Rungtynių baigtį nulėmė trys albanų įvarčiai per dešimt pirmojo kėlinio minučių. Antrajame kėlinyje lietuviai dar įsimušė į savo vartus, o paguodos įvartį mūsiškiams pelnė vienas iš trijų debiutavusių žaidėjų - puolėjas Evaldas Razulis.

Be septynių žaidėjų į Albaniją atvykusiai Lietuvos rinktinei užduotį prieš kontrolinę dvikovą dar labiau apsunkino virusinė infekcija, dėl kurios rungtynių dieną liko vos keliolika sveikų žaidėjų - dėl ligos komandai negalėjo padėti saugai Mindaugas Panka, Kęstutis Ivaškevičius ir Vytautas Lukša, o neseniai pasveikęs Mindaugas Kalonas bei ligos požymius pajautęs Saulius Mikoliūnas dvikovą pradėjo tarp atsarginių.

Lietuvos ekipos startinėje sudėtyje liko vos du futbolininkai, kurie penktadienį žaidė atrankos rungtynes Slovakijoje. Nacionalinės rinktinės gretose šį kartą debiutavo Klaipėdos „Atlanto“ narys Andrius Bartkus, kuris rungtyniavo nuo pradžių Dar du debiutantai žaidė po keitimo - „Atlanto“ puolėjas E. Razulis ir jaunasis saugas Martynas Dapkus.

Komentarai po rungtynių:

„Šiandien blogai buvo viskas - ne tik oras, bet ir komanda tiesiog nesužaidė. Pasikartojo tas scenarijus, kai antrosios rungtynės mums sekasi daug sunkiau. Pavyzdžiui, pernai laimėjome Lichtenšteine, ir skaudžiai pralaimėjome Bosnijoje. Dabar buvo net sudėtingiau, nes netekome daug žaidėjų dar po rungtynių su Slovakija, o Albanijoje keli žaidėjai susirgo. Todėl pasiruošimas buvo toli gražu ne idealus.

Taip jau būna, nenorėčiau tai laikyti pasiteisinimu. Kita vertus, reikia suprasti, kad Lietuvos futbole resursai riboti. Šiandien turėjome praktiškai naują komandą. Naujus vartininkus, visą gynybos grandį. Rungtynių baigti lėmė ne tik individualios klaidos, tačiau nepavyko ir žaidimas. Pavyzdžiui, trūko M. Pankos, K. Ivaškevičiaus aikštės viduryje.

Esu labai nusivylęs dėl to, kad Albanija triskart smūgiavo į vartų plotą ir praleidome tris įvarčius. Dėl ketvirto įvarčio turbūt tiesiog nepasisekė.

Kad ir kaip būtų, galime džiaugtis tuo, kad Slovakijoje iškovojome tašką. Šiandienos rungtynės taip pat suteikė nemažai atsakymų prieš artėjančias rungtynes su Graikija. Kai kurie žaidėjai manęs tikrai neįtikino.

Galbūt reikės permąstyti dėl kontrolinių rungtynių. Viena vertus, reikia išbandyti naujus žaidėjus, tačiau nuolat pralaimėti nemalonu. Sužaidžiame atrankos rungtynes gerai, o kontrolines rungtynes - prastai. Tokios dvikovos skirtos įrodyti savo vertę, tačiau ne taip žaidžiant.

Albanija žaidė panašia sudėtimi, kokia neseniai laimėjo Norvegijoje. Aikštės viduryje jie žaidė labiau susikaupė, parodė daugiau agresyvumo ir kovinės dvasios, kurios reikėjo tokioje prastoje aikštėje“.

Lietuvos rinktinės saugas Edgaras Česnauskis:

„Rungtynės buvo sudėtingos, buvo labai sunki aikštė. Daug kas šiandien nepavyko. Gynyboje sužaidėme labai prastai, padarėme daug klaidų.

Treneris turėjo galimybę įvertinti artimiausią rinktinės rezervą. Turėjome daug naujų žaidėjų. Tačiau vien tuo pasiteisinti neišeina, nes į rinktinę kviečiamas žaidėjas turi sugebėti atlikti funkcijas savo pozicijoje.

Po pertraukos supratome ir treneris davė suprasti, kad daugiau praleisti negalime, reikia bandyti ištaisyti situaciją. Gerai kad pavyko įmušti, nors ir taip pat praleidome įvartį į savo vartus. Antrasis kėlinys buvo tikrai labiau nusisekęs.

Malonu dėl to, kad rinktinės treneriai manimi pasitiki ir leido būti komandos kapitonu. Aišku, norėjosi šiandien su komanda iškovoti pergalę."

Lietuvos rinktinės puolėjas Evaldas Razulis:

„Iš vienos pusės džiaugiuosi, kad pavyko debiutuojant įmušti, bet rezultatas šiandien tikrai nepuošia. Galbūt iš vėžių išmušė varžovų įvartis, įmuštas iš labai toli. Po to mus užspaudė, brendo antrasis įvartis, paskui krito trečias.

Buvo sunku debiutuoti antrajame kėlinyje, tačiau malonu, kad pavyko pasižymėti. Gavau gerą perdavimą, užkišau galvą ir pavyko įmušti. Galėjau įmušti dar kartą, buvo pusprogių.

Aikštė abiems komandoms buvo vienoda, tačiau nepamenu, kada žaidžiau tokiomis sąlygomis. Koja į veją sulįsdavo iki pat čiurnos. Sąlygos buvo tikrai labai prastos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)