo nė viena su „Atlantu“ žaidusi komanda negali pasigirti tuo, kad išlydėjo E. Razulį iš aikštės su tuščia įvarčių sąskaita. Lieka tik spėlioti, kas ir kada pajėgs prislopinti žudikiškus puolėjo instinktus.