Taip pat į lietuvių būrį įsiliejo du jauni brazilai, sieksiantys įsitvirtinti „Atlante“. Pirmadienį klubo generalinis direktorius Vacys Lekevičius pasitiko Lietuvos rinktinės saugą Marių Papšį.
Jis visą mėnesį buvo aktyviai kalbinamas likti Klaipėdoje, tačiau futbolininkas nusprendė įsitvirtinti Ivanjicos „Javor“ ekipoje. Kai nepavyko sutarti su Serbijos klubu dėl tenkinančių sąlygų, M. Papšys prisiminė V. Lekevičiaus kvietimą.

Ar vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija sukirs su juo rankomis, bus žinoma stovyklai pasibaigus.

Panaši situacija ir su „Atlante“ jėgas bandančiu Marijampolės „Sūduvos“ žaidėju Tadu Eliošiumi. Jam sutartis bus pasiūlyta po ketverių kontrolinių rungtynių, kurias Turkijoje žais Klaipėdos klubas.

Kiek aiškesnė padėtis su ilgamečiu „Sūduvos“ saugu Andriumi Urbšiu. Su juo kontrakto smulkmenos suderintos, o vieną dieną tarp treniruočių ant jo bus suraityti parašai.

Kol buvo kraunami lagaminai į Turkiją, „Atlantas“ spėjo pasirašė dvejų metų sutartį su patyrusiu Mariumi Kazlausku, jau anksčiau ginusiu uostamiesčio ekipos garbę. Taip pat gynėjas rungtyniavo Panevėžio „Ekrane“, Vilniaus „Žalgiryje“ ir net Maskvos „Dinamo“.

Uostamiesčio komandos vadovai tikėjosi, kad ekipoje rungtyniaus buvęs ilgametis Liepojos „Metalurgs“ komandos žaidėjas Tomas Tamošauskas. Tačiau pokalbis su žaidėju nutrūko, nes, klubo atstovų nuomone, saugas, ko gero, turi kitų planų.

Prieš skrydį į stovyklą, V. Lekevičius į klubą kvietė praėjusį sezoną Novosibirsko „Sibir“ komandoje rungtyniavusį gynėją Vidą Alunderį. Generalinis direktorius viliasi, kad patyręs klaipėdietis liks gimtajame mieste.

Pirmą dieną buvo surengta įžanginė treniruotė pajūryje. Antradienį trenerių štabas žaidėjus sukvietė į šalia viešbučio esantį aikštyną. Jame vyko pratybos su kamuoliais.

„Nieko įspūdingo toje Turkijoje nėra“, – dalijosi įspūdžiais V. Lekevičius. – Atvažiavome treniruotis į paprastą pievą, kurioje buvo pasėta vejos sėklų, o plotas aptvertas tvora. Turkai parodė, kaip jie moka pritraukti klientus ne sezono metu. Prieš kelionę į Aziją, stovyklavome Marijampolėje. Nėra ko lyginti, o kainos – tokios pat. Turkijoje maistas, paslaugos daug aukštesnio lygio nei Suvalkijoje“.

Yra žinomi visi klaipėdiečių varžovai, su kuriais lietuviai išmėgins jėgas Antalijoje.

Sausio 31 d. vyks susitikimas su Novosibirsko (Rusija) „Sibir“, vasario 3 d. – su viena stipriausių Kazachstano komandų Aktobės „Aktobe“, o 7 d. – vienu iš makedonų klubu, 9 d. – Minsko (Baltarusija) „Dinamo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)