Jei „Bayern“ jau užsitikrino Vokietijos čempionų titulą, o FC „Barcelona“, neabejojama, tai padarys po poros turų, tai trečiadienio vakarą ietis sukryžiuos klubai, savo šalių čempionatuose šiemet veikiausiai užimsiantys antrąsias vietas – „Borussia“ ir „Real“.

Vienodi lūkesčiai

„Tikslas namie – laimėti nepraleidus įvarčio. Tuomet kiekvienas Madride pelnytas įvartis mums suteiks didelį pranašumą“, – sakė „Borussia“ gynėjas Matsas Hummelsas.

Tačiau Vokietijos žurnalistai iš karto ėmė kelti klausimą, kaip sulaikyti rezultatyviausią UEFA Čempionų lygos komandą, per 10 rungtynių pelniusią 23 įvarčius. Net 11 iš jų įmušė Cristiano Ronaldo.

„Real“ – tai kur kas daugiau nei C. Ronaldo, – atsakė M. Hummelsas. – Jie turi aukščiausio lygio žaidėjus kiekvienoje pozicijoje. Bet tą patį galima pasakyti ir apie mus. Gintis ir pulti turime visa komanda, visi 11 žaidėjų privalo laikytis plano“.

Abi komandos jau buvo susitikusios D grupės varžybose. Tuomet „Borussia“ visus nustebino, namie 2:1 paklupdydama „Real“, o Madride sužaisdama 2:2. Vokiečiai suvokia, kad dar kartą pranokti tokį galingą „Real“ bus labai sunku.

Madrido klubo sporto direktorius Emilio Butragueno apie varžovus kalba pagarbiai: „Tikimės, kad šį kartą rezultatas bus kitoks. Žinome, kaip sunku sustabdyti „Borussia“. Tai padarysime tik žaisdami geriausią futbolą. Čempionų lygos finale nežaidėme nuo 2002-ųjų. Madridas laukia, kada vėl kausimės dėl taurės“.

„Real“ komandai negalės padėti diskvalifikuotas gynėjas Alvaro Arbeloa. „Borussia“ gretose nedidelių sveikatos problemų turėjo lenkas Robertas Lewandowskis – jam sumuštas kojos raumuo, bet žaisti puolėjas galės. R.Lewandowskis įvarčius pelnė net 12-oje Vokietijos čempionato rungtynių iš eilės, o Čempionų lygoje šiemet jis pasižymėjo 6 kartus.

Geriausius išperka

1997-aisiais „Borussia“ kėlė UEFA Čempionų lygos nugalėtojų taurę. Nuo tada Dortmundas nėra žaidęs finale. „Šios rungtynės bus svarbiausios iš visų, kokias mano berniukai yra žaidę“, – pareiškė „Borussia“ treneris Jurgenas Kloppas.

J. Kloppo berniukai stebuklingai išsikapstė ketvirtfinalyje: vokiečių ekipa po nulinių lygiųjų išvykoje su „Malaga“ namie atsiliko 1:2, bet per teisėjo pridėtą laiką pelnė du įvarčius ir triumfavo 3:2.

Neabejojama, kad „Borussia“ ir „Real“ akistata taps didžiausią televizijos žiūrovų auditoriją su-trauksiančiu sporto renginiu Dortmunde nuo 2006-ųjų pasaulio futbolo čempionato pusfinalio tarp Vokietijos ir Italijos rinktinių.

Gauti bilietą į šias rungtynes prilygo pergalei loterijoje. Kai kurie „Borussia“ aistruoliai dvi paras budėjo prie klubo kasos, o visi 65 829 bilietai į rungtynes buvo iššluoti akimirksniu. Dortmundo stadione yra 15 tūkst. stovimų vietų, bet dėl griežtų UEFA reikalavimų Europos taurių turnyruose jos nenaudojamos.

„Sulaukiau prašymo padėti įsigyti bilietų net iš vaikystės draugų, – prisipažino „Borussia“ prezidentas Hansas Joachimas Watzke. – Nerasite nė vieno mūsų klubo darbuotojo, kuris nebūtų gavęs tokio prašymo. Deja, niekuo negalėjome padėti“.

Jauna patrauklų futbolą demonstruojanti „Borussia“ komanda sulaukia vis didesnio aistruolių susidomėjimo visame pasaulyje. Dortmundo klubas žavi tuo, kad ugdo ar perka jaunus mažai žinomus futbolininkus ir juos paverčia žvaigždėmis.

Bet atrodo, kad talentus netrukus gali išpirkti pa-saulio turtingieji. R. Lewandowskį nuolat medžioja Anglijos klubai, tarp jų minimas ir „Manchester United“. O „Borussia“ antradienį pranešė, kad sutinka parduoti 20 metų saugą Mario Goetzę Miuncheno klubui „Bayern“. Sandėris įvyks liepos 1 dieną, o M. Goetzes išpirkos suma – 37 mln. eurų.

J. Kloppas anksčiau yra įgėlęs savo varžovams iš Miuncheno dėl savitos transferų politikos. „Jie elgiasi kaip Kinijos pramonininkai. „Bayern“ stebi, ką daro kiti, ir mėgina viską kopijuoti. Tik šio klubo finansinės galimybės gerokai didesnės“, – kirto J. Kloppas.

„Bayern“ strategas Juppas Heynckesas į tai atsakė: „Mūsų klubas savo žaidimo stilių turėjo dar tada, kai J. Kloppas nebuvo futbolo treneris“.

Šį vakarą kovodami su „Real“ superklubu J. Kloppo berniukai turės galimybę įrodyti, kad pinigai ne viską lemia.