„Pasiruošimas turnyrui vyko sklandžiai, turėjome geras sąlygas treniruotėms. Tik laiko, kaip visada, norėtųsi kuo daugiau. Tačiau tą, kurį turime, stengėmės išnaudoti kuo geriau ir sieksime penktadienį žiūrovams parodyti gerą futbolą“, - kalbėjo rinktinės treneris, praeityje žinomas futbolininkas K. Rudžionis.

Stovyklos metu su rinktine treniravosi 20 žaidėjų, o ketvirtadienio rytą treneriai paskelbė 14 futbolininkų, kurie rungtyniaus penktadienį ir sekmadienį.

„Tai buvo pats sunkiausias momentas treneriams. Tarp žaidėjų jaučiasi konkurencija ir noras įrodyti savo vertę. Jie stengiasi per treniruotes ir tai džiugina trenerius“, - sakė K. Rudžionis.

Rinktinės sudėtyje - du užsienyje žaidžiantys futbolininkai, kiti atstovauja Lietuvos salės futbolo A lygos klubams. Daugiausia atstovų, penkis, rinktinėje turi šių metų čempionato lyderė Kauno „Nautara“, keturi futbolininkai atstovauja antroje vietoje žengiančiai Kazlų Rūdos „SC STIHL“ ekipai.

Pirmose, ypač svarbiose UEFA Salės futbolo čempionato pirmo atrankos etapo C grupės rungtynėse, Lietuvos rinktinės penktadienį 18.30 val. laukia akistata su anglais. Šie ruošdamiesi turnyrui įveikė Danijos ir Maltos ekipas, sužaidė lygiosiomis su Gruzija ir Norvegija.

Anglijos sostinės Londono FC „Baltic“ klube rungtyniaujantis vartininkas Mindaugas Labuckas tikisi įrodyti anglams, jog lietuviai salės futbolą žaidžia ne prasčiau už futbolo tėvynės atstovus.

„Turiu didelę motyvaciją šioms rungtynėms. Tikiuosi įrodyti, jog esu geresnis žaidėjas ir kad lietuviai taip pat neblogai žaidžia salės futbolą. Jei tik treneriai suteiks progą, stengsiuosi daugiau nei šimtu procentų“, - sakė M. Labuckas.

Į pagrindinį atrankos etapą pateks tik grupės nugalėtojas. Jis Turkijoje turės galimybę pakovoti su šeimininkų bei Ukrainos ir Slovėnijos rinktinėmis dėl patekimo į 2014 metais Belgijoje vyksianti UEFA Salės futbolo čempionato finalo etapą.

Rungtynių tvarkaraštis:

Sausio 25 d. (penktadienis) 18.30 val.
Lietuva-Anglija

Sausio 26 d. (šeštadienis) 15.00 val.
Anglija-Kipras

Sausio 27 d. (sekmadienis) 15.00 val.
Kipras-Lietuva

Lietuvos salės futbolo nacionalinės rinktinės sudėtis:

Vartininkai:? Mindaugas Labuckas (Londono FC „Baltic", Anglija) ir Kęstutis Bulatovas (Kazlų Rūdos „SC STIHL“).

Aikštės žaidėjai: Tomas Nemanis, Darius Urbelionis, Vidas Adomaitis, Arūnas Šteinas, Marius Bezykornovas (visi - Kauno „Nautara“) Audrius Juozaitis, Jaunius Juozaitis, Tadas Straleckas (visi - Kazlų Rūdos „SC STIHL“) Jurijus Mežonis, Antonas Naumovas (abu - Vilniaus „Bekentas“), Justas Gulbinas (Radviliškio „Lokomotyvas“) i rJurijus Jeremejevas („Futsal Hamburg”, Vokietija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)