Šios rungtynės – tai Lietuvos vadovaujamos Goro provincijos veiklą Afganistane užbaigsiančios 17-osios Lietuvos karių pamainos inicijuotos socialinės akcijos, skirtos Goro vaikams „Sportuojantis jaunimas – sveika visuomenė!”, baigiamasis akordas.

Jungtinėje komandos sudėtyje prieš PAG-17 karius planuoja ketina rungtis ir Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Julius Kvedaras, Lietuvos vyrų futbolo rinktinės vyr. treneris Csaba Laszlo ir jo asistentas Vitalijus Stankevičius, Lietuvos vaikinų iki 21 metų futbolo rinktinės treneris Stasys Baranauskas, Lietuvos kariuomenės sporto klubo atstovai.

PAG-17 komandos garbę gins pamainos pagrindą sudarantys Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos bataliono kariai, vedami bataliono pulkininko leitenanto Tomo Masaičio.

Į renginį ketina atvykti ir Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vadas generolas majoras Almantas Leika, dalyvaus PAG-17 kariai, kiti svečiai.

PAG-17 kariai šių metų sausį – kovą vykusios paramos akcijos „Sportuojantis jaunimas – sveika visuomenė!“ metu įvairiose šalies mokyklose, institucijose ne tik populiarino sportą ir aktyvų laisvalaikį, bet ir ragino sporto inventoriumi paremti Afganistano Goro provincijos vaikus. Pasak karių, Gore labiausiai pažeidžiama ir neapsaugota visuomenės grupė – vaikai, todėl norėdami praskaidrinti vietos vaikų kasdienybę kariai pakvietė krašto apsaugos sistemos ir civilinių organizacijų atstovus prisidėti prie šios iniciatyvos ir padovanoti jiems sportinio inventoriaus.

Karių surengtoje akcijoje aktyviai dalyvavo kelios Kauno, Jonavos ir Ruklos mokyklos ir brigados „Geležinis Vilkas“ vienetų kariai. Jie Goro provincijos vaikams padovanojo futbolo ir tinklinio kamuolių. Visą paramos akcijos metu dovanotą sporto inventorių kariai vešis į Gorą ir padovanos juos vietos vaikams.

Goro provincijos atkūrimo grupės misiją Afganistane užbaigsianti Lietuvos karių pamaina yra suformuota Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos bataliono pagrindu. Tai bus antroji bataliono misija Goro provincijoje.