Pirma šių komandų akistata Londono „Emirates“ stadione baigėsi rezultatu 3:1 bavarų naudai, todėl Miuncheno komanda į kitą etapą pateko tik dėka didesnio įvarčių skaičiaus išvykoje.

Trečiadienį „Arsenal“ futbolininkai sėkmingai atliko sunkiai įvykdomą užduotį – išvykoje panaikino dviejų įvarčių deficitą, bet įveikti dviejų mačų serijoje turnyro vicečempioną „Bayern“ klubą jiems nepavyko.

Rezultatas:

„Bayern“ 0 - 2 „Arsenal“.

3' Olivier Giroud [0 - 1]
88' Laurent Koscielny [0 - 2]

„Bayern“: Manuelis Neueris, Philippas Lahmas, Danielis van Buytenas, Dante, Davidas Alaba, Javieras Martinezas, Luizas Gustavo, Thomas Mulleris, Toni Kroosas (81' Anatolijus Timoščiukas), Arjenas Robbenas ir Mario Mandzukičius (73' Mario Gomezas).

„Arsenal“: Lukaszas Fabianski, Carlas Jenkinsonas, Peras Mertesackeris, Laurent'as Koscielny, Kieranas Gibbsas, Mikelis Arteta, Aaronas Ramsey (72' Gervinho), Theo Walcottas (72' Alexas Oxlade-Chamberlainas), Tomas Rosicky, Santiago Cazorla ir Olivier Giroud.

Rungtynės

Nors rungtynės prasidėjo atsargiai, kamuolį dažniau valdė svečiai iš Londono. Jau 3-ią minutę „Arsenal“ surengė pirmą rimtą ataką ir Olivier Giroud iš arti nukreipė kamuolį į vartus 0:1. Šiame epizode nelauktai nugriuvo bavarų kairysis gynėjas Davidas Alaba, o skersuojant kamuolį Dante jį tarp kojų praleido į vartininko aikštelę.

Atsitokėję po šoko aikštės šeimininkai bandė regzti savo derinius. Po kampinio 10-ą minutę stipriai į vartus smūgiavo Luizas Gustavo, bet kamuolys praskriejo virš vartų.

Netrukus futbolas tapo ramesnis. 25-ą minutę Toni Kroosas pabandė Lukaszo Fabianski budrumą, bet saugo smūgis buvo per silpnas. 28-ą minutę Arjenas Robbenas nepataikė į vartus. 30-ą minutę Thomas Mulleris iš aštraus kampo sukirto kamuolį į išorinį vartų tinklą.

31-ą minutę iš dešinio sparno skersuoto kamuolio vos „neuždarė“ O. Giroud.

Lygioje kovoje su nežymia „Bayern“ komandos teritorine persvara pirmas kėlinys baigėsi 0:1 „Arsenal“ ekipos naudai.

Antras kėlinys prasidėjo A. Robbeno pavojingu smūgiu šalia vartų. 48-ą minutę T. Kroosas prašovė pro šalį. Iniciatyva priklausė bavarams, bet paversti ja įvarčiu aikštės šeimininkams nepavykdavo.

56-ą ir 62-ą minutėmis pavojingas progas sukūrė Th. Mulleris. 64-ą minutę L. Gustavo kaire koja bandė įsukti kamuolį į „Arsenal“ ekipos vartus, bet jam pritrūko sprindžio. 68-ą minutę šimtaprocentę progą turėjo A. Robbenas. Po puikaus Th. Mullerio perdavimo kulnu į laisvą plotą, olandas išsiveržė vienas prieš L. Fabianski, bet pergudrauti lenko nesugebėjo. Vėliau po kampinio prie londoniečių vartų kilo sumaištis, kuri įvarčiu nesibaigė.

Nuo 75-os minutės „Arsenal“ ekipa perėmė iniciatyvą. 79-ą minutę Gervinho įsiveržė į varžovų baudos aikštelę ir iš arti vos neįmušė antro įvarčio.

86-ą minutę „Arsenal“ komanda kėlė kampinį ir svečių gynėjas Laurent'as Koscielny galva pro oponento pažastį įmušę antrą įvartį - 0:2. Intriga rungtynėse Miunchene sugrįžo.

Paskutinėse minutėse Londono klubas tiesiog užgulė šeimininkų vartus, tačiau bavarams pavyko apsiginti ir išsigelbėti - 0:2. „Bayern“ ekipa pateko į Čempionų lygos ketvirtfinalį, nes Londone įmušė tris įvarčius, o namuose praleido du.

Malaga“ komanda eliminavo „Porto“ klubą

Kitame aštuntfinalio atsakomajame susitikime ispanų „Malaga“ komanda savo žiūrovų akivaizdoje žaidė su „Porto“ klubu iš Portugalijos ir nugalėjo varžovus rezultatu 2:0 (1:0). Po pirmos dvikovos Portugalijoje nežymią persvarą turėjo svečiai (1:0), kurios neišsaugojo.

„Malaga“ 2 - 0 „Porto“.

43' Isco [1 - 0]
77' Roque Santa Cruzas [2 - 0]

49' Steven Defour (Porto) - raudona kortelė

„Malaga“: Wilfredo Caballero, Jesusas Gamezas, Martinas Demichelis, Robsonas Weligtonas, Antunesas, Jeremy Toulalanas, Manuelis Iturra, Joaquinas (88' Camacho), Julio Baptista (74' Roque Santa Cruzas), Isco ir Javieras Saviola (78' Lucas Piazonas).

„Porto“: Heltonas, Danilo, Nicolas Otamendi, Eliaquimas Mangala, Alexas Sandro (70' Christianas Atsu), Joao Moutinho (46' Jamesas Rodriguezas), Fernando, Lucho Gonzalezas, Silvestre'as Varela (58' Maiconas), Jacksonas Martinezas ir Stevenas Defouras.

Rungtynės

Susitikimą aktyviau pradėjo svečiai iš Portugalijos. Jie kelis kartus iš eilės pateko į nuošalę. 9-ą minutę pavojingai smūgiavo Danilo („Porto“). Sužaidus 18-ą minučių nei vienos komandos vartininkui dar neteko atremti varžovų smūgio. „Porto“ futbolininkai dažniau lankėsi priešininkų aikštės pusėje.

24-ą minutę įsiminė Lucho Gonzalezo („Porto“) smūgis iš 25 metrų nuotolio. Kėlinio pabaigoje atsigavo „Malaga“ komanda, kuri vis drąsiau atakavo portugalų vartus. Vyko atkakli kova, o abiejų komandų futbolininkai dažnai prasižengdavo vieni prieš kitus.

Aikštės šeimininkų padidėjęs spaudimas davė savo vaisių. 43-ią minutę „Malaga“ klubo puolėjas Isco pelnė įvartį 1:0 ir išlygino bendrą dviejų mačų serijos rezultatą (1:1). 20-metis Isco pasiekė nuo jo sprūstantį kamuolį ir neatremiamu smūgiu pasiuntė jį į viršutinį „Porto“ vartų kampą.

Antras kėlinys prasidėjo svečių atakomis. Tačiau 49-ą minutę „Porto“ ekipa labai komplikavo savo padėtį, kai Stevenui Defourui už antrą įspėjimą buvo parodyta raudona kortelė.

Žaisdami mažumoje „Porto“ futbolininkai atsitraukė ir taip, matyt, stengėsi išsaugoti palankų jiems rezultatą iki pratęsimo. Tuo metu „Malaga“ ekipa ėmėsi šturmuoti varžovų vartus. Puolimo smaigalyje išsiskyrė aktyvusis Isco.

77-ą minutę po keitimo aikštėje pasirodęs paragvajietis Roque Santa Cruzas pirmu prisilietimu pelnė antrą „Malaga“ klubo įvartį - 2:0. S. Cruzas pasinaudojo Isco skersavimu ir aukštai iššokęs galva nukreipė kamuolį į vartus.

Per likusį laiką rezultatas nepasikeitė. „Malaga“ iškovojo pergalę 2:0 ir iškopė į ketvirtfinalį.