Dėl traumų „Šiauliams“ padėti negalėjo Marko Rašo, Filipas Žderičius, Tautvydas Eliošius, Tomas Rapalavičius ir Šarūnas Jurevičius.

Rungtynėse „Šiauliai“ išmėgino dviejų naujokų - Niko Tokičiaus ir Patricko Kubickio - pajėgumą. P. Kubickis praėjusį sezoną rungtyniavo Lenkijos pirmoje lygoje.

Pirmame kėlinyje aktyvesni buvo „Šiaulių“ futbolininkai. Pastarieji aštriais reidais abiem atakos kraštais nedavė lengvai kvėpuoti „Tauro“ gynėjams. Sužaidus 15 minučių, „Šiauliai“ užspaudė tauragiškius savo baudos aikštelėje ir porą kartų pavojingai smūgiavo link vartų, tačiau abu smūgius atrėmė gynėjai.

Visgi trečiu bandymu pavyko pramušti vartų gynybą ir Darius Jankauskas pelnė pirmą rungtynių įvartį. Po įvarčio žaidimas kiek išsilygino, tačiau iniciatyva ir toliau priklausė „Šiauliams“. Kėliniui artėjant į pabaigą galimybę pasižymėti turėjo kroatas N. Tokičius, tačiau jo smūgiuotas kamuolys praskriejo visiškai šalia vartų.

Antrame kėlinyje „Šiaulių“ sudėtyje pasirodė daugiau jaunimo. Vis tik „Taurui“ nepavyko primesti savo žaidimo ir „Šiauliai“ toliau išlaikė iniciatyvą. Netrukus krito antras rungtynių įvartis, kuomet po perdavimo iš aikštės gilumos, aplenkęs „Tauro“ gynėjus, tiksliai smūgiavo legionierius iš Lenkijos P. Kubickis.

Visgi po praleisto įvarčio „Tauras“ nesutriko ir po sėkmingai pakelto kampinio iš antro mėginimo sušvelnino rezultatą 1:2. Kėliniui persiritus į antrą pusę „Šiaulių“ puolėjas Rokas Urbelis turėjo progą padidinti skirtumą, tačiau jo smūgis buvo netikslus. Po keleto minučių tas pats R. Urbelis, gavęs perdavimą iš aikštės vidurio ir palikęs gynėjus už nugaros, antro šanso neiššvaistė bei šį kartą jau pasiuntė kamuolį į vartų tinklą 3:1.

Galutinai „Tauro“ viltis palaidoja Tomas Birškys. Po sėkmingai atlikto baudos smūgio pastarasis gavo perdavimą baudos aikštelės prieigose, atliko porą klaidinamų judesių ir tiksliai pasiuntė kamuolį į vartus. Galutinis rungtynių rezultatas 4:1 „Šiaulių“ naudai.

Tai buvo jau antra pergalė „Šiaulių“ pasirengimo etape.

„Sužaidėme treniruočių pobūdžio rungtynes. Rungtyniavome praktiškai dvejomis sudėtimis. Pirmame kėlinyje kontroliavome žaidimo eigą, pelnėme įvartį. Aišku dar yra kur dirbti. Antrame kėlinyje leidome pasireikšti jaunimui. Žaidimas kiek išsilygino, tačiau pasiekėme tris įvarčius. Pavyko gerai kontratakuoti.

Tačiau, nepaisant įvarčių, dar daug kas netenkina ir turime daug kur pasitempti. Norėtųsi geresnio ryšio tarp grandžių, gynėjai su saugais, saugai su puolėjais. Geresnio komandinio žaidimo. Kalbant apie naujokus tai iš vienų rungtynių dar sunku ką pasakyti. Šeštadienį žaisime su „Daugava“ tada bus jau aiškiau matyti“, – po rungtynių kalbėjo šiauliečių treneris Tomas Kančelskis.

„Šiaulių“ sudėtis: Paulius Pocius, Edvardas Pšelenskis, Deivydas Lunskis, Mantas Fridrikas, Justas Raziūnas, Tomas Snapkauskas, Arminas Vaskela, Leonidas Mušnikovas, Niko Tokičius, Rokas Urbelis, Darius Jankauskas.

Antrame kėlinyje aikštelėje pasirodė: Modestas Vorobjovas, Karolis Kaušas, Tomas Birškys, Patrickas Kubickis ir Agnius Juozapaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)