Klausantis Anglijos futbolo asociacijos vadovų, Anglijos „Premier“ lygos komandų žaidėjų, trenerių bei sirgalių kalbų gali susidaryti įspūdis, jog būtent urugvajietis yra kaltas dėl „futbolo vežiu“ pramintos vaidybos egzistavimo. Atrodo, kad L.Suarezui nusprendus baigti savo karjerą Didžiojoje Britanijoje, šio salyno futbolo stadionuose negarbingas žaidimas išnyktų, o teisėjai bei asociacijos vadovai ilgai ir laimingai gyventų.

Ne itin gerą reputaciją futbolininkas užsitarnavo dar prieš atvykdamas į Liverpulį iš Amsterdamo „Ajax“ ekipos. Puikiai prisimename įvykį 2010 metų Pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalio rungtynėse tarp Urugvajaus ir Ganos nacionalinių komandų, kai paskutinėmis pratęsimo akimirkomis puolėjas varžovų smūgiuotą kamuolį nuo vartų numušė ranka ir taip išgelbėjo savo rinktinę bei leido jai patekti į čempionato pusfinalį.

Praėjus keliems mėnesiams po planetos pirmenybių, futbolininkas skandalingai pasižymėjo ir Olandijos čempionate, kai rungtynių metu įkando Eindhoveno „PSV“ žaidėjui Ottmanui Bakalui.

Nieko keisto, jog 2011 metų sausį persikėlęs į Didžiąją Britaniją L.Suarezas čia sutiko daug priešiškų veidų, o jų dar padaugėjo tų pačių metų spalio mėnesį, po rungtynių su didžiausiu „Liverpool“ varžovu „Manchester United“. Rasizmu varžovų gynėjo Patrice‘o Evra atžvilgiu apkaltintą žaidėją Anglijos futbolo asociacija neilgai svarsčiusi be įtikinamų įrodymų nubaudė net aštuonerių mačų diskvalifikacija.

Negalima nepaminėti to, kad tų pačių metų, tą patį mėnesį įvykęs Londono „Chelsea“ ekipos bei buvusio Anglijos rinktinės kapitono Johno Terry rasistinis išpuolis prieš Londono „Q.P.R“ gynėją Antoną Ferdinandą buvo tiriamas beveik metus, kol galiausiai anglas buvo nubaustas ketverių rungtynių diskvalifikacija. Tai aiškiai parodė, kaip skiriasi asociacijos požiūris į anglus ir legionierius.

Vos apsivilkęs raudonuosius „Liverpool“ marškinėlius ypatingai techniškais ir vikrus urugvajietis greitai tapo vienu sunkiausiai sustabdomų žaidėjų aukščiausiame Anglijos futbolo divizione.

Vis dėlto L.Suarezo šou „Premier“ lygoje ilgai tęstis negalėjo. Tvirtai sudėti varžovų komandų gynėjai ėmė vis kibiau prieš jį gintis, o prie kieto žaidimo nepratęs futbolininkas vis dažniau pradėjo tikrinti Anglijos stadionų žolės būklę.

Niekam ne paslaptis, kad pietiečių kantrybė nėra beribė.

Bene daugiausiai pražangų „Premier“ lygoje išprovokuojantis puolėjas tikrai nenori būti grubiai stabdomas kiekvienoje atakoje, o tai priveda jį prie sporadiško simuliavimo. Tai neabejotinai yra glaudžiai susiję su L.Suarezo asmenybe. Jis yra tikras laimėtojas, kuris siekia laimėti visais galimais būdais.

Simuliavimas pavertė L.Suarezą itin nemylimu žaidėju tarp teisėjų. Su arbitrais diskutuoti nevengiančio puolėjo oponentai nusikaltę dažnai lieka absurdiškai nenubausti.

Teisėjai su šypsena stebi, kaip urugvajiečio galva patiria akivaizdžiai tyčinius smūgius iš alkūnės galbūt galvodami, kad baudžia didįjį „futbolo vėžio“ kaltininką bei taip pataiso savo klaidas vaidybos futbole atžvilgiu. Tokie teisėjų veiksmai labai kenkia ne tik „Liverpool“ ekipai, bet ir bendram „Premier“ lygos įvaizdžiui.

Tokie futbolininkai kaip Ashley Youngas, Danny Welbeckas, Garethas Bale‘as pasižymi ne ką prastesniais aktoriniais sugebėjimais nei karšto kraujo pietietis, tačiau kodėl spaudoje nėra taip aktyviai eskaluojamos jų pavardės?

Na žinoma, britai tikrai nepils daug purvo ant savų žaidėjų ir kam juk to reikia, kai sunkius laikus išgyvenančiame „Liverpool“ klube rungtyniauja teisėjų, žaidėjų ir trenerių nemėgstamas futbolininkas iš Pietų Amerikos.

Visiems aišku, jog L.Suarezas nėra pats sąžiningiausias futbolininkas ir jis turi prisiimti atsakomybę už kai kuriuos savo veiksmus, tačiau puolėją tikrai galima pagirti už stiprybę ir atsparumą milžiniškam spaudimui.

Penkis įvarčius Anglijos „Premier“ lygoje šį sezoną jau pelnęs puolėjas teigia: „Tegul jie kalba, mano darbas – žaisti futbolą.“