Čia jis sužaidė 62 rungtynes ir pelnė 4 įvarčius. Galiausiai 2007-ų vasarą F. De Abreu debiutavo ir „La Liga“ rungtynėse Sevilijos „Real Betis“ ekipos sudėtyje.

Nuo 2007-ų vidurio brazilas karjerą tęsė Madrido „Atletico“ klube. Čia taip pat jis du sezonus nuolat rungtyniavo B komandoje. Per 47 rungtynes F. De Abreu įmušė 2 įvarčius.

2009-ais kita brazilo karjeros stotele tapo Liublijanos „Olimpija“ komanda (Slovėnija). Po metų gynėjas pasirašė sutartį su Nikosijos „Olympiakos“ ekipa (Kipras), o 2011-ais persikėlė į Suomiją, kur rungtyniavo aukščiausios lygos IFK „Mariehamn“ klube. Pernai sezoną futbolininkas užbaigė egzotiškoje Malaizijoje.

Lietuvos čempionų klube šį sezoną rungtyniausiantis gynėjas sako, kad jį sužavėjo „Ekrano“ pergalių istorija Lietuvoje ir galimybė rungtyniauti UEFA Čempionų lygos turnyro atrankoje.

„Kai ieškojau klubo, buvau gavęs keletą pelningesnių pasiūlymų nei „Ekrano“. Tačiau mane sužavėjo ne tiek pinigai, kiek komandos perspektyvos. Penkis kartus iš eilės „Ekranas“ tapo savo šalies čempionais ir nuolat žaidžia UEFA kvalifikaciniuose etapuose. Tai mane ir patraukė.

Fernando de Abreu

Manau, kad „Ekrano“ gerbėjai po tiek metų triumfo ir šiemet laukia dar vieno čempionų titulo, todėl ir aš noriu prisidėti prie pergalių. Aišku, mano svajonė būtų su „Ekranu“ peržengti UEFA kvalifikacinius etapus ir žaisti grupėse. Pasikartosiu – tai tik svajonė, bet kodėl gi ne?“, – ambicijų nestokojo Panevėžio komandos naujokas F. de Abreu.

„Ekrano“ sporto direktorius Deimantas Bička sakė, kad pasirašius kontraktą su brazilu komandos komplektavimo darbai gynybos linijoje baigti.

„Tai - žaidėjas su turtinga praeitimi, turintis daug patirties. Manau, kad jis bus naudingas mūsų komandai. Aš juo tikiu. Jo karjeroje buvo ir gerų, ir prastesnių etapų, tačiau tikėtina, kad „Ekranas“ jam taps puikia stotele. Aišku, viskas pasimatys sezono metu aikštėje. Žiūrėsime, ar nebus traumų, ar žaidėjui užteks motyvacijos. Išvadas darysime jau po sezono, bet manau, kad tai vertingas žaidėjas“.

Tikimasi, kad visi brazilo registracijos formalumai bus sutvarkyti iki sekmadienio rungtynių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)