Dvikovos pabaigoje garbės įvartį pasiekė po keitimo aikštėje pasirodęs Evaldas Razulis.

Tiranoje Lietuvos rinktinė žaidžia jau trečią kartą. Pirmą sykį mūsiškiai į Albaniją vyko dar 1992 metais, o antrą – 2006 m.

Pirmose rungtynėse, pasaulio čempionato atrankos turnyre, lietuviai pralaimėjo 0:1, o antroje dvikovoje, kuri buvo kontrolinė, nugalėjo varžovus 2:1.

FIFA klasifikacijoje Albanijos rinktinė užima 64-ą vietą o Lietuvos komanda 115-ą poziciją.

Rezultatas

Albanija 4 - 1 Lietuva

33' Alban Meha [1 - 0
38' Edgar Cani [2 - 0]
44' Migjen Basha [3 - 0]
59' Markus Palionis [4 - 0] (į savo vartus)
74' Evaldas Raziulis [4 - 1]

Albanija: Etritas Berisha (Samiras Ujkani), Sabienas Lilajus, Tefikas Osmani, Valdetas Rama (63' Armando Vajushi), Mergimas Mavrajus, Andi Lila, Ansi Agolli, Edgaras Cani (64' Armando Sadiku), Migjenas Basha, Erjonas Bodgani (70' Lorik Cana) ir Albanas Meha.

Lietuva: Ernestas Šetkus (62' Emilis Zubas), Georgas Freidgeimas, Markus Palionis, Vytautas Andriuškevičius (86' Saulius Mikoliūnas), Linas Pilibaitis (64' Mindaugas Kalonas), Fiodoras Černychas (46' Evaldas Razulis), Andrius Bartkus (73' Martynas Dapkus), Deividas Česnauskis, Edgaras Česnauskis, Arvydas Novikovas ir Deividas Matulevičius.

Rungtynės

Rungtynės, kurias stebėjo apie 500 žiūrovų, vyko pliaupiant lietui permirkusioje vejoje. Joms, Tiranos „Kombetar Qemal Stafa“ stadione, vadovavo teisėjų brigada iš Bulgarijos Ivajlo Stojanovas, Ivajlo Milkovas ir Plamenas Hadžijskis.

33-ią minutę Albanas Meha įmušė pirmą įvartį - 1:0. Jis labai tolimu ir tiksliu baudos smūgiu pasiuntė kamuolį į kairę nuo mūsų vartininko „devyniukę“.

Netrukus po dar vienos albanų atakos kamuolys pataikė į skersinį, o priešininkams chaose prie mūsiškių vartų jo į tinklą nukreipti nepavyko. Kitoje atakoje Andi Lila iš labai arti nepataikė į vartus. Arenoje buvo girdėti Lietuvos fanų „Ant kalno mūrai...“.

38-ą minutę Edgaras Cani padvigubino aikštės šeimininkų persvarą - 2:0. Iš aikštės gilumos jis buvo išvestas vienas prieš Lietuvos rinktinės sargą ir jį pergudravo.

40-ą minutę Arvydas Novikovas prasiveržė į albanų baudos aikštelę dešiniu sparnu, bet varžovams pavyko likviduoti pavojų.

44-ą minutę albanai trečią kartą nuginklavo Ernestą Šetkų - 3:0. Susigrūdime prie lietuvių vartų pasižymėjo Migjenas Basha. Po 45 minučių žaidimo 3:0 pirmavo Albanija.

59-ą minutę Albanijos rinktinė įmušė ketvirtą įvartį ir ėmė negailestingai triuškinti lietuvius - 4:0. Dar skaudžiau, kad kamuolį po skersavimo iš kairio atakos sparno į savo vartus nukreipė Lietuvos rinktinės gynėjas Markus Palionis.

67-ą minutę Deividas Matulevičius turėjo puikią progą „sušlapinti“ rezultatą, bet būdamas šalia vartų jos neišnaudojo. Netrukus lietuviai galva pavojingai smūgiavo pro šalį.

70-ą minutę A. Meha kaire koja smūgiavo visai šalia lietuvių vartų.

74-ą minutę Evaldas Razulis sušvelnino skirtumą - 1:4. Po Edgaro Česnauskio skersuoto perdavimo jis galva kamuolį iš arti nukreipė į varžovų vartus.

Po įmušto įvarčio Lietuvos futbolininkai atgijo ir ėmė dažniau lankytis albanų baudos aikštelės prieigose. 89-ą minutę lietuviai dar kartą smūgiavo galva į priešininkų vartus, bet smūgis buvo nestiprus.

Po 93 minučių ir 21-os sekundės žaidimo teisėjas užfiksavo Albanijos rinktinės pergalę - 4:1.

Kitos draugiškos antradienio rungtynės:

Liuksemburgas 0 - 3 Suomija

44' Alexander Ring [0 - 1]
50' Mikael Forssell [0 - 2]
90' Joona Toivio [0 - 3]

52' Chris Philipps (Liuksemburgas) - raudona kortelė

Slovakija 0 - 0 Švedija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (285)