Burtų traukime 52 šalys buvo suskirstytos į dešimt grupių - aštuonias po penkias ekipas ir dvi po šešias.

Lietuviams burtai lėmė didesnę grupė. Iš pirmojo krepšelio mūsiškiams teko viena aukščiausiai reitinguojamų Anglijos rinktinė. Su šia ekipa mūsiškiai susitiko ir 2009-11 metų U-21 čempionato atrankos varžybose (0:0 namuose ir 0:3 išvykoje)

Iš antrojo krepšelio teko dar vienas varžovas Jungtinės Karalystės - Velsas, o iš trečiojo - Suomijos komanda, su kuria Lietuvos U-21 rinktinė žaidė ir praėjusiame atrankos cikle (4:3 išvykoje ir 1:3 namuose).

„Burtai mums neblogi, grupėje daug apylygių komandų. Išsiskiria tik Anglijos rinktinė, tačiau ir su ja galima kovoti, ką įrodėme prieš kelis metus namie sužaisdami lygiosiomis. Velso jaunimo rinktinių būna stipresnių, būna silpnesnių, priklauso nuo amžiaus grupės. Su Suomijos bendraamžiais jau žaidėme rudenį Baltijos taurėje ir tada tik paskutinėmis minutėmis nusileidome 0:1", - vertino U-21 rinktinės treneris Mindaugas Neoras.

Pirmą kartą Lietuvos U-21 rinktinės varžovais oficialiame atrankos turnyre bus Moldovos futbolininkai, o po aštuonerių metų pertraukos - mažojo San Marino ekipa.

„Moldovą nugalėjome „Sandraugos" turnyre, tačiau rungtynės nelygu rungtynėmis. Nemanau, kad bus lengvų rungtynių, net ir San Marine. Nesame tokie galingi, ir jei neįvertinsime varžovo, galime nudegti. Žaisti futbolą šiais laikais moka visi“, - teigė M.Neoras.

Pirmąsias rungtynes Lietuvos jaunimas žais su San Marino atstovais birželio 6-ąją. Šiemet lietuvių taip pat laukia išvykos į San Mariną, dvejos rungtynės su Suomija ir dvejos Jungtinėje Karalystėje su Velsu bei Anglija.

„Atrankos turnyro pradžia mums palanki. Jei pavyks sėkmingai startuoti, toliau žaisime su pakilesnėmis emocijomis ir didesne motyvacija. Jei pavyks surinkti visus žaidėjus, išvengsime traumų ir lydės sėkmė, manau galime pagerinti ankstesnių metų rezultatus“, - kalbėjo M.Neoras.

Grupių etapo varžybas mūsiškiai užbaigs trejomis rungtynėmis namuose. Grupės favoritai Anglijos futbolininkai Lietuvoje viešės kitų metų rugsėjį.

Dėl septynių vietų finaliniame čempionato etape Čekijoje galės kautis dešimt grupių etapo pirmųjų komandų ir keturios geriausios antrosios vietos.

UEFA U-21 čempionato atrankos 1 grupė:

Anglija
Velsas
Suomija
Moldova
Lietuva
San Marinas

Lietuvos U-21 rinktinės preliminarus rungtynių tvarkaraštis:

2013 m. birželio 6 d.
Lietuva-San Marinas

Birželio 11 d.
Suomija-Lietuva

Rugpjūčio 14 d.
San Marinas-Lietuva

Rugsėjo 5 d.
Lietuva-Suomija

Spalio 11 d.
Velsas-Lietuva

Spalio 14/15 d.
Anglija-Lietuva

Lapkričio 19 d.
Moldova-Lietuva

2014 m. birželio 5 d.
Lietuva-Moldova

2014 m. rugsėjo 3 d.
Lietuva-Anglija

2014 m. rugsėjo 9 d.
Lietuva-Velsas