Renkasi komandos sudėtį

Pirmąją dieną netoli Vienos esančiame Švechato mieste - kur apsistojo rinktinė - futbolininkus nemaloniai nustebino stiprus vėjas ir šlapdriba, tačiau nuo antrosios debesys pradėjo sklaidytis ir trečiąją komandą jau palepino šildanti saulė.

Didžiąją dalį treniruočių laiko rinktinės treneriai skyrė rungtyniavimui pasidalinus į dvi komandas. Taip žaidėjai buvo bandomi įvairiose pozicijose ir kartu gerinamas tarpusavio supratimas.

Jo labiausiai turėtų prireikti gynybai – šioje grandyje treneriai nemažai eksperimentavo, į tam tikras pozicijas atitraukė ir įprastai saugų linijoje žaidžiančius futbolininkus.

Į rinktinę visi futbolininkai atvyko sveiki - be rimtesnių traumų - tad treneriams pratybose teko rinktis iš 23 žaidėjų.

Dilemų Csaba Laszlo bei jo asistentams Igoriui Pankratjevui ir Vitalijui Stankevičiui nestinga – dėl netekčių pasikeitusi beveik visa gynybos grandis, o saugų ir puolimo linijose verda konkurencija.

Puolėjai klubuose žaidė rezultatyviai

Dėl vietos atakos smaigalyje konkuruoja trys į rinktinę pakviesti nominalūs puolėjai – Deivydas Matulevičius, Darvydas Šernas ir Tadas Labukas. Dar prieš stovyklą Cs. Laszlo neslėpė, kad du iš jų turi geras galimybes pasirodyti startinėje sudėtyje nuo rungtynių pradžios.

Trenerius ypač turėjo nudžiuginti rezultatyvi D. Šerno ir D. Matulevičiaus serija – abu puolėjai pastarąjį mėnesį įmušė po kelis įvarčius.

„Įmušiau keletą įvarčių, Turkijoje jaučiuosi gerai. Kiekvienas įvartis priduoda pasitikėjimo savo jėgomis, - kalbėjo D. Šernas - Labai gerai, kad rinktinėje yra konkurencija. Treneris turi iš ko rinktis. Viliuosi, kad kažkuris iš mūsų pasižymės“.

„Antrąjį sezono ratą Rumunijoje pradėjau puikiai. Dabar sulaukiau kvietimo į rinktinę ir tikiuosi pateisinti lūkesčius. Kai puolėjai muša įvarčius, treneriams nuo to lengviau – galima rinktis iš daugiau variantų, - teigė D. Matulevičius - Manau, kad kiekvienose rungtynėse turime kovoti dėl trijų taškų. Įmušėme Vilniuje, galime įmušti ir Slovakijoje“.

Ketvirtadienį ryte rinktinė autobusu beveik 300 kilometrų vyks į Žiliną, kur apsistos ir treniruosis būsimų rungtynių su Slovakija aikštėje. Dvikova tarp Slovakijos ir Lietuvos bus žaidžiama penktadienį, nuo 21 val. 10 min. Lietuvos laiku. Rungtynes transliuos LRT televizija.