Turnyras: Čempionų lyga
Laikas: 21.45 val.
Stadionas: „Parc des Princes“
Arbitras: Wolfgangas Starkas (Vokietija)

PSG

Prancūzijos „Ligue 1“ lyderiai, šį sezoną pasitikę atsinaujinusia sudėtimi, šluoja nuo kelio ne vieną varžovą. Savo lygoje, paryžiečiai turi septynių taškų pranašumą prieš „Marseille“ klubą, o iki čempionato pabaigos liko tik aštuoni turai.

Čempionų lygoje jie nesunkiai perkopė grupių barjerą, kur A grupėje pralenkė tokius klubus kaip „Porto“, „Malaga“ ir Zagrebo „Dinamo“. Tuo tarpu aštunfinalyje PSG komanda bendru rezultatu 3:2 įveikė „Valencia“ ekipą.

Turtingas arabų šeichų valdomas Prancūzijos sostinės klubas prieš akistatą su „Barca“ ekipa, sulaukė gerų žinių – komandos lyderiui Zlatanui Ibrahimovičiui buvo panaikinta diskvalifikacija, kurią jis „užsidirbo“ pirmame aštunfinalio mače su „Valencia“ komanda.

Komandos treneris  turi problemų: Nors po traumų sugrįžta Lucasas Moura ir Ezequielis Lavezzi, jis tikisi, jog turės pasiruošusį Thiago Motta, kuris yra patyręs kirkšnies traumą.

C.Ancelotti kalbėjo:

„Turiu gerą nuojautą prieš šį mačą, taip pat, kaip ir prieš akistatą su „Valencia“ ekipa. Kaip mes žaidžiame šiame turnyre, yra labai gerai. Tai turbūt bus sunkiausias sezono mačas, bet taip pat vienas svarbiausių. Tikimės tik pozityvaus rezultato“, - kalbėjo paryžiečių treneris Carlo Ancelotti.

Rezultatyviausias komandos žaidėjas: Zlatanas Ibrahimovičius (27 įvarčiai)

Prognozuojama PSG starto sudėtis:

Sirigu, van der Wiel – Alex – Silva – Maxwell; Moura – Verratti – Matuidi; Pastore – Ibrahimovič – Lavezzi.

„Barcelona“

„Barcelona“ klubui šis sezonas yra nelengvas – nors „La Liga“ pirmenybėse katalonai jaučiasi kaip žuvis vandenyje, užimdami pirmą vietą ir turėdami trylikos taškų pranašumą prieš MadridoReal“ komandą.

Katalonai iškrito iš „Copa Del Rey“ turnyro, nusileidę  tam pačiam „Real“ klubui pusfinalio etape, o Čempionų lygoje be problemų susitvarkė su oponentais savo grupėje. Aštunfinalyje „Barca“ ekipa vargo su „Milan“ komanda. Po pirmo mačo Ispanijos vicečempionai turėjo dviejų įvarčių deficitą, tačiau namuose jie sutriuškino italus 4:0 ir nutildė kritikus.

Prieš dvikovą su PSG ekipa, „Blaugrana“ sulaukė gerų žinių – komandos vyriausiasis treneris Tito Vilanova sugrįžo į klubo stovyklą po gydymo JAV.

Dar neaišku, ar rungtynėse pasirodys Jordi Alba ir Xavi, kurie yra patyrę smulkius sužeidimus. Visgi, tikrai neišvysime Carleso Puyolio, Adriano ir Pedro. Savaitgalio rungtynes su Vigo „Celta“ ekipa praleidę Javieras Mascherano, Sergio Busquetsas ir Andresas Iniesta turėtų žaisti antradienio mače.

„PSG yra puiki komanda, kuri turi gerų žaidėjų tokių, kaip Pastore ir Lavezzi. Jie yra labai greiti kontratakose ir stiprūs kovodami dėl aukštų kamuolių. Todėl teks spręsti problemas su Ibrahimovičiumi ir Thiago Silva. Turėsime būti pasiruošę 100 procentų, jei norime laimėti“, - kalbėjo Barcelona klubo trenerio asistentas Jordi Roura.

Rezultatyviausias komandos žaidėjas: Lionelis Messi (56 įvarčiai).

Prognozuojama „Barcelona“ starto sudėtis:

Valdés, Alves – Piqué – Mascherano – Alba; Xavi – Busquets – Iniesta; Tello – Messi – Villa.

Įdomūs faktai:

- PSG yra jau 23 mačus iš eilės nenugalimi Europos lygų varžybose namuose. Paskutinį kartą, jie pralaimėjo 2006 metų lapkritį Tel Avivo „Hapoel“ komandai 2:4.
- Visi 17 PSG įvarčių Čempionų lygoje šį sezoną krito tik iš baudos aikštės zonos.
- Salvatore‘as Sirgiu, Maxwellas ir Blaise Matuidi nepraleido nė vienos minutės žaisdami turnyre.
- Lionelis Messi yra įmušęs 58 įvarčius šiame turnyre. Jo konkurentas yra buvęs Madrido „Real“ klubo puolėjas Raulis, įmušęs 71 įvartį.
- Xavi iki šiol yra atlikęs 856 tikslų perdavimą, 391 perdavimais daugiau nei bet kuris kitas žaidėjas, nepaisant to, kad praleido šeštą turą. O apskritai, jo perdavimų tikslumas yra 89 procentai.
- L. Messi po savaitgalio mačo su „Celta“ komanda pasiekė naują rekordą  – dabar jis yra įmušęs kiekvienai „La Ligos“ komandai šį sezoną.
- Z.Ibrahimovičius susitiks su buvusia savo komanda, kuriai atstovavo 2009-2010 metų sezone. Jau kitą sezoną jis buvo išnuomotas „Milan“ komandai, o vėliau į ją ir persikėlė.

Intriguojantis Vokietijos ir Italijos čempionatų lyderių - „Bayern“ ir „Juventus“ klubų - mūšis Miunchene

Turino „Juventus“ klubas antrus metus iš eilės šluoja varžovus sau iš kelio Italijoje ir demonstruoja puikų futbolą Čempionų lygos turnyre, tačiau išvyka į Miuncheną gali pakirsti kojas net stipriausiems.

„Bayern“ komanda šį sezoną taiso visas praėjusio sezono klaidas – šalies čempionate mėgaujasi 20 taškų persvara prieš artimiausius persekiotojus, tad iki pirmenybių pabaigos likus devyniems turams klaustukų nedaug, tiesa, atsakomas susitikimas su Londono „Arsenal“ ekipa Čempionų lygos aštuntfinalyje galėjo baigtis tragiškai, tačiau trumputė atsipalaidavimo akimirka bus puiki pamoka patyrusiems žaidėjams toliau siekiant užkopti į viršūnę.

Savo ruožtu svečiai tarptautiniame ringe nepraleido įvarčio į savo vartus per paskutinius 5 susitikimus ir neatsitiktinai „Senoji senjora“ yra geriausiai besiginanti komanda Čempionų lygos turnyre.

Bavarų strategas Juppas Heynckesas atskleidė, kad apie šią dvikovą jis galvoja ir dieną, ir naktį.

67-erių metų treneris baiminasi pavojingo varžovų komandos puolimo, kuris šį sezoną ne kartą privertė kapituliuoti varžovus Čempionų lygos turnyre. Tiesa, vokietis negailėjo pagyrų Turino klubo vairininkui Antonio Conte, kuris, pasak patyrusio „Bayern“ ekipos stratego, privertė „Juventus“ komandą demonstruoti aukščiausio lygio žaidimą.

„Praėjusią naktį užmigau galvodamas tik apie „Juventus“. Su tokiomis pačiomis mintimis ir prabudau“, - atviravo vokiečių strategas. – Ilgai analizavau šios komandos žaidimą, žiūrėjau keletą rungtynių ir man ji paliko labai didelį įspūdį.

Tai bus dviejų lygiaverčių varžovų dvikova. Neabejoju, kad rungtynės bus žaidžiamos intensyviu tempu ir su didele jėga. „Juventus“ yra viena geriausių komandų Europoje. Iš vienos pusės, šioje komandoje praktiškai žaidžia tik italai, bet iš kitos pusės, kūrybingumo jiems tikrai netrūksta.

Ši komanda labai gerai pasiruošusi fiziškai. „Juventus“ yra tarsi legenda. Jie prisikėlė kaip Feniksas iš pelenų. Treneris A. Conte privertė šį klubą vėl demonstruoti aukščiausio lygio žaidimą“, - tikino J. Heynckesas.

Prognozuoti „Bayern“ ir „Juventus“ klubų serijos baigtį nesiryžta net didžiausi futbolo orakulai. Šios komandos yra daugmaž vienodo pajėgumo. Turino futbolininkai šį sezoną Čempionų lygoje dar nepatyrė nė vieno pralaimėjimo. Miuncheno komanda fantastiškai žaidžia Vokietijos pirmenybėse, kuriose nesuklupo jau per 18 mačų iš eilės.

Antradienio vakarą aikštėje nepasirodys „Juventus“ ekipos žaidėjas Sebastiano Giovinco. Tikriausiai nežais ir gripą besigydantis Mirko Vučiničius. Dėl diskvalifikacijos dvikovą praleis „Bayern“ komandos narys Javi Martinezas.

Beje, dabartinis „Bayern“ klubo treneris J. Heynckesas jau yra nuskriaudęs „Juventus“ ekipą – Čempionų lygos finale. 1998 metais šis vokietis buvo „Real“ komandos vyriausiasis strategas, o Madrido ekipa lemiamoje dvikovoje palaužė „Juventus“ futbolininkus.
Garsusis Turino klubas Čempionų lygos pusfinalyje nerungtyniavo nuo 2002−2003 metų sezono.