Apie pokyčius komandoje, pasiruošimą sezonui, tikslus, biudžetą ir būsimą A lygos čempionatą – sporto portalo sportin.lt pokalbyje su „Tauro“ prezidentu Jaunučiu Šetkumi.

Apie pokyčius

„Tauras“ – dar viena komanda lygoje, kuri pakeitė savo trenerį. Kaip žinia, prieš naujuosius strategas iš Italijos Giovanni Scannu paliko klubą, o jo vietą užėmė Šenderis Giršovičius. Buvęs garsus futbolininkas taip pat eis komandos sporto direktorės Lauros Zabielienės paliktas pareigas.

Komandos branduolys tarpsezonyje per daug nesikeitė. Iš legionierių liko Romanas Kuzinas, tiesa, ekipą papildė gynėjas iš Italijos Corrado Vacca, žaidęs ketvirtame savo šalies divizione, bei gruzinas Iraklis Tvalavadzė.

Šiuo metu Tauragės klubo peržiūroje dalyvauja du futbolininkai – argentinietis Diego Rizolis ir rumunas Robertas Vulpe. Taip pat dar nenuspręsta, ar bus pasirašytas naujas kontraktas su Tomu Vyšniausku, buvusiu ekipos sudėtyje praėjusiame sezone. Klubo prezidentas pabrėžė, kad komandos komplektacija nėra baigta.

„Į komandą atvyks dar keli užsieniečiai. Vyko derybos, o po kelių dienų jie atvyks į peržiūrą, tad matysime naujų veidų“, – kalbėjo J. Šetkus.

Apie pasiruošimą

„Tauras“ pasiruošimą naujam sezonui pradėjo sausio 5 dieną. Ekipa išbandė jėgas su Liepojos „Metalurgs 2“, Talino „Kalev“ bei Lietuvos komandomis. Iš šešių žaistų mačų „Tauras“ laimėjo tris, likusieji buvo pralaimėti.

Tačiau J. Šetkus tikina, kad jis nesureikšmina kai kuriose rungtynėse patirtų pralaimėjimų ir tikrojo rezultato laukia sezonui įgavus pagreitį.

„Mes mažai dėmesio kreipėme į rezultatus. Jie pasimatys einant sezonui, tada ir galėsime vertinti futbolininkų darbą“, – teigė J. Šetkus.

Apie tikslus

2012-uosius „Tauras“ užbaigė kuklioje priešpaskutinėje vietoje, užnugaryje palikdamas tik Vilniaus REO klubą, kuris apskritai nebaigė čempionato ir išnyko iš Lietuvos futbolo žemėlapio. J.Šetkus mano, kad šįmet tauragiškiai gali pasiekti kur kas daugiau.

„Oficialiai tikslus iškelsime ketvirtadienį vyksiančiame posėdyje, tačiau nesmagu likti paskutinėje vietoje. Keliame sau realius tikslus, manau, kad tai bus lentelės vidurys“, – tęsė jis.

„Su pinigais mūsų situacija nėra lengva. Verčiames pagal savo galimybes – pinigų yra mažai. Biudžetas yra mažesnis nei praėjusiame sezone. Kaip ir visada, sezoną pradedame su remėjų pažadais, o surinkti tuos pinigus pavyksta tik sezono eigoje.“

„Realiai turime pasiūlytus tik savivaldybės pinigus, taip pat yra kažkokie dalininkų ar remėjų įsipareigojimai. Taip ir startuosime“, – optimizmu šiuo klausimu netryško J. Šetkus.

Apie čempionatą

„Manau, kad čempionatas šiais metais bus įdomesnis. „Atlantas“ sustiprėjo, taip pat yra „Sūduva“, „Žalgiris“ ir „Ekranas“. Būtent šios keturios ekipos turėtų kovoti dėl medalių. Sulauksime atkaklios kovos dėl čempionų titulo“, – prognozavo „Tauro“ vadovas.

Prezidentas pridėjo, kad norėtų lygoje matyti daugiau nei 9 komandas, tačiau įvardijo, ko trūksta Lietuvos futbolui: „Ko mums trūksta? Remėjų. Labai gaila, kad jie neskiria tiek daug pinigų futbolui. Arba apskritai kažkokiai sporto šakai. Didžiosios įmonės skiria pinigus politikai.“

„Arba, pavyzdžiui, olimpinė čempionė Meilutytė: remti pasiruošė ne vienas, o baseino – nė vieno. Plaukia „prūde“.

„Jeigu žmonės labiau mylėtų futbolą ir į jį investuotų, tai mūsų futbolas daug greičiau progresuotų. Tačiau ir dabar tie patys žmonės ateina į mačus su europinio lygio komandomis tik dėl to, kad tai yra „mados“ reikalas“, – apgailestavo J. Šetkus.

„Jūs pasižiūrėkite į Škotiją, kur „Rangers“ iškrito į trečią divizioną. Ten ir dabar ateina visas pilnas stadionas žmonių. Jiems tai yra gyvenimo būdas, o pas mus to nėra. Didžioji dalis eina į jį tik dėl „mados“.

„Jeigu žmonėms nepatinka, tai nepatinka, ką čia padarysi. Jei man patinka blondinės, tai aš ir ieškau žmonos blondinė. Jei „juočkė“, tai „juočkės“. Tad čia bereikalingo burbulo pūsti nereikia. Nebent yra išskirtiniai atvejai, kaip, pavyzdžiui, Vladimiras Romanovas įleido pinigus į futbolą ir kažkiek situacija pasikeitė. Tačiau vėliau viskas sugriuvo.“

„Ką dar daryti? Bandyti išlaikyti geriausius lietuvius žaidėjus, kurie yra išsilakstę po užsienį. Tie patys vidutinio lygio žaidėjai, žaidžiantys Latvijoje ar Estijoje – mes negalime jiems sudaryti sąlygų. Esmė tame, jog kokybiški futbolininkai pakeltų čempionato lygį, jau nekalbu apie rinktinės žaidėjus“.

Apie galimą čempioną ir „Tauro“ perspektyvas

„Aš esu už „Žalgirį“. Manau, kad jis - favoritas iškovoti titulą ir čia aš juos palaikau“, – atviravo J. Šetkus.

„Tauragės „Tauras“? Norėčiau, kad „Tauras“ laimėtų trofėjų (juokiasi). Manau, kad tai bus 2027 metais. Kaip tik bus 40-tos metinės (1987 metais „Tauras“ iškovojo čempionų titulą), tai bus puiki proga įgyvendinti šį sumanymą“, – su šypsena pokalbį baigė „Tauro“ prezidentas.

Sezoną Tauragės ekipa pradės ankstyvą sekmadienio popietę namuose, „Vytauto“ stadione, rungtynėse su Pakruojo „Kruoja“.