Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Csaba Laszlo:

„Esu nusivylęs, tačiau labiausiai ne dėl to, kad pralaimėjome. Po pirmųjų 45 minučių rezultatas buvo lygus 0:0, komanda žaidė drausmingai poziciškai, graikai neturėjo šimtaprocenčių progų - labiau tik smūgius iš toli.

Pirmajame kėlinyje mums gerai ginantis, prieš pertrauką graikų puolimas pradėjo strigti. Per pertrauką akcentavau žaidėjams, kad ypač pirmas 20 minučių turime būti labai atidūs ir atsargūs, nes nepraleidus įvarčio galėtų pasikartoti toks pirmosios rungtynių dalies scenarijus. Tačiau leidome varžovams įmušti jau dešimtą antro kėlinio minutę. Dėl to apmaudu.

Kitas dalykas - galime kalbėti apie taktinius perstatymus ar individualias klaidas. Tačiau tiesiog priekyje turime geriau palaikyti kamuolį. Negalime jo prarasti po dviejų perdavimų. Visas rungtynes atlaikyti spaudimą neįmanoma, reikia ir patiems surengti pavojingų atakų. Prieš Slovakiją tai pavykdavo, o šį kartą per dažnai prarasdavome kamuolį.

Puolime turime sunkumų. Šiandien bandžiau D. Šerną, A. Veličką, A. Novikovą, A. Rimkevičių, bet pagrasinti varžovų vartams nesisekė. Tai man - didelis galvos skausmas.

Tarptautiniame lygmenyje žaidžiant prieš tokias komandas kaip Graikija už kiekvieną neatidesnį epizodą būni nubaustas. Mums tai gera pamoka. Graikai turi tiek aukšto lygio gynėjus, tiek lygiaverčius saugus ir puolėjus. Neatsitiktinai graikai pastaraisiais metais žaidžia Europos ir pasaulio čempionatų finaliniuose etapuose.

Dabar laukia dvejos rungtynės išvykoje. Būtinai turime iškovoti pergalę Lichtenšteine ir bent tašką parsivežti iš Bosnijos ir Hercegovinos“.

Lietuvos rinktinės gynėjas Arūnas Klimavičius:

„Manau, kad pritrūko meistriškumo. Graikijos komanda stipresnė. Pirmąjį kėlinį atsilaikėme, o antrąjį nebepavyko. Varžovai sukūrė per daug progų, kad būtų galima tikėtis lygiųjų. Iš klaidų ir susideda įvarčiai. Galbūt kažkiek atsiliepė ir nuovargis. Antrasis kėlinys nepavyko. Varžovų individualus meistriškumas aukštesnis, pralaimėdavome mikrodvikovas. Viskas susidėjo ir progos virto įvarčiais“.

Lietuvos rinktinės puolėjas Artūras Rimkevičius:

„Žaidimas nepavyko taip, kaip tikėjomės. Sunku buvo kovoti, nepavyko palaikyti kamuolio. Kai tai pavykdavo padaryti, tada ir žaidimas būdavo geresnis. Graikai įrodė, kad šiandien yra stipresni. Šiandien nesisekė ir individualiai, ir komandine prasme. Prie varžovų vartų daug nesukūrėme. Po graikų atakų pora kartų gelbėjo Ž. Karčemarskas, tačiau apskritai varžovai gana gerai išnaudojo progas“.

Lietuvos rinktinės kapitonas, saugas Deividas Šemberas:

„Nesukūrėme progų, kad rezultatas būtų kitoks nei yra. Labai gaila, bet pralaimėjimas komplikuoja mūsų viltis pasiekti aukštus tikslus. Manau, kad šiandien žaidimo planas iš dalies pavyko, bet nemažai ko ir nepadarėme. Taip pat buvo vaikiškų klaidų. Sunku tikėtis, kad jų neišnaudos tokia komanda kaip Graikija. Turime jauną komandą, kurios daugeliui žaidėjų trūksta aukšto lygio rungtynių patirties. Yra daug kur patobulėti“.

Lietuvos rinktinės saugas Gediminas Vičius:

„Graikijos rinktinė - stipri, parodė savo meistriškumą. Mes sužaidėme pagal galimybes, nors galėjome ir sužaisti geriau. Tokiu atveju būtų ir geresnis rezultatas. Stengsimės analizuoti klaidas ir tokių nebedaryti. Reikės padaryti išvadas“.