Pergalę jaunimo rinktinei garantavo du įvarčiai pirmajame ir antrajame kėlinyje. Prieš pertrauką 21-ą minutę pasižymėjo Edvinas Stonkus, o po pertraukos (60 min.) įvartį pelnė Donatas Šėgžda.

„Šioms rungtynėms gerai pasiruošėme tiek taktiškai, tiek ir fiziškai. Jautėme, jog galime laimėti ir antrajame kėlinyje už varžovus buvome kur kas geresni. Manau, kad kiekvienose rungtynėse žaidėme geriau už praėjusias. Dėkoju komandai, kad ji suprato užduotis ir jas vykdė“, - LFF po rungtynių sakė Lietuvos U-18 rinktinės vyriausias treneris Vytautas Vaškūnas.

Kaip ir pusfinalio rungtynėse, taip ir finalinėje dvikovoje U-18 rinktinė demonstravo patikimą gynybą ir žaibiškai pereidavo į kontratakas. „Žaidimas gal buvo kiek nervingas ir teisėjas įspėjo nemažai futbolininkų,. Tačiau tai finalinės rungtynės, kuriose dažniausiai netrūksta kovos ir dvikovų. Visgi mūsų jauni vaikinai sugebėjo nepalūžti ir parodė tvirtą charakterį“, - teigė treneris.

V. Vaškūnas džiaugėsi, jog pavyko suburti rinktinę, kuri per pastaruosius du metus laimėjo jau trečią turnyrą. Pernai šie futbolininkai atstovaudami U-17 rinktinei triumfavo Baltijos taurės varžybose bei laimėjo tarptautinių LFF U-17 rinktinių turnyrą Palangoje.

„Esu labai patenkintas šiais vaikinais, kurie sugeba laimėti jau trečią turnyrą iš eilės. Ši komanda pasižymi labai draugišku kolektyvu ir vieninga dvasia. Malonu, jog futbolininkai klauso tiek mano, tiek trenerio Gintaro Krasausko ir Gracijaus Girdausko nurodymų ir juos stengiasi išpildyti“, - sake U-18 rinktinei vadovaujantis V. Vaškūnas.

„Palangos Juzės“ turnyre trečiąją vietą užėmė „Šilutės“ futbolininkai, kurie 4:2 pranoko kitą LFF I lygos komandą bei šio turnyro šeimininkę „Palangą“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)