Traumų kamuojamas futbolininkas neseniai pasirašė sutartį su Lietuvos čempionais Panevėžio „Ekranu“, nors dar A. Rimkevičius į aikštę žengti negali, tačiau tiki, jog greitu metu atgaus sportinę formą.

- Pradėkime nuo dabartinio Jūsų klubo „Ekrano“. Kaip vertinate šią komandą ir ko tikėtis iš jos?

- „Ekranas“ yra daugkartinis Lietuvos čempionas. Pasitraukus iš A lygos FBK „Kaunui“ ši komanda tvirtai karaliauja Lietuvoje, žinoma, kasmet jiems į nugarą kvėpuoja ir kiti pajėgūs klubai, tačiau meistriškumas bei nugalėtojų mentalitetas yra išugdytas per daugelį metų, todėl „Ekranas“ kiekvienus metus kovoja dėl aukso, o aš tikiuosi likti šios komandos dalimi, prisidėti prie pergalių ir sėkmingai pasirodyti Europos turnyruose.

- Praėjusį sezoną A lygoje buvote nesustabdomas, ar „Ekrane“ pavyks demonstruoti panašią sportinę formą?

- Manau, jog dar reikės šiek tiek laiko, kol galėsiu įgyti optimalią formą ir svariai prisidėti prie komandos pergalių, nes praleidau visą sezono pasiruošimą gydydamasis traumą. Tikiuosi, kad įvarčius mušti sugebėsiu ir toliau, toks puolėjo darbas, tačiau svarbiausia, kad gerai sektųsi komandai, o tada įvarčių netrūks.

- Pasibaigus A lygos sezonui išvykote į Edinburgą, kas pakišo koją, jog nelikote „Heart“ ekipoje?

- Gruodžio 1-ąją dieną pasirašiau kontraktą su „Heart“ klubu ir sausio mėnesį jau turėjau debiutuoti Škotijoje. Atvykęs į Edinburgą pradėjau treniruotis, viskas buvo puiku, tačiau Škotijos futbolo federacijos sprendimu „Heart“ komandai buvo uždrausta iki sezono pabaigos čempionate registruoti naujus žaidėjus dėl finansinių problemų. Taip ir išsiskyrė mano ir šio klubo keliai.

- Šiais metais ilgą laiką Jūsų karjera buvo miglota, kodėl taip atsitiko?

- Dar Škotijoje man ištiko nesėkmė - per treniruotę įplyšo blauzdos raumuo, nuo to viskas ir prasidėjo. Grįžęs į Lietuvą gydžiausi, bet per anksti ryžausi išbėgti į aikštę, todėl dar labiau sukomplikavau savo padėtį. Kuomet gydžiausi traumą buvo atidarytas perėjimų langas, per kurį sulaukiau ganėtinai daug pasiūlymų. Ne iki galo išsigydęs keliavau į Izraelį, kur jau buvau sukirtęs rankomis su vienu klubu, tačiau pajutęs skausmus treniruotėje kontrakto nebegavau.

Kiek vėliau sulaukiau pasiūlymų iš Dresdeno „Dynamo“ ir „Regensburg“, tačiau su šiais klubais nepavyko susitarti. Po kurio laiko sulaukiau įvairių pasiūlymų iš Kazaschstano, Kinijos, Čekijos ir Rumunijos klubų, tačiau privalėjau visur atlikti peržiūra, o dėl traumos tai padaryti negalėjau. Beveik išsigydęs traumą išvykau į Turkiją, kur turėjau pasirodyti Minsko „Dinamo“ ekipoje, tačiau atsinaujinus traumai ir vėl teko atsisveikinti. Grįžęs į Lietuvą sulaukiau „Ekrano“ pasiūlymo, tad atsisakyti nebebuvo dėl ko.

- Lietuvos rinktinės gretose sužaidėte nedaug mačų, ar tikite, jog Csaba Laszlo kai tik pasveiksite pakvies į rinktinę?

- Šiuo metu svarbiausia yra atgauti gerą sportinę formą, o tada bus galima pagalvoti ir apie Lietuvos rinktinės kvietimą. Be abejo, anksti dar kažko tikėtis, bet aišku, šiam tikslui atiduosiu visas jėgas. Gaila, kad taip viskas įvyko, po puikaus prėjusio sezono iš rinktinės trenerio sulaukiau pasiūlymo ir sužaidęs keletą mačų palikau įspūdį. Trauma privertė viską pradėti iš naujo, teko pabūti be futbolo, bet manau atgavęs įprastą sportinę formą, kvietimo sulaukti galiu.

- Lietuvoje esate pramintas „lietuviškuoju Messi“. Ar tai Jums prideda pasitikėjimo, o galbūt nepatinka, jog esate lyginamas?

- Nekreipiu dėmesio į tai, jog kai kurie interneto puslapiai ar net žmonės mane įvardija kaip „lietuviškąjį Messi“. Man šiek tiek tai sukelia juoką, nes tikrai nesu toks kaip geriausias planetos futbolininkas, lietuviškas ar ne lietuviškas, net nėra ko lygintis su šiuo žaidėju.

- Kiekvieno futbolininko svajonė yra atstovauti kuo stipresnio pajėgumo komandai, galbūt turite savo svajonių klubą?

- Mano svajonių klubas jau nuo pat vaikystės buvo „AC Milan“. Aišku dabar, jog šiai svajonei išsipildyti nebuvo lemta. Vis dėlto į stipresnę komandą išvykti tikiuosi, turiu tokį tikslą ir jo sieksiu, nors ir laiko daug nebeturiu.

- Kada galime tikėtis Jus išvysti aikštėje vilkint Lietuvos čempionų marškinėlius?

- Na, manau, kad po poros savaičių jau turėčiau žaisti. Aišku, medikai dar liepė „neforsuoti“, kad neatsinaujintų skausmai. Šiaip, tikiuosi, kad trauma nebe atsinaujins ir galėsiu padėti komandai.

- Ar laukiate rungtynių, kuomet susitiksite su „Šiauliais“ ir kodėl?

- Mačas su „Šiauliais“ bus toks pat kaip ir su kitomis komandomis, gal tik malonu bus susitikti su buvusiais ekipos draugais ir treneriu. Čia praleidau dalį sezono ir patyriau puikių akimirkų. Tuo pačiu dar norėčiau padėkoti „Šiauliams“ už gerai praleistą laiką ir palinkėti didžiausios sėkmės.

- Kaip manote, ar „Ekranui“ pavyks šeštąjį kartą iš eilės triumfuoti A lygoje?

- Tikiuosi, kad pavyks. Komanda šiek tiek pasikeitė lyginant su praėjusio sezonu, išėjo puikių ir gerai patyrusių futbolininkų, tačiau šis sezonas negali būti blogesnis. „Ekranas“ yra čempionas ir mūsų tikslas jais tapti dar kartą!

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)