Turnyras: „La Liga“
Teisėjas: Alberto Undiano Mallenco
Stadionas: „Santiago Bernabeu“
Data: 2012 m. gruodžio 1, 23:00 val.

„Real“

Karališkajam klubui šį sezoną ginti Ispanijos čempionų titulą darosi visai nesaldu – FC „Barcelona“ yra atitrūkusi 11 taškų ir dabar kiekvienas „Los Blancos“ nuopolis leidžia katalonams dar labiau pabėgti tolyn. Paskutinį kartą jie 0:1 pralaimėjo Sevilijos „Betis“ klubui (praėjusį savaitgalį).

Vietiniame fronte „Real“ neturi problemų tik „Copa Del Rey“ turnyre, kur kol kas gavo silpnus oponentus – bendru rezultatu 7:1 buvo sutriuškinti „Alcoyano“ futbolininkai.

Patenkinami yra ir UEFA Čempionų lygos rezultatai, kur „mirtininkų“ grupėje „Real“ klubas užsitikrino sau vietą kitame etape prieš paskutinįjį turą. Tiesa, dar neaišku, ar jis užims pirmąją vietą grupėje.

Rezultatyviausias šį sezoną yra Cristiano Ronaldo, pelnęs 12 įvarčių į varžovų vartus. Visgi portugalo forma yra nestabili ir dėl šios priežasties, pastaruoju metu puolėjas muša ne tiek daug įvarčių.

Šeštadienio mače J. Mourinho turės verstis be antradienio rungtynėse traumą patyrusio Raulio Albiolio, kuris prisijungia prie kitų traumuotų kitų futbolininkų – Marcelo, Gonzalo Higuaino bei Michaelo Essieno.

Trenerių štabas į rungtynių paraišką įtraukė ir jaunąjį Jesę Rodriguezą. Tuo tarpu pagrindinis klausimas dėl žaidėjų pasirinkimo kyla pasirenkant Mesutą Ozilą ir Luką Modričių aikštės centre.

Jose Mourinho komentaras:

„Manęs neveikia spaudoje skelbiami pasakymai, tarp jų ir mano žaidėjų. Viskas, ko aš noriu – tai, kad jie atiduotų visą save ir turėtų manąjį mentalitetą. Tai daug ką reiškia. Ir tai daug geriau nei tuščios kalbos. Mes eisime į mačą laimėti ir tai padarysime“.

Paskutinios penkerios „Real“ rungtynės:

„Real“ 3 – 0 „Alcoyano“
„Betis“ 1 – 0 „Real“
„Manchester City“ 1 – 1 „Real“
„Real“ 5 – 1 „Athletic Bilbao“
„Levante“ 1 – 2 „Real“

Prognozuojama startinė „Real“ sudėtis:

Casillas, Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao; Khedira, Alonso; Di Maria, Ozil, Ronaldo; Benzema.

„Atletico“

Kitas Madrido klubas dažniausiai būna „Real“ šešėlyje, tačiau daug kas nepastebi „Atleti“ progreso šiais metais. Komanda dabar žengia antroje „La Liga“ lentelės vietoje ir tik trim taškais atsilieka nuo pirmaujančios FC „Barcelonos“.

Ne ką blogiau jiems sekasi ir Europos fronte, kur UEFA Europos lygos B grupėje turi užtikrintą kelialapį į kitą etapą ir ramiai laukia paskutiniojo turo. Tiesa, jie dar nėra ramūs dėl pirmos vietos grupėje.

„Copa Del Rey“ turnyre „Los Rojiblancos“ nesunkiai susitvarkė su „Real Jean“ komanda 4:0 ir tvirtai žengė į aštuntfinalio etapą.

Ekipos pergalių kalvis yra nesustabdomasis Radamelis Falcao, įmušęs 11 įvarčių per 12 rungtynių. Geidžiamas visoje Europoje futbolininkas šį sezoną atnešė komandai ne vieną pergalę.

Šeštadienį „Atletico“ tikrai nepadės Cristianas Rodriguezas, turintis problemų su šlaunimi. O štai Thibautas Courtoisas atsigavo po traumos bei galės stovėti vartuose. Taip pat starto vienuoliktuke turėtų būti Mario Suarezas, grįžtantis po vieno mačo diskvalifikacijos.

Diego Simeone komentaras:

„Derbis tai yra puikus reginys visiems ir jis įgauna visai kitokį pagreitį. Tai nėra mačas vertas devynių taškų, bet tai dar vieni trys taškai. Tačiau mes žinome, kiek šis mačas reiškia daugeliui žmonių, ir mes turime parodyti, kad esame konkurencingi, ir sužaisti gerai“.

Paskutinios penkerios „Atletico“ rungtynės:

„Atletico“ 1 – 0 „Real Jean“
„Atletico“ 4 – 0 „Sevilla“
„Atletico“ 1 – 0 „Hapoel“
„Granada“ 0 – 1 „Atletico“
„Atletico“ 2 – 0 „Getafe“

Prognozuojama startinė „Atletico“ sudėtis: Courtois, Juanfran, Miranda, Godin, Filipe; Gabi, Suarez; Koke, Costa, Turan; Falcao.

Įdomūs faktai:

- „Atletico“ yra jau penki mačai nenugalimi visuose turnyruose.

- „Real“ laimėjo tik tris iš paskutiniųjų šešerių rungtynių, sužaisdami du kartus lygiosiomis ir vieną kartą pralaimėdami.

- Taip pat „Atletico“ turi įspūdingą rodiklį šių metų sezone – iš 21 žaistų mačų jie laimėjo 18 kartų, vieną kartą sužaidė lygiosiomis ir du kartus pralaimėjo.

- Paskutinis šių ekipų susitikimas baigėsi „Real“ pergale svečiuose 4:1. Apskritai „Atletico“ pralaimėjo paskutinius 17 susitikimų iš 23, o kiti mačai pasibaigė lygiosiomis.