Kadangi pirma šių komandų dvikova sausio 30-ą dieną Ispanijos sostinėje pasibaigė lygiosiomis 1:1, tai „Real“ futbolininkai pusfinalyje šventė bendrą pergalę 4:2 ir iškopė į finalą.

Du įvarčius madridiečiams (13-ą ir 57-ą min.) pelnė Cristiano Ronaldo, vieną (68-ą min.) įmušė prancūzas Raphaelis Varane'as. Mačo pabaigoje (89-ą min.) garbės įvartį katalonams pasiekė Jordi Alba.

Ispanijos, Europos ir visos planetos futbolo grandai šį sezoną tarpusavio santykius „El Classico“ mūšiuose aiškinosi jau penkis kartus. Madrido klubas iškovojo dvi, katalonai - vieną pergalę ir abi ekipos pasiekė po vienerias lygiąsias.

„Barcelona“ komanda turės progą revanšui jau šeštadienį (kovo 2 d.) per Ispanijos čempionato rungtynes, kai vėl susitiks su „Real“ klubu.

Rezultatas:

„Barcelona“ 1 - 3 „Real“ (pirmas mačas 1:1, bendras 2:4)

13' Cristiano Ronaldo [0 - 1] (iš 11 metrų baudinio)
57' Cristiano Ronaldo [0 - 2]
68' Raphael Varane [0 - 3]
89' Jordi Alba [1 - 3]

„Barcelona“: Pinto; Alvesas, Gerardas Pique, Carlesas Puyolis, Jordi Alba; Sergio Busquetsas, Xavi (74' Thiago), Cescas Fabregasas (59' Davidas Villa), Andresas Iniesta, Pedro (71' Tello) ir Lionelis Messi.

„Real“: Diego Lopezas, Arbeloa, Sergio Ramosas, Raphaelis Varane'as, Fabio Coentrao; Xabi Alonso (84' Michelas Essienas), Sami Khedira; Cristiano Ronaldo, Mesutas Ozilas (79' Pepe), Angelis Di Maria ir Gonzalo Higuainas (71' Callejonas).

37-ą kartą Ispanijos taurės turnyro finale žaisiantis „Real“ klubas trofėjumi džiaugėsi aštuoniolika kartų, o paskutinį sykį taurę iškovojo 2011-ais.

Tai buvo jau 32-a šių komandų dvikova taurės turnyrų istorijoje ir vienuolikta „Karališkojo“ klubo pergalė. Dar septyni susitikimai baigėsi lygiosiomis, o keturiolika rungtynių laimėjo „Barcelona“ ekipa.

Antra turnyro finalo dalyvė paaiškės trečiadienį Sevilijoje, kur vietos „Sevilla“ ekipa bandys atsirevanšuoti Madrido „Atletico“ komandai už nesėkmę svečiuose 1:2.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (362)