Italams nepavyko pateikti sensacijos ir eliminuoti iš UEFA Čempionų lygos varžybų Katalonijos ekipos. Pastaroji ir toliau yra laikoma viena iš pagrindinių favoričių triumfuoti prestižiškiausiame Senojo žemyno futbolo turnyre.

Barselonos komanda, kuri beveik užsitikrino Ispanijos pirmenybių nugalėtojos titulą, po nesėkmės pirmose rungtynėse su AC „Milan“ klubu, vėliau dukart nusileido amžinai priešei MadridoReal“ ekipai – ir Ispanijos taurės, ir šalies čempionato dvikovose.

FC „Barcelona“ klubas praėjusį sezoną iškrito Čempionų lygos turnyro pusfinalyje.

Šįkart triuškinamą pergalę prieš milaniečius lėmė du argentiniečio Lionelio Messi įvarčiai 5-ą ir 40-ą minutėmis. Po sykį pasižymėjo Davidas Villa 55-ą ir Jordi Alba 90+2 minutėmis.

„Barcelona“ 4 - 0 AC „Milan“.

5' Lionel Messi [1 - 0]
40' Lionel Messi [2 - 0]
55' David Villa [3 - 0]
90+2' Jordi Alba [4 - 0]

AC „Milan“ Christianas Abbiati, Ignazio Abate, Phillippe'as Mexesas, Cristianas Zapata, Kevinas Constantas, Riccardo Montolivo, Massimo Ambrosini (60' Sulley Ali Muntari), Mathieu Flamini (75' Bojanas Krkičius), Mbaye Niangas (60' Robinho), Kevinas-Prince'as Boatengas ir Stephanas El Shaarawy.

Rungtynių eiga

Nors rungtynės Barselonoje prasidėjo lygia kova, 5-ą min. katalonų ekipa surengė ataką ir argentinietis Lionelis Messi, apsuptas net šešių varžovų, smūgiu kaire koja pasiuntė kamuolį į varžovų vartų viršutinį kampą - 1:0.

9-ą min. gana pavojingą progą susikūrė Stephanas El Shaarawy, bet jam smūgis nepavyko.

13-ą min. po Andreso Iniestos tolimo smūgio kamuolys nuo milaniečių vartininko Christiano Abbiati rankų pataikė į skersinį ir nuskriejo už galinės linijos.

„Barcelona“ futbolininkai didino spaudimą, o italai savo baudos aikštelės prieigose dažnai klydo ir prarasdavo kamuolį.

Kėlinio viduryje aikštės šeimininkai šiek tiek sulėtino žaidimo tempą. 34-ą min. S. El Shaarawy vėl surengė kontrataką, tačiau smūgis į vartus buvo nevykęs.

39-ą minutę AC „Milan“ klubas surengė dar vieną išpuolį, bet vienas prieš vartininką išsiveržęs 18-metis Mbaye Niangas pataikė į virpstą. Momentą išprovokavo Javiero Mascherano klaida gynyboje.

Tada pasikartojo nerašyta futbolo taisyklė: „neįmuši tu, įmuš tau!“. 40-ą minutę italų žaidėjas Massimo Ambrosini prarado kamuolį aikštės viduryje, A. Iniesta atliko puikų perdavimą L. Messi ir argentinietis taikliu smūgiu pro Phillippe'o Mexeso kojas antrą kartą nuginklavo Ch. Abbiatį - 2:0.

Antras kėlinys prasidėjo L. Messi smūgiu į Milano ekipos vartus. 55-ą minutę katalonai vėl perėmė iš varžovų kamuolį aikštės viduryje, jis baudos aikštelėje atiteko Davidui Villa ir puolėjas tiksliu technišku smūgiu kaire koja pelnė trečią įvartį - 3:0.

„Barcelona“ komanda kontroliavo žaidimą, o milaniečiai bandė pasinaudoti šansu ir įmušti taip svečiams reikalingą įvartį. Jis į aikštės šeimininkų vartus vos nekrito 82-ą minutę, kai pavojingą progą sukūrė nuo atsarginių suolo išbėgę Bojanas Krkičius ir Robinho. Tačiau brazilui iš po kojų kamuolį išmušė Jordi Alba.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos AC „Milan“ futbolininkai rizikavo ir visi ėjo į lemiamą šturmą. 92-ą minutę Robinho nevykusiai atliko baudos smūgį, prarado kamuolį, o greitą kontrataką surengę katalonai įmušė ketvirtą įvartį - 4:0. Pasižymėjo J. Alba.

„Schalke“ namuose pralaimėjo „Galatasaray“ futbolininkams

Kitose UEFA Čempionų lygoje antradienio rungtynėse Gelzenkircheno „Schalke“ komanda iš Vokietijos namuose priėme turkų Stambulo „Galatasaray“ futbolininkus ir pralaimėjo svečiams po dramatiškos kovos rezultatu 2:3 (1:2). Dvikovos pabaigoje, kai rezultatas buvo lygus 2:2, vokiečių visa komanda rizikavo ir bandė pelnyti trečią įvartį, bet patys suklydo ir buvo nubausti. Pirmame šių ekipų mače Turkijoje buvo užfiksuotos lygiosios 1:1.

„Schalke“ 2 - 3 „Galatasaray“

17' Roman Neustadter [1 - 0]
37' Hamit Altintop [1 - 1]
42' Burak Yilmaz [1 - 2]
63' Michel Bastos [2 - 2]
90+5' Umut Bulut [2 - 3]

„Schalke“: Timo Hildebrandas, Atsuto Uchida, Benediktas Howedesas, Joelis Matipas, Seadas Kolasinacas, Marco Hogeris (86' Maxas Meyeris), Romanas Neustadteris (46' Christianas Fuchsas), Jeffersonas Farfanas, Julianas Draxleris, Michelis Bastosas ir Teemu Pukki (85' Chinedu Obasi).

„Galatasaray“ Nestoras Muslera, Emmanuelis Eboue, Semihas Kaya (79' Gokhanas Zanas), Dany Nounkeu, Albertas Riera, Felipe Melo, Hamitas Altintopas, Wesley Sneijderis (70' Nordinas Amrabatas), Selcukas Inanas, Didier Drogba ir Burakas Yilmazas (86' Umutas Bulutas).

Rungtynių eiga

17-ą minutę aikštės šeimininkai kėlė kampinį. Jeffersonas Farfanas pasiuntė kamuolį į priešininkų baudos aikštelę, o ten kilo sumaištis. Benedikto Howedeso smūgis galva buvo blokuotas, bet čia pat prišokęs Romanas Neustadteris įmušė įvartį į Timo Hildebrando ginamus vartus - 1:0.

Tačiau pirmo kėlinio pabaigoje iniciatyvą perėmė svečiai iš Turkijos. Pradžioje, 37-ą minutę, rezultatą 1:1 išlygino Hamitas Altintopas, gavęs tikslų Selcuko Inano perdavimą. 42-ą minutę Burakas Yilmazas persvėrė santykį 2:1. Rezultatyvų perdavimą antro įvarčio autoriui atliko Albertas Riera.

Antro kėlinio pradžioje aktyviau žaidė „Galatasaray“ ekipa. Netrukus po sutrikimo atsigavę „Schalke“ futbolininkai prie varžovų vartų kėlė tris kampinius iš eilės, bet pasinaudoti standartinėmis situacijomis Vokietijos komandai nepavyko.

63-ią minutę Michelis Bastosas išlygino rezultatą 2:2. Rezultatyvų perdavimą atliko japonas Atsuto Uchida. Tačiau „Schalke“ klubui būtinas trečias įvartis, nes esant lygiosiom 2:2, į ketvirtfinalį dėka dviejų įvarčių svečiuose patektų Stambulo komanda.

Rungtynių pabaigoje Gelzenkircheno klubas šturmavo „Galatasaray“ ekipos vartus, o tuo pasinaudoję turkai išplėšė pergalę 3:2. 90+5 minutę pergalingą įvartį pasiekė Umutas Bulutas, o antrą rungtynių rezultatyvų perdavimą atliko S. Inanas. Stambulo ekipa keliauja į ketvirtfinalį.

Anksčiau vietas prestižiškiausio Senojo žemyno futbolo turnyro ketvirtfinalyje užsitikrino Madrido „Real“ (Ispanija), Dortmundo „Borussia“ (Vokietija), Turino „Juventus“ (Italija) ir „Paris Saint Germain“ (Prancūzija) klubai.

Paskutiniai du ketvirtfinalio dalyviai paaiškės po atsakomųjų susitikimų Vokietijoje bei Ispanijoje trečiadienį, kur atitinkamai Miuncheno „Bayern“ klubas priims Londono „Arsenal“ (Anglija) ekipą, o „Malaga“ komanda susitiks su „Porto“ (Portugalija) futbolininkais. Pirmose rungtynėse Anglijoje „Bayern“ klubas varžovus nugalėjo 3:1, o „Porto“ ekipa savo aikštėje laimėjo 1:0.

2012-2013 metų sezono UEFA Čempionų lygos nugalėtojas paaiškės gegužės 25-ą dieną Vemblio stadione Londone (Anglija).