Dviejų puolėjų netektis

Po penktadienį vakare Vilniuje vykusios 2014 m. Pasaulio čempionato atrankos dvikovos Slovakijos rinktine Lietuvos futbolininkai neturėjo daug laiko pailsėti. Jau šeštadienio popietę komanda keliavo į sostinės „Vingio" stadiono antrąją aikštę.

Atskirai su rinktinės vyriausiuoju treneriu Csaba Laszlo plušo penktadienį nerungtyniavę futbolininkai, o likusieji žaidėjai lengviau pasportavo prižiūrimi trenerio asistentų Vitalijaus Stankevičiaus ir Igorio Pankratjevo.

Ekipos gretos po rungtynių pasikeitė. Namo iškeliavo traumą besigydantis Tomas Danilevičius ir raudoną kortelę gavęs Tadas Labukas. Savo ruožtu komandos gretas papildė „Šiaulių" klubo puolėjas Artūras Rimkevičius.

Nerimas dėl Edgaro Česnauskio - po šiurkščios pražangos, už kurią slovakui buvo parodyta raudona kortelė, saugas netrukus buvo pakeistas - nepasitvirtino. Futbolininkas teigė rimtesnės traumos išvengęs: „Esu sveikas ir pasiruošęs šimtu procentų. Galėjau tęsti rungtynes ir užvakar, tačiau toks buvo trenerio suplanuotas keitimas."

Ruošiasi sunkesnei dvikovai

Sekmadienį komanda ryte surengė pilnavertę treniruotę, vėliau gavo pusdienį laisvo laiko ir vakare rengėsi aptarti būsimus varžovus.

Komandos kapitono raištį iš T. Danilevičiaus perėmęs Deividas Šemberas teigė neabejojantis, kad rungtynės su graikais bus žymiai sunkesnės.

„Tas akivaizdu ir tam ruošiamės. Graikijos rinktinė nuolat dalyvauja čempionatų finaliniuose etapuose, todėl jos daug pristatinėti nereikia. Treneriai atlikę analizę šiandien mums pasakys, kokios varžovų stiprios ir silpnos vietos bei kaip jomis pasinaudoti", - kalbėjo D. Šemberas.

Pasak E. Česnauskio, rungtynėse su Graikija reiks žaisti dar geriau nei dvikovoje su Slovakija: „Varžovai žais namie ir dar atkakliau sieks pergalės. Mums reikės ieškoti savo progos kontratakuoti. Turėsime sužaisti geriau nei penktadienį."

Pirmadienį rinktinė 7-ą valandą ryto keliaus į Vilniaus oro uostą, iš kur iškris į Graikiją. Lietuvos ir Graikijos rinktinių rungtynės bus žaidžiamos antradienį, nuo 21 valandos 45 minutės. Dvikovą transliuos „Lietuvos Ryto" televizija.

Lietuvos rinktinės sudėtis rungtynėms su Graikija (2012 m. rugsėjo 11 d.):

Vartininkai: Žydrūnas Karčemarskas („Gaziantepspor" FC, Turkija), Ernestas Šetkus (Plovdivo „Botev", Bulgarija).

Gynėjai: Arūnas Klimavičius (FC „Aktobe", Kazachstanas), Tadas Kijanskas (Kelcų „Korona", Lenkija), Marius Žaliūkas (Edinburgo „Hearts", Škotija), Vytautas Andriuškevičius (Gdansko „Lechia", Lenkija), Valdemar Borovskij (Marijampolės „Sūduva"), Georgas Freidgeimas (Vilniaus MFD „Žalgiris"), Vaidas Slavickas (Marijampolės „Sūduva"), Egidijus Vaitkūnas (Vilniaus MFD „Žalgiris").

Saugai: Deividas Šemberas (Vladikaukazo „Alania", Rusija), Deividas Česnauskis (FC „Baki", Azerbaidžanas), Edgaras Česnauskis (FC „Rostov", Rusija), Ramūnas Radavičius (Vilniaus MFD „Žalgiris"), Saulius Mikoliūnas (Kijevo „Arsenal", Ukraina), Gediminas Vičius (Karagandos „Šachtior", Kazachstanas), Arvydas Novikovas (Edinburgo „Hearts", Škotija), Karolis Chvedukas (Marijampolės „Sūduva").

Puolėjai: Darvydas Šernas (Lubino „Zagłębie", Lenkija), Andrius Velička (Suvalano „AZAL", Azerbaidžanas), Deivydas Matulevičius (Tirgu Žiu „Pandurii", Rumunija), Artūras Rimkevičius (FC „Šiauliai").