„Manau, jog buvome verti pergalės, tačiau mums pritrūko agresyvumo ir tikslesnio teisėjavimo“, - LFF.lt sakė U-21 rinktinę treniruojantis Mindaugas Neoras.

Suklydo nervingų rungtynių pabaigoje

Lietuviai pusfinalyje 1:0 įveikė latvius, o suomiai po 11 metrų baudinių nugalėjo Estijos komandą.

Nuo pat rungtynių pradžios lietuviai puolė grasinti Suomijos rinktinės vartams. Įsimintiniausias epizodas pirmame kėlinyje buvo Tado Eliošiaus reidas į baudos aikštelę, kur puolėjas buvo šiurkščiai sustabdytas, tačiau teisėjas nesiryžo į Suomijos vartus skirti 11 metrų baudinio. „Mano nuomone, teisėjas šiose rungtynėse padarė šiurkščių klaidų“, - teigė M. Neoras.

Antrame kėlinyje lietuviams po baudos smūgio pavyko pelnyti įvartį, tačiau arbitras iš Estijos įžvelgė Aurimo Vilkaičio nuošalę. 63 min. už antrą įspėjimą iš aikštės buvo pašalintas Suomijos rinktinės žaidėjas, tad lietuviai įgijo kiekybinę persvarą.

„Suomiai visas rungtynes žaidė gana šiurkščiai, nuolat stabdydavo mūsų žaidėjus rankomis ar iš nugaros per kojas. Traumas rungtynių metu patyrė du mūsų žaidėjai. Tai atsiliepė komandos nervingumui ir dvikovos pabaigoje suklydome“, - pasakojo M. Neoras.

Pačioje rungtynių pabaigoje, kai jau atrodė, jog nugalėtojui išaiškinti prireiks pratęsimo, suomiai kėlė kampinį, po kurio ir krito lemiamas įvartis – 0:1.

Po praleisto įvarčio už antrą geltoną kortelę iš aikštės buvo išvarytas Ernestas Pilypas, o per pridėtą teisėjo laiką raudoną kortelę prieš save išvydo Justas Vilavičius. „Nors pražanga buvo gana paprasta“, - neslėpė nusivylimo M. Neoras.

Trenerio teigimu, nepaisant nesėkmės, turnyras buvo naudingas, nes suteikė šansą pasireikšti U-21 rinktinės debiutantams.

„J. Vilavičius ir Gytis Urba man asmeniškai paliko gerą įspūdį. Pamatėme, jog su turimais žaidėjais ir tais, kurie komandą papildys ateityje, galime suburti U-21 rinktinę su potencialu“, - sakė M. Neoras.

Trečią vietą turnyre užėmė Estijos komanda, kuri 2:1 įveikė Latviją.

Rungtynių statistika

Lietuva U-21 - Suomija U-21 0:1 (0:0).
EJL TNTK stadionas, 100 žiūrovų

Įvartis: 88 min. Antto Hilska (Suomija)
Įspėti: 25 ir 89 min. Ernestas Pilypas, 40 min. Lukas Kochanauskas, 90+1 min. Karolis Urbaitis (Lietuva); 10 min. Lum Rexhepi, 33 min. Matti Klinga 51 ir 62 min. Thomas Lam (Suomija)
Pašalinti: 89 min. Ernestas Pilypas, 90+1 min. Justas Vilavičius (Lietuva); 62 min. Thomas Lam (Suomija)

Lietuva: Lukas Lidakevičius, Aurimas Vilkaitis, Gytis Urba, Ernestas Pilypas, Simonas Paulius (89 min. Karolis Laukžemis), Karolis Urbaitis, Martynas Dapkus, Fiodoras Černychas, Tadas Eliošius, Justas Vilavičius, Lukas Kochanauskas (60 min. Tomas Birškys).

Atsarginiai: Aivaras Bražinskas, Jaunius Juozaitis, Lukas Sendžikas, Tomas Snapkauskas, Mindaugas Grigaravičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją