„Esu labai nusivylęs dėl to, kad tai nebuvo tokios rungtynės, kuriose esi vertas pralaimėti trim įvarčiais.

Per pirmas 30 minučių turėjome progų, kaip komanda atrodėme gerai. Turėjome išnaudoti progą, kai krašte kamuolį turėjo Valdemaras Borovskis“, - sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Csaba Laszlo.

„Deja, po to per trylika minučių praleidome tris įvarčius. Bosniai individualiu meistriškumu mus lenkia, bet praleidome įvarčius, nuo kurių galėjome apsiginti. Prieš pirmą įvartį M. Pjaničius 20 metrų varėsi kamuolį nestabdomas ir atliko rezultatyvų perdavimą. Po to sekė rikošetas tarsi biliarde – ir jau 2:0, tada sekė dar vienas įvartis. Vėliau pavyko kiek atsitiesti. Antrame kėlinyje buvo aštresnių epizodų, gerą progą turėjo Darvydas Šernas.

Tenka pripažinti, kad puolime neturime tokios kokybės, kaip bosniai. Gynyboje ir saugų grandyje atrodome neblogai, bet arčiau vartų nesukuriame per daug pavojaus. Tai - mūsų liga. Vis tik turbūt esame teisingame kelyje. Žinojau, kad žaisti su graikais ir bosniais išvykoje bus labai sunku, tik nesinorėjo pralaimėti didesniu rezultatu“, - teigė Cs. Laszlo.

„Apmaudu, norėjosi išsivežti bent tašką, bet nepavyko. Manau, kad teisėjas suklydo prieš pirmą įvartį - skyrė pražangą, kurios nebuvo – ir netrukus praleidome. Vėliau gynyboje neišsirinkome, ką dengti ir praleidome dar du įvarčius. Paskui pavyko įsižaisti, bet jau buvo per vėlu. Reikės analizuoti klaidas žiūrint vaizdo įrašą“, - kalbėjo Lietuvos rinktinės puolėjas Tadas Labukas.

„Galėjo būti šiek tiek kitaip. Varžovams kiek pasisekė. Prieš vieną įvartį mums neskyrė baudos smūgio, bosniai surengė kontrataką ir įmušė. Pirmą pusvalandį žaidėme gerai, turėjome progų įmušti. Jeigu būtume jas išnaudojo, rungtynės galėjo baigtis ir kitaip.

Pritrūko susikaupimo visas 45 minutes. Galbūt po pirmo praleisto įvarčio kiek nuleidom rankas. Antrą įvartį jie įmušė po rikošeto nuo gynėjo. Antrame kėlinyje stengėmės įmušti greitą įvartį. Progų buvo, bet jas reikia išnaudoti“, - pastebėjo Lietuvos rinktinės saugas Arvydas Novikovas.

„Mano ir daugelio nuomone pirmą pusvalandį sužaidėme gerai. Bet per trumpą laiką praleidome ne vieną kvailoką įvartį. Kartą reikėjo anksčiau prasižengti. Pats save taip pat kaltinu. Turėjau gerą progą, reikėjo mušti, o ne atlikti perdavimą. Galbūt tas kažką pakeistų.
Manau, kad su bosniais žaisti galima, bent pusę kėlinio rungtyniavome tikrai apylygiai. Per pertrauką treneris pasakė, kad reikia antrame kėlinyje išeiti, kaip rezultatui esant 0:0, parodyti charakterį – įmušti bent įvartį ir nepraleisti“, - sakė Lietuvos rinktinės gynėjas V. Borovskis

„Liūdna, kad toks rezultatas. Tokios komandos ir tokie žaidėjai klaidų neatleidžia ir išnaudoja kiekvieną momentą. Reikia būti atidiems iki pat smulkmenų. Kitu atveju, sunku žaisti prieš tokius puolėjus ir tokią saugų liniją. Patys esame kalti. Galėjo viskas susiklostyti ir kitaip. Iki pirmo įvarčio vykdėme planą, kurį buvome užsibrėžę, gerai dengėme zonas. Varžovai neturėjo realių progų. Deja, po praleisto įvarčio buvo sunku atpažinti komandą.

Po pirmo kėlinio sunku buvo kažko tikėtis, ypač žaidžiant svečiuose, prie tokio gero palaikymo. Vis dėlto nesame stipresni už bosnius. Noriu padėkoti mūsų aistruoliams, kurie sukorė ilgą kelią iki čia. Jų palaikymas girdėjosi. Gaila, kad juos nuvylėme. Tokių žaidėjų kaip (Edgaras ir Deividas) Česnauskiai ar (Saulius) Mikoliūnas trūkumas visada atsiliepia komandai. Nors įsilieja kiti žaidėjai, su jais tarpusavio supratimas kitoks, komanda išsibalansuoja“, - rungtynes komentavo Lietuvos rinktinės saugas Deividas Šemberas.

„Pritrūko meistriškumo. Priešininkai po pusvalandžio įrodė savo pranašumą. Po pirmo praleisto įvarčio mūsų žaidimas sutriko, nepavyko atsigauti. Nesugebėjome parodyti tokio žaidimo, kaip anksčiau. Dar galėjome kovoti, nuveikti kažką daugiau.

Pradžioje buvome labai susikaupę, viskas atrodė gerai, turėjome progą, kurią reikėjo išnaudoti. Pritrūko smulkmenų. Bet vėliau varžovai pademonstravo, kad yra galingesni. Antrajame kėlinyje taip pat buvo galimybių. Rezultatas skaudina labiausiai. Žaisti, kai yra pilnas stadionas - tik malonumas. Kiekvienas futbolininkas nori žaisti tokioje atmosferoje. Tikiuosi, kad ateityje taip bus ir Lietuvoje“, - mačą apibendrino Lietuvos rinktinės saugas Marius Stankevičius.

Lietuvos rinktinė šiuos metus baigs kontroline dvikova Armėnijoje lapkričio 14-ą, o kitas oficialias rungtynes žais kitų metų kovo mėnesį Slovakijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)