„Šiaulių“ starto sudėtis: Šarūnas Jurevičius, Edvardas Pšelenskis, Filipas Žderičius, Klimas Gusočenka, Tomas Rapalavičius, Rokas Urbelis, Modestas Vorobjovas, Mantydas Eiza, Tautvydas Eliošius, Marko Rašo, Rolandas Leščius.

Nepaisant spaudusio -13 laipsnių šaltuko, komandos rungtynes pradėjo aktyviai. Abi ekipos stengėsi kuo ilgiau palaikyti kamuolį bei suregzti atakas. Po vienos iš tokių atakų, 15-ą rungtynių minutę, „Ekrano futbolininkai prarado kamuolį aikštės viduryje ir Šiaulių komandos naujokas Marko Rašo pirmas suskubo prie kamuolio - 0:1.

Neilgai trukus tas pats M. Rašo dar kartą sėkmingai sužaidė „Ekrano“ baudos aikštelės prieigose, sėkmingai atidavė perdavimą Rokui Urbeliui. Pastarasis tiksliu smūgiu galva į viršutinį vartų kamputį antrą kartą nuginklavo „Ekrano“ vartininką bei padvigubino „Šiaulių“ pranašumą (0:2).

Visgi kėliniui artėjant į pabaigą „Ekranui“ pavyko sušvelninti skirtumą ir į pertrauką komandos žengė rezultatui esant 2:1.

Antrame kėlinyje žaidimas iš esmės nepasikeitė. Komandos ir toliau stengėsi žaisti kombinacinį futbolą. Visgi po truputį „Ekranas“ perėmė iniciatyvą ir daugiau kartų grasino „Šiaulių“ vartams. Po vieno iš tokių epizodų krito išlyginamasis „Ekrano“ įvartis. Rezultatui tapus 2:2, žaidimas vėl išsilygino. Abi komandos turėjo progų persverti rezultatą savo naudai, tačiau patikimai žaidusi gynyba bei vartininkai neleido puolėjams pasidžiaugti įvarčiais. Pirmos draugiškos rungtynės baigėsi lygiosiomis 2:2.

„Malonu, jog pirmų rungtynių nepralošėme nors ir žaidėme su Lietuvos čempionais. Vyrams priekaištų neturiu, kovojo ir aikštelėje, kaip buvo prašyta, atidavė visą save. Treniruojamės dar tik pusantros savaitės ir oro sąlygos nelabai mums leidžia įgyvendinti taktines gudrybes. Daug kas nepavyko, tačiau laikui bėgant manau viskas bus gerai.

Prieš rungtynes jie žinojo, kad turi parodyti, ką jie sugeba. Vyrai stengėsi įrodyti savo vertę ir iš dalies jiems pavyko parodyti, kad jie neblogo lygio žaidėjai. Po pirmų rungtynių galiu pasakyti, kad abu naujokai pateisino lūkesčius. Tiek Filipas gynyboje, tiek Marko žaisdamas centro, o vėliau kairiojo saugo pozicijose“, - sakė „Šiaulių“ vyriausiasis treneris Tomas Kančelskis.

Renato Vestarto vadovaujami „Šiaulių“ dubleriai „Ekrano“ pamainai nusileido rezultatu 0:3.

FC „Šiaulių“ planuojamos draugiškos rungtynės:

Sausio 26 d. su Gargždų „Banga“;
Vasario 2 d. su Marijampolės „Sūduva“;
Vasario 9 d. su Alytaus „Dainava“;
Vasario 16 d. su Suvalkų „Wygry“ (Lenkija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)