PSG paskutinėmis sekundėmis išplėšė lygiąsias 2:2 (0:1) su FC „Barcelona“, o „Bayern“ užtikrintai 2:0 (1:0) pranoko Turino „Juventus“ komandą.

38 min. katalonus į priekį išvedė Lionelis Messi, 80 min. rezultatą išlygino Zlatanas Ibrahimovičius, tačiau 89 min. Xavi realizavo 11 metrų baudinį ir jau atrodė, kad išplėšė svečiams pergalę, tačiau 94 min. Blaise Matuidi po šiurkščios Victoro Valdeso klaidos dar kartą atstatė pusiausvyrą - 2:2. Beje, FC „Barcelona“ lyderis L. Messi patyrė traumą ir po pirmo kėlinio buvo pakeistas.

„Bayern“ jau 25 sek. pirmavo 1:0 po staigaus Davido Alabos įvarčio, o 63 min. rezultatą padvigubino Thomas Muelleris, tad vokiečiai į Italiją išsiveža gana solidžią dviejų įvarčių persvarą. Be to, „Juventus“ ekipai antrame susitikime dėl geltonų kortelių negalės padėti Arturo Vidalis ir Stephanas Lichtsteineris.

Atsakomieji šių porų mačai bus žaidžiami balandžio 10 d.

Rungtynių eiga: PSG - FC „Barcelona“ 2:2

PSG: Salvatore Sirigu, Christophe Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell, Davidas Beckhamas, Blaise Matuidi, Lucas Moura, Ezequiel Lavezzi, Ivan Pastore, Zlatan Ibrahimovič.

FC „Barcelona“: Victor Valdes, Dani Alves, Gerard Pique, Javier Mascherano, Jordi Alba, Sergio Busquets, Xavi, Andres Iniesta, David Villa, Alexis Sanchez, Lionel Messi.

Teisėjas: Wolfgangas Starkas (Vokietija).

5 min. PSG futbolininkai vos nepasiuntė varžovų į nokdauną: po Ezequielio Lavezzio smūgio kamuolys atšoko į vidinę FC „Barcelona“ klubo vartų virpsto pusę.

8 min. šalia vartų spyrė Xavi.

15 min. savo laimę pamėgino Ivanas Pastore, bet Victoras Valdesas buvo vietoje.

17 min. tikslumo pritrūko ir Andresui Iniestai.

23 min. tas pats A. Iniesta privertė pasidarbuoti PSG vartininką Salvatorę Sirigu.

26 min. į vartus nepataikė kontratakos smaigalyje atsidūręs Zlatanas Ibrahimovičius.

31 min. Alexo Sanchezo smūgį blokavo Alexas.

38 min. po Dani Alveso perdavimo pasižymėjo geriausias planetos futbolininkas Lionelis Messi - 0:1.

42 min. L. Messi galėjo padvigubinti rezultatą, bet po jo smūgio kamuolys lėkė į vartų plotą.

Po pirmo kėlinio - 1:0 pirmavo FC „Barcelona“.

Per buvo pakeistas susižeidęs L. Messi - vietoje jo aikštėje pasirodė Cescas Fabregas.

51 min. S. Sirigu meistriškumą patikrino Sergio Busquetsas.

65 min. po A. Fabregaso perdavimo puikios progos neišnaudojo A. Sanchezas.

71 min. rezultatą išlyginti pabandė Maxwellas, bet V. Valdesas to neleido padaryti ir sugavo brazilo smūgiuotą kamuolį.

79 min. po Thiago Silvos smūgio galva kamuolys atšoko į virpstą, tačiau laiku ir vietoje atsidūrė Zlatanas Ibrahimovičius, kuris čia pat pasiuntė jį į vartus - 1:1.

88 min. po to, kai A. Sanchezas nugriuvo po kontakto su S. Sirigu, į PSG vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys, kurį realizavo Xavi - 2:1.

Vis dėlto per pridėtą teisėjo laiką, 94 min., po Z. Ibrahimovičiaus perdavimo Blaise Matuidi atstatė pusiausvyrą - 2:2. Mačas taip ir baigėsi.

Rungtynių eiga: „Bayern“ - „Juventus“ 2:0

„Bayern“: Manuel Neuer, Philipp Lahm, Daniel Van Buyten, Bonfim Dante, David Alaba, Luiz Gustavo, Bastian Schweinsteiger, Thomas Mueller, Toni Kroos, Franck Ribery, Mario Mandžukič.

„Juventus“: Gianluigi Buffon, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Arturo Vidal, Claudio Marchisio, Stephan Lichtsteiner, Andrea Pirlo, Federico Peluso, Alessandro Matri, Fabio Quagliarella.

Teisėjas: Markas Clattenburgas (Anglija).

1 min. Rungtynės Miunchene prasidėjo itin netikėtai: jau 25 sek. klastingu smūgiu iš maždaug 30 metrų įvartį pelnė Davidas Alaba, kuriam padėjo ir rikošetas - 1:0

4 min. Svečiai nesutriko ir jau netrukus kėlė pirmą kampinį.

12 min. pavojingą baudos smūgį atliko Andrea Pirlo, bet kamuolys praskriejo tik šiek tiek virš vartų.

16 min. „Bayern“ atliko pirmą keitimą: susižeidusį Tonį Kroosą pakeitė Arjenas Robbenas.

18 min. puikią progą turėjo A. Robbenas, tačiau jo šūvį iš arti meistriškai atrėmė Gianluigi Buffonas.

20 min. po puikaus reido arti tikslo buvo Franckas Ribery - jo smūgį paskutinę akimirką už galinės linijos nukreipė varžovai.

30 min. technišką baudos smūgį atliko Bastianas Schweinsteigeris, kurio spirtas kamuolys praskriejo visiškai greta skersinio.

33 min. po tikslaus Thomaso Muellerio perdavimo šimtaprocentinę progą turėjo A. Robbenas, bet savo stipriąja kaire koja šovė šalia vartų.

42 min. laisvas paliktas B. Schweinsteigeris nesugebėjo sukontroliuoti kamuolio aukščio ir spyrė virš vartų.

45 min., pačioje kėlinio pabaigoje, Andrea Pirlo pavojingai pakėlė kampinį ir Leonardo Bonucci galva vos neišlygino rezultato.

Po pirmo kėlinio - 1:0 pirmavo „Bayern“ komanda.

48 min. kontratakos smaigalyje atsidūrė Mario Mandžukičius, tačiau jis priėmė ne patį teisingiausią sprendimą ir smūgiavo tiesiai į G. Buffoną.

63 min. po Luizo Gustavo smūgio G. Buffonas kiek nesėkmingai atmušė kamuolį ir prie jo pirmasis prišokęs M. Mandžukičius atliko rezultatyvų perdavimą Th. Muelleriui, kuriam teliko sutvarkyti formalumus - 2:0.

70 min. du kartus iš eilės į vartus smūgiavo Arturo Vidalis, tačiau Manuelis Neueris buvo nepramušamas ir abu kartus žaidė be klaidų.

71 min. G. Buffono reakciją galingu smūgiu iš toli patikrino F. Ribery.

„Bayern“ futbolininkai ir toliau kontroliavo susitikimo eigą, bet itin pavojingų progų daug nebesukūrė.

Pačioje dvikovos pabaigoje, 90 min., Th. Muelleris buvo arti to, kad pelnytų trečią įvartį, bet pirmą jo smūgį atrėmė G. Buffonas, o pakartotinis lėkė virš vartų.

Galutinis rezultatas - 2:0 „Bayern“ naudai.

Rungtynės:

Paryžiaus PSG 2 - 2 FC „Barcelona“
38' [0 - 1] Lionel Messi
80' [1 - 1] Zlatan Ibrahimovič
89' [1 - 2] Xavi (11 m)
90' [2 - 2] Blaise Matuidi

Miuncheno „Bayern“ 2 - 0 Turino „Juventus“
1' [1 - 0] David Alaba
63' [2 - 0] Thomas Mueller

* * *

Trečiadienį ketvirtfinalyje susitiks „Malaga“ ir Dortmundo „Borussia“ bei Madrido „Real“ ir Stambulo „Galatasaray“ klubai. Atsakomosios jų akistatos - balandžio 9 d.

Pusfinalio burtų ceremonija vyks balandžio 12 dieną.

Primename, kad iš turnyro jau po grupių varžybų etapo iškrito čempionės titulą gynusi Londono „Chelsea“ ekipa.

2013 metų UEFA Čempionų lygos finalas vyks gegužės 25 dieną Londono „Wembley“ stadione. Šioje arenoje prestižiškiausio Europos turnyro finalai vyko jau 8-is kartus (rekonstruotame - du sykius).