Stebėti draugiškas rungtynes LRT pasiūlė savo svetainėje, tačiau nuolat trūkinėjusi transliacija internete futbolo aistruoliams turėjo gerokai pagadinti nervus.

Dėl prasto signalo iš Albanijos ir sustreikavusių LRT serverių „lūžo“ ir transliacija portale „futbolo.tv“, kuris, anot šios internetinės televizijos direktoriaus Rimvydo Čekavičiaus, pagal susitarimą signalą turėjo perimti iš LRT.

Pasak LRT sporto prodiuserio Ramūno Grumbino, draugišką mačą nuspręsta rodyti tik internete dėl paprastos priežasties – taip pigiau.

„Jei būtume rodę per televiziją, transliacijos teisių kainos būtų visai kitos. Viskas priklauso nuo pinigų maišo dydžio“, – teigė R. Grumbinas.

Pagal kovą pasirašytą sutartį su LRT, sąskaitas už transliacijas apmoka Lietuvos futbolo federacija (LFF). Jos atstovų teigimu, internetinė transliacija yra 4-5 kartus pigesnė už televizinę.

LFF organizavo ir transliaciją iš Albanijos, tačiau dėl pastarosios buvo galutinai susitarta kone rungtynių dieną. Todėl LRT net nespėjo pasirūpinti komentatorių paslaugomis, o dvikovą internetu stebėję žiūrovai galėjo iki valiai prisiklausyti pustuščių tribūnų skanduočių.

„Komentavimas – tai pinigai, juos reikia suplanuoti iš anksto, susitari su žmonėmis. O LFF pasiūlymą transliuoti rungtynes pateikė tik pirmadienį vakare. Tiesiog pritrūko laiko pasiruošti“, – paklaustas, kodėl nacionalinės komandos rungtynės nebuvo komentuojamos, aiškino R. Grumbinas.

„Pirmas blynas išties kiek prisvilo. Prieš kitas rungtynes padirbėsime labiau“, – žadėjo LFF atstovė žiniasklaidai Vaiva Zizaitė.

Jos teigimu, draugiški Lietuvos rinktinės susitikimai ateityje taip pat bus rodomi tik internetu, o oficialius mačus bus stengiamasi parodyti ir per televiziją.

Pasiguosti rungtynes su albanais norėję stebėti futbolo mėgėjai gali nebent tuo, kad vaizdas Tiranoje, švelniai tariant, nebuvo malonus akiai: pilant lietui Lietuvos rinktinę šeimininkai sutriuškino rezultatu 4:1.

Lietuvių vyriausiasis treneris Csaba Laszlo anksčiau teigė, kad šias kontrolines rungtynes išnaudos įvairiems eksperimentams. Kokia iš jų nauda – spręsti treneriui, tačiau pasiekti kitą viešai įvardintą tikslą – pagerinti rinktinės poziciją FIFA reitinge – lietuviams draugiški mačai nė kiek nepadeda. Vadovaujant Cs. Laszlo, lietuviai nelaimėjo nė vieno kontrolinio susitikimo, dukart sužaidė lygiosiomis ir patyrė penkias nesėkmes (įvarčių santykis – 4:16).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)